Over drie maanden worden de nieuwe iPhone modellen aangekondigd. Maar voordat het zover is, blikken we al vooruit op volgend jaar. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft vandaag een rapport uitgebracht over de 2020-line-up voor de iPhone, zo meldt 9to5mac. Daarin doet de analist voorspellingen over de schermgroottes en enkele belangrijke features van de smartphones die volgend jaar geïntroduceerd gaan worden.

De eerste 5G-iPhones

Zoals verwacht zegt Kuo dat Apple volgend jaar de eerste 5G-iPhones gaat lanceren. Aangezien het ernaar uitziet dat Apple dit jaar nog volledig voor 4G gaat, is het geen verrassing dat Apple de introductie van 5G-ondersteuning bewaart voor volgend jaar. De 5G-tijdlijn komt verder ook overeen met de verwachtingen van de geruchtenmolen. De 5G-compatibiliteit van de 2020-iPhone zou ogenschijnlijk beide toonaangevende normen ondersteunen; dat wil zeggen, zowel de sub-6GHz- als mmWave-technologie. Voor deze chips zal Apple gebruikmaken van de chips van Qualcomm, omdat het zelf nog niet klaar is met de ontwikkelingen van een eigen chip.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Nieuwe schermformaten

De analist zegt ook dat alle drie de modellen OLED-schermen zullen bevatten. In tegenstelling tot de iPhone XR van vorig jaar en de opvolger van dit jaar, worden de toestellen van volgend jaar allen met een OLED-scherm uitgerust. Volgens het rapport zullen de nieuwe iPhones geleverd worden met een scherm van 6.7, 5.4 en 6.1-inch.

Het 6.1-inch OLED-model zou de opvolger van de iPhone XR2 moeten zijn en ondersteunt alleen LTE. De andere twee modellen beschikken ook over een OLED-scherm met een grootte van 6.7-inch en 5.4-inch. Het ene model krijgt een groter scherm dan de huidige iPhone XS Max, het andere model een kleiner scherm van de huidige iPhone XS. Deze twee telefoons zullen 5G mobiele data ondersteunen volgens de analist.

Vanzelfsprekend is er op dit moment nog veel mogelijk en kunnen plannen voor de 2020-iPhone nog op elk moment gewijzigd worden. De eerste smartphones die we kunnen verwachten zijn de iPhone XR-opvolger, de iPhone XI en de iPhone XI Max. Apple zal de nieuwe generatie later deze zomer uitbrengen.