samsung_galaxy_s8
samsung galaxy s8

Samsung Galaxy S9 kopen

De Samsung Galaxy S9 kopen? De Galaxy S9 komt eraan. Op dit moment is de smartphone nog niet door Samsung gepresenteerd. De Galaxy S9 kopen is nu nog niet mogelijk. Bookmark deze pagina zodat je na de presentatie direct hier de prijzen kunt bekijken.

Category:

Samsung Galaxy S9 Beschrijving

Al sinds jaar en dag is het de Samsung Galaxy smartphone die de strijd aangaat met de iPhone van Apple. Zo heeft Apple afgelopen jaar de iPhone X uitgebracht en nu is het weer tijd voor Samsung om terug te slaan met de opvolger van de Galaxy S8. De grote verschillen zien we in 2018 voornamelijk aan de binnenkant. Een volledig nieuw ontwerp is niet nodig nadat het toestel vorig jaar al een redesign heeft doorgemaakt. De IP68 certificatie zal ongetwijfeld wederom aanwezig zijn waardoor je het toestel voor een half uur onder water kunt houden zonder schade, tot een diepte van maximaal 1.5 meter. Voor een smartphone is dit de hoogste certificatie.

Display en design

Waar de Galaxy S8 een volledig nieuw ontwerp liet zien is dat niet het geval bij de Galaxy S9. Uiteraard is het grote Infinity Display wederom aanwezig waarmee het de lijn van de voorganger voortzet. Het enige verschil is dat de randen onder en boven het scherm nog kleiner zijn waardoor de behuizing ook weer kleiner is. De smartphone wordt bovendien dunner dan de Galaxy S8. Het OLED scherm van de Galaxy S9 is 5.8 inch groot met QHD+ resolutie van 2960 x 1440 pixels. Met deze combinatie blijft de beeldverhouding op 18.5:9.

Specificaties

Ieder jaar krijgt de Samsung Galaxy smartphone een nieuwe chipset dat op basis van de laatste technieken vervaardigd is. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy S9 die over de Exynos 9810 processor beschikt. Deze processor is gemaakt met het 10 nanometer proces dat de smartphone moet voorzien voor nog meer rekenkracht en bovendien kleiner van formaat is. De Enynos chipset wordt bijgestaan door 6GB werkgeheugen zodat je zonder problemen meerdere apps achter elkaar kunt gebruiken of op hetzelfde moment. Al met al zal de nieuwe Samsung Galaxy S9 een boegbeeld voor prestaties worden. Voor de opslag van al je foto’s, video’s en bestand is er 64GB opslagruimte beschikbaar gesteld. Voor de meeste gebruikers is deze hoeveelheid opslagcapaciteit ruim voldoende. Mocht dit toch niet genoeg zijn dan kun je dit nog altijd uitbreiden met een microSD kaart.

Ontgrendelen

In tegenstelling tot de onorthodoxe positie bij de S8 wordt de vingerafdrukscanner niet naast maar onder de camera geplaatst. Voor gebruikers is deze positie beter te bereiken met de wijsvinger, zoals dat bijvoorbeeld al het geval is bij de LG G6. Mocht je de positie aan de achterkant niet fijn vinden dan is de smartphone op andere manieren te ontgrendelen waaronder de bekende pincode en mogelijk zelfs met behulp van gezichtsherkenning.

Camera

De nieuwe camerasensors van de Galaxy S9 zijn compleet opnieuw ontwikkeld zodat ze dunner dan ooit gemaakt zijn. Dit zorgt ervoor dat er geen “bobbel” aan de achterkant te vinden is als gevolg van een te dikke camera module. De camera zelf krijgt mogelijk veel meer megapixels nu Samsung een 24 megapixel camerasensor klaar lijkt te hebben voor massaproductie. Een dual-camera wordt niet in de normale versie van de S9 verwacht maar wel in de S9 Plus.

Kopen

De Samsung Galaxy S9 wordt eerder uitgebracht dan de voorganger. Al vroeg in 2017 werd bekend dat Samsung aan het werk was gegaan met de ontwikkeling van de S9 en dat heeft ertoe geleid dat het toestel eerder dan verwacht verkocht gaat worden. Waar de Samsung Galaxy S8 in maart werd gepresenteerd is het Mobile World Congress in 2018 de plek waar de Samsung Galaxy S9 onthuld gaat worden. De prijs is nog niet bekend maar houdt er rekening mee dat deze premium smartphone voor meer dan 700 euro of meer over de toonbank zal gaan. Aangezien de smartphone nog niet gepresenteerd is kun je de Galaxy S9 nog niet aanschaffen. Er is op dit moment geen officiële informatie over de release van de Galaxy S9.

Bekijk en vergelijk meer telefoons