Samsung Galaxy S9 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy S9 kopen? De Galaxy S9 biedt je alles wat je nodig hebt om goede foto's te maken: met de unieke dual-diafragma hoofdcamera of met frontcamera. Onder de motorkap is er de krachtige octa-core Exynos processor, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Al met al de perfecte smartphone voor de veeleisende gebruiker die graag foto's maakt.

Merk:

5,8 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

Al sinds jaar en dag is het de Samsung Galaxy smartphone die de strijd aangaat met de iPhone van Apple. Zo heeft Apple afgelopen jaar de iPhone X uitgebracht en nu is het weer tijd voor Samsung om terug te slaan met de opvolger van de Galaxy S8. De grote verschillen zien we in 2018 voornamelijk aan de binnenkant. Een volledig nieuw ontwerp is niet nodig nadat het toestel vorig jaar al een redesign heeft doorgemaakt. De IP68 certificatie is wederom aanwezig zijn waardoor je het toestel voor een half uur onder water kunt houden zonder schade, tot een diepte van maximaal 1.5 meter. Voor een smartphone is dit de hoogste certificatie.

Display en design

Waar de Galaxy S8 een volledig nieuw ontwerp liet zien is dat niet het geval bij de Galaxy S9. Uiteraard is het grote Infinity Display wederom aanwezig waarmee het de lijn van de voorganger voortzet. Het enige verschil is dat de randen onder en boven het scherm nog kleiner zijn waardoor de behuizing ook weer kleiner is. De smartphone is iets dikker geworden dan de Galaxy S8 met een dikte van 8.5 mm. Dit is nog altijd aardig dun voor een smartphone met al deze hoogstaande onderdelen. De totale afmetingen van de smartphone zijn 147.7 x 68.7 x 8.5 mm. Het OLED scherm van de Galaxy S9 is 5.8 inch groot met QHD+ resolutie van 2960 x 1440 pixels. Met deze combinatie blijft de beeldverhouding op 18.5:9 en de pixeldichtheid komt neer op 570 ppi. Het beeldscherm is beschermd met Gorilla Glass 5, het sterkte type glas dat nu beschikbaar is.

Specificaties

Ieder jaar krijgt de Samsung Galaxy smartphone een nieuwe chipset dat op basis van de laatste technieken vervaardigd is. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy S9 die over de Exynos 9810 processor beschikt. Deze processor is gemaakt met het 10 nanometer proces dat de smartphone moet voorzien voor nog meer rekenkracht en bovendien kleiner van formaat is. De Enynos chipset wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen zodat je zonder problemen meerdere apps achter elkaar kunt gebruiken of op hetzelfde moment. Al met al zal de nieuwe Samsung Galaxy S9 een boegbeeld voor prestaties worden. Voor de opslag van al je foto’s, video’s en bestand is er 64GB opslagruimte beschikbaar gesteld. Voor de meeste gebruikers is deze hoeveelheid opslagcapaciteit ruim voldoende. Mocht dit toch niet genoeg zijn dan kun je dit nog altijd uitbreiden met een microSD kaart of een versie kopen met meer opslagruimte. De smartphone is namelijk ook met 128GB en 256GB opslagruimte te koop. Voor de energievoorziening maakt de smartphone gebruik van een 3000 mAh batterij welke snel op te laden is met Quick Charge.

Ontgrendelen

In tegenstelling tot de onorthodoxe positie bij de S8 wordt de vingerafdrukscanner niet naast maar onder de camera geplaatst. Voor gebruikers is deze positie beter te bereiken met de wijsvinger, zoals dat bijvoorbeeld al het geval is bij de LG G6. Mocht je de positie aan de achterkant niet fijn vinden dan is de smartphone op andere manieren te ontgrendelen waaronder de bekende pincode en met behulp van Intelligent Scan. Dit is een combinatie van gezichtsherkenning en de irisscanner.

Camera

De nieuwe camerasensors van de Galaxy S9 zijn compleet opnieuw ontwikkeld zodat ze dunner dan ooit gemaakt zijn. Voor de eerste keer heeft de Galaxy S9 een dual-diafragma die zich aanpast tussen f/1.5 en f/2.4 om zich aan elke verlichtingssituatie aan te passen. De hoofdcamera heeft een 12 megapixel sensor met allerlei features die je helpen om betere foto’s te maken zoals Dual Pixel phase detection autofocus, OIS en natuurlijk ook een LED-flitser. De meervoudige beeldverwerking vermindert ruis drastisch, terwijl de beeldkwaliteit en helderheid worden verbeterd om verbluffende foto’s te maken in omstandigheden met weinig licht. Een nieuwe supersnelle superpixelsensor schiet op 960 beelden per seconde, waardoor alledaagse momenten is slow-motion teruggekeken kunnen worden. Video’s kunnen opgenomen worden in de maximale 4K kwaliteit maar ook kun je lagere resoluties instellen als je dat wilt. Met de 8 megapixel frontcamera kun je nu AR Emoji’s maken en delen met je vrienden en kennissen.

Kopen

De Samsung Galaxy S9 is eerder uitgebracht dan de voorganger. Al vroeg in 2017 werd bekend dat Samsung aan het werk was gegaan met de ontwikkeling van de S9 en dat heeft ertoe geleid dat het toestel eerder dan verwacht verkocht word. Waar de Samsung Galaxy S8 in maart werd gepresenteerd is het Mobile World Congress in 2018 de plek waar de Samsung Galaxy S9 onthuld is. Het toestel is in vier kleuren te koop; Midnight Black, Coral Blue, Titanium Gray en Lilac Purple. De prijs is voor de smartphone is 849 euro. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het hoogste segment. Als je Galaxy S9 wilt kopen dan ben je op Mobielkopen.net aan het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van de Samsung Galaxy S9.

Video