Samsung Galaxy S10e kopen

9 uit 10 beoordeling

De Galaxy S10e kopen? De Galaxy S10e is een van de vlaggenschipmodellen van Samsung voor het jaar 2019. Met een nieuw ontwerp, krachtige specificaties en een reeks nieuws features is dit de smartphone die je wilt hebben. Benut de snelheid van de octa-core Exynos 9820 chipset en multitask sneller dan ooit tevoren met 6GB RAM. Aan alles is gedacht. Speel spellen op het 5.8 inch Infinity-O display of maak foto’s met de hernieuwde 10 MP selfiecamera of de geavanceerde 12 + 16 MP dual-camera achterop.

Merk:

5,8 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 3100 mAh

Beschrijving

Voor 2019 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Zal Samsung wederom het voortouw nemen op de Androidmarkt met de Galaxy S10-modellen? Aan de inspanningen van het Zuid-Koreaanse bedrijf zal het niet liggen. De smartphonemaker zet alles op alles om de Galaxy S-serie een succes te laten worden.

Samsung Galaxy S10e

Dit jaar zijn er niet twee, niet drie maar vier Galaxy S10-modellen. We hebben de standaard Galaxy S10, de grotere Galaxy S10 Plus en dan is er nog een 5G versie van de Galaxy S10 Plus. Van deze vier modellen is de Samsung Galaxy S10e de goedkoopste variant. Het is eveneens de kleinste versie, maar ook is bij dit model op enkele onderdelen bespaard. Desalniettemin is de ook de Samsung Galaxy S10e een krachtpatser in de eigen categorie. Dit zijn de features van de Samsung Galaxy S10e in het kort:

  • 5.8 inch FullHD+ AMOLED display
  • Exynos 9820 chipset
  • 16 + 12 MP Dual-camera
  • 10 MP frontcamera
  • 6/8GB RAM
  • 128/256GB opslagruimte

Design en display

Als je bekend bent met de Samsung Galaxy S9 dan weet je waarschijnlijk ook dat dit model aardig veel op de Galaxy S8 lijkt. Voor de Galaxy S10-reeks werd het dan ook tijd voor iets nieuws. Met het Infinity-O display introduceert Samsung een nieuw schermtype voor de Galaxy S-serie. De randen aan de boven- en onderkant van het display zijn verkleind en dat is mogelijk gemaakt door de innovatie van de frontcamera. Deze is namelijk niet boven het scherm geplaatst, zoals gebruikelijk, maar in het scherm zelf. Op het eerste gezicht ziet het er misschien wat vreemd uit maar volgens Samsung raak je er snel aan gewend, zodat je het vlak daarna niet eens meer opmerkt. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om de zogenoemde bezels van de Samsung Galaxy S10e nog verder te verkleinen.

In tegenstelling tot de reguliere Galaxy S10 en het Plus model buigen de randen aan de zijkanten niet af. De Samsung Galaxy S10e heeft namelijk een plat scherm met normale randen aan de zijkanten. Dankzij deze designkeuze wordt de Samsung Galaxy S10e ook wel de iPhone XR concurrent genoemd. Als we ingaan op de specificaties van het display dan valt te melden dat de Samsung Galaxy S10e een 5.8 inch groot scherm heeft. Dit is 0.3 inch kleiner dan het Galaxy S10-scherm en 0.5 inch kleiner dan het Plus-model. De resolutie van het Samsung Galaxy S10e scherm ligt op 2280 x 1440 pixels, ook wel bekend als FullHD+. Gecombineerd met de schermgrootte komt dit neer op een pixeldichtheid van 438 ppi. Verder is dit gedetailleerde scherm voorzien van Gorilla Glass 5, een naam voor de sterkte van het glas. Hierdoor is het scherm aardig goed bestand tegen krassen en barsten.

galaxy s10e design

Wat de Samsung Galaxy S10e van de andere modellen onderscheidt is onder meer de vingerafdrukscanner. Het kleine model is voorzien van een vingerafdrukscanner aan de zijkant van de smartphone, geen vingerafdrukscanner onder het display. Voor het ontgrendelen kun je echter ook terugvallen op gezichtsherkenning als je dat makkelijker vindt.

Zoals gezegd, is er aan alles gedacht bij de ontwikkeling van de Galaxy S10e. Het is dan ook geen verrassing dat ook dit model een IP68-rating heeft. Me deze rating is het tot een hoge mate bestand tegen water en stof. Een waterbestendigheid met IP68-rating garandeert dat de smartphone onder water blijft werken tot maximaal 1.5 meter diepte voor een periode van maximaal 30 minuten.

exynos 9820

Chipset en prestaties

De Galaxy S10e is een krachtpatser als het om de prestaties gaat. Het is uitgerust met de beste Exynos chipset die op dit moment beschikbaar is. Voor de rekenkracht bouwt de S10e namelijk Exynos 9820; de crème de la crème onder smartphoneprocessors. Dit is een octa-core processor met allerlei mogelijkheden om de snelheid, prestaties en zuinigheid te maximaliseren. Om de Exynos chipset van werkgeheugen te voorzien is er een chip beschikbaar met 6 of 8GB RAM. Verder is er ook nog een chip voor de interne opslagruimte met een grootte van 128 of 256GB. Uiteraard is dit nog verder uit te breiden met een microSD chip van maximaal 512GB. Voor de energievoorziening van het levendige scherm heeft Samsung gekozen voor een 3100 mAh batterij, een specificatie dat wat zegt over de batterijduur. Hoe meer mAh, hoe beter. De batterij is draadloos op te laden met Samsung Fast Wireless Charging maar ook is het mogelijk om de batterij sneller op te laden met Samsung’s Adaptive Fast Charging. Het is zelfs mogelijk om andere apparaten op te laden met Reverse Wireless Charging. De Samsung Galaxy S10e wordt standaard geleverd met Android 9.0 Pie met de nieuwe Samsung One UI-interface.

Camera

De camera’s van alle Galaxy S10-modellen zijn om te smullen. Voor liefhebbers van fotografie is er geen tekort aan mogelijkheden. Om te beginnen heeft de goedkoopste Galaxy S10 versie een dual-camera aan de achterzijde. Als hoofdcamera heb je de beschikking over een 12 + 16 megapixel combinatie. De 12 megapixel sensor heeft een f/1.5 diafragma en beschikt over uiteenlopende features zoals Dual Aperture, Dual Pixel en OIS. De secundaire sensor heeft een diafragma van f/2.2 en een ultrawijdehoek lens van 123 graden. Alsof dit nog niet genoeg is kun je met deze camera video’s opnemen in Super Slow-motion. Aan de voorkant is er de frontcamera met 10 megapixels en een diafragma van f/1.9. Dit is volgens Samsung de eerste selfiecamera met 4K video-opnames. Verder beschikt dit model over Dual Pixel Autofocus en AR Emoji. Dit is nog lang niet alles. De Samsung Galaxy S10e beschikt werkelijk over honderden camera-features die je pas volledig ontdekt als je het toestel hebt gekocht.

galaxy s10e kleuren

Kopen

De Galaxy S10e kopen is mogelijk in de kleuren Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue en Canary Yellow. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 749 euro. Als de Galaxy S10e voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De S10e wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Galaxy S10e abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.