Samsung Galaxy S10 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Galaxy S10 kopen? Voor wie het nieuwste van het nieuwste wil is de Samsung Galaxy S10 de smartphone bij uitstek. Als het vlaggenschipmodel voor het jaar 2019 is het toestel voorzien van ongekende mogelijkheden. Geen notch maar een in-screen camera, minimale randen aan alle zijden van het 6.1 inch AMOLED display en de nieuwe Exynos 9820 voor de rekenkracht. Er is werkelijk op niets bespaard in dit topmodel. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de triple-camera en de selfiecamera in het display.

Merk:

6,1 inch 8 GB RAM 128 GB opslag 3500 mAh

Beschrijving

Het is ieder jaar hetzelfde verhaal; de nieuwe Samsung Galaxy vs de nieuwste iPhone. Hoewel de introducties van de twee smartphones elk jaar zo’n zes maanden uit elkaar liggen is het altijd een felle strijd tussen de twee smartphonegiganten. Maar dit jaar is het niet alleen Apple waar Samsung zich druk om moet maken. Android concurrenten zoals Huawei en Oppo tonen stuk voor stuk innovatie met full-screen smartphones, pop-up en slider-camera’s, in-display vingerafdrukscanners en nog veel meer. Met al deze nieuwe technologieën is het aan Samsung om met iets beters op de proppen te komen. Vernieuwing is waar de consument om vraagt en daar zal Samsung aan moeten voldoen. Zo komen we uit op de nieuwste toevoeging aan de Galaxy S-serie: de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10

Dit jaar viert de Zuid-Koreaanse techgigant het 10-jarig jubileum van de eerste Galaxy S-telefoon. Het succes wordt gevierd met een grote opknapbeurt in de line-up. In 2019 wordt wederom het Samsung Unpacked 2019 evenement gebruikt om het wereldwijde publiek kennis te laten maken met de Samsung Galaxy S10-modellen. Dit jaar is het niet één model, niet twee, niet drie maar zijn er maar liefst vier Galaxy S10-smartphones. Dit zijn de Samsung Galaxy S10 (E) Lite, de normale Galaxy S10, de grote Galaxy S10 Plus en de 5G versie van de Galaxy S10 Plus die later uitgebracht wordt. Dit is wat je kunt verwachten als je je aan het oriënteren bent voor het kopen van de Samsung Galaxy S10.

  • 6.1 inch display
  • Exynos 9820 chipset
  • Triple-camera + in-screen selfiecamera
  • 6GB RAM
  • 128GB opslagruimte

Design

Het ontwerp voorafgaand aan de Samsung Galaxy S10 stamt terug uit de tijd van de Galaxy S8, welke in 2016 werd geïntroduceerd. Tijd voor iets nieuws, daar was iedereen het over eens. Door de hevige concurrentie heeft Samsung, net als alle andere fabrikanten, immers niet de luxe om precies hetzelfde ontwerp nog een jaar te recyclen. Het ontwerp van de Galaxy S10-serie is vergelijkbaar als dat van de Galaxy S9 en Galaxy S8, maar met enkele opvallende uitzonderingen. De Galaxy S10 is voorzien van dunnere randen, een opvallende in-screen camera, hoogwaardige triple-camera en geen fysieke vingerafdrukscanner.

Er is aan alles gedacht waardoor ook dit model een IP68-rating heeft en tot een hoge mate bestand is tegen water en stof. Een waterbestendigheid met deze rating garandeert bijvoorbeeld dat de smartphone blijft werken als het tot maximaal 1.5 meter diepte onder water gehouden wordt voor een periode van maximaal 30 minuten. Verder zijn de afmetingen de grootste verschillen tussen de vier Galaxy S10-modellen, grotendeels het resultaat van de uiteenlopende displayformaten. De afmetingen van de Galaxy S10 zijn 149.9 x 70.4 x 7.8 mm bij een gewicht van 157 gram.

galaxy s10 design

Display

De “gewone” Galaxy S10 heeft een curved scherm van 6.1 inch. Dit is net iets groter dan het scherm van de goedkopere Lite versie van de S10, welke een plat 5.8 inch display heeft. Om het beeldoppervlak te vergroten, maar tegelijkertijd geen inkeping aan de bovenzijde te plaatsen, heeft Samsung gekozen voor de in-screen cameratechnologie. Geïntroduceerd in de Galaxy A8s is de in-screen camera Samsung’s manier om de gehate “notch” te vermijden. De officiële naam voor dit scherm is ‘Infinity-O Display’. In tegenstelling tot de Galaxy A8s is de selfiecamera bij de Galaxy S10 niet links geplaatst, maar in de rechterbovenhoek. De software is op deze positie aangepast zodat het zo min mogelijk opvalt en niet storend is bij normaal gebruik. Zo wordt de statusbalk op de cameraplaatsing aangepast. De Galaxy S10 is overigens voorzien van een enkele selfiecamera, de Galaxy S10 Plus heeft op deze plek een dubbele selfiecamera.

Over de gedetailleerdheid van het display zal niemand klagen. Zoals gebruikelijk is de Galaxy S-serie voorzien van hoge kwaliteit displays met bijbehorende resolutie. Voor de Galaxy S10 komt dit neer op een WQHD+ resolutie van 3040 x 1440 pixels. De aspect ratio komt hierdoor neer op 19:9 met een pixeldichtheid van 550 pixels per inch; een scherpte waarbij je afzonderlijke pixels niet met het blote oog kunt onderscheiden. Voor het ontgrendelen van de Galaxy S10 maak je bovendien ook gebruik van dit display. Sommige delen van het display werken als vingerafdrukscanner waardoor er geen fysieke button nodig is. Het gaat om een zogeheten in-display vingerafdrukscanner; een korte tik op het beeld is voldoende om de Galaxy S10 te ontgrendelen.

exynos 9820

Chipset en prestaties

De Galaxy S10 wordt standaard geleverd met 128GB opslagruimte en 6GB RAM voor het basismodel. Een tweede variant die je kunt kopen beschikt over meer opslagruimte met 512GB capaciteit. Uiteraard is dit nog verder uit te breiden met een microSD chip van maximaal 512GB. Voor de 512GB variant gecombineerd met de 512GB geheugenkaart komt dit neer op een totale opslagruimte van 1TB. De standaard Galaxy S10 die in Nederland in de schappen ligt wordt aangedreven door de Exynos 9820 chipset; de snelste SoC die Samsung ontwikkeld heeft. Samsung Galaxy S10’s die in China en Verenigde Staten verkocht wordt zijn voorzien van de Snapdragon 855 chipset. Welke chipset in het toestel aanwezig is, is afhankelijk van de regio. In Nederland zijn we gelukkig altijd voorzien van de Exynos chipsets die in de meeste jaren sneller en krachtiger zijn dan de Snapdragon chipsets die door Qualcomm geleverd worden.

Wat de Galaxy S10 aanzienlijk beter maakt dan de Galaxy S9 is de toename van de batterijcapaciteit. Waar de versie van vorig jaar nog uitgerust was met 3000 mAh is het 2019 model in de S-serie uitgerust met een 3500 mAh capaciteit, een toename van 500 mAh wat ongetwijfeld een langere batterijduur oplevert. De batterij is draadloos op te laden met Samsung Fast Wireless Charging maar ook is het mogelijk om de batterij sneller op te laden met Samsung’s Adaptive Fast Charging. De Samsung Galaxy S10 wordt standaard in de doos geleverd met Android 9.0 Pie met Samsung One UI.

Camera

Wie heeft er in 2019 nog een digitale camera in de kast liggen? Bijna niemand. Daarvoor hebben we immers de camera’s op de smartphone. Met de Galaxy S10 heb je natuurlijk de selfiecamera aan de voorzijde maar de echte mogelijkheden liggen in de camera aan de achterzijde. De camera bestaat niet uit twee sensors, zoals in de Galaxy S9, maar uit drie sensors. Voor de hoofdsensor is gekozen voor een 12MP-sensor met een variabel diafragma van f/1.5 en f/2.4. Het gebruikt dezelfde dual aperture-technologie als de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 inclusief autofocus en optische beeldstabilisatie. De tweede sensor is een telefoto sensor met 12 megapixels en f/2.4 diafragma voor het inschatten van diepte. Hierdoor is een optische zoom mogelijk van 2x en digitale zoom tot 10x. De derde sensor is een 16MP Ultra-Wide sensor met diafragma van f/2.2.

Als aanvulling op de nieuwe camera’s is ook de software hierop aangepast. De Galaxy S10-serie wordt bijvoorbeeld geleverd met een Scene Optimizer. Deze feature ondersteunt 30 modi waaronder: Scenery, Stage, Backlit en Night view. De Stage modus is te vergelijken met podiumverlichting; het maakt de achtergrond zwart maakt in plaats van het te vervagen voor de portretmodus. De Night modus maakt fotograferen in het donker een peulenschil, omdat de software meehelpt bij het maken van duidelijke foto’s in situaties met weinig licht. Precies wat je nodig hebt als je een groepsfoto in een discotheek wilt maken, of een foto van je vriend(in) tijdens een gezellig avondje op de bank.

galaxy s10 kleuren

Kopen

De Galaxy S10 kopen is mogelijk in de kleuren Prism White, Prism Black, Prism Green en Prism Blue. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 899 euro. Als de Galaxy S10 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy S10 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Galaxy S10 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.