Samsung Galaxy Fold kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy Fold kopen? Het is de eerste opvouwbare telefoon Samsung. Met het Infinity-Flex display, tweede cover scherm en baanbrekende buigfunctie is dit iets waar je van gedroomd hebt. Het innovatieve ontwerp wordt gecombineerd met krachtige onderdelen zoals Exynos 980 chipset, 12GB RAM en 512GB opslagruimte. Maar ook zijn er maar liefst 6 camera’s om beelden vast te leggen. Kortom, aan alles is gedacht bij deze bijzondere smartphone dat de naam Galaxy Fold draagt.

Merk:

7,3 inch 12 GB RAM 512 GB opslag 4380 mAh

Beschrijving

Na vele jaren van patenten, trademarkaanvragen, geruchten en gelekte informatie is het eindelijk zover; de eerste opvouwbare telefoon van Samsung is aangekondigd. 2019 is het jaar waarin we voor het eerst in Nederland kunnen kennismaken met de opvouwbare telefoon. Het moment waar liefhebbers lange tijd op hebben gewacht is aangebroken. Als een van de eerste smartphonemakers brengt Samsung een opvouwbare telefoon met flexibel scherm op de markt; de Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold

Met de Galaxy Fold ontvouwt Samsung de toekomst; dat is tenminste de slogan van dit innovatieve apparaat. Voorzien van de allerlaatste technieken, de baanbrekende buigfunctie en het Infinity-Flex display is dit een smartphone waar je ‘u’ tegen zegt. Waarschijnlijk is dit zelfs dé smartphone van 2019; bedoeld voor de early-adaptors die er zoals altijd vroeg bij willen zijn. Dit is wat je kunt verwachten als je je aan het oriënteren bent voor het kopen van de Samsung Galaxy Fold.

  • 7.3 inch opengeklapt QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)
  • 4.6 inch dichtgeklapt HD+ Super AMOLED (21:9)
  • Exynos 980 chipset
  • 12GB RAM
  • 16 + 12 + 12 MP Triple-camera
  • 10 MP Cover camera
  • 10 + 8 MP Front Dual-camera
  • 512GB opslagruimte
  • 4380 mAh batterij (Fast Charging + Wireless)
  • Android 9.0 Pie

Design en display

De Samsung Galaxy Fold is een one-of-a-kind smartphone. Ingeklapt is het een “normale” smartphone, opengeklapt is het een tablet. Het is de perfecte combinatie van een smartphone en tablet dankzij het flexibele display. Dit innovatieve scherm wordt het Infinity-Flex display genoemd, omdat het kan buigen. Hierdoor zijn er geen twee aparte schermen, maar is het mogelijk om het grote scherm van de Galaxy Fold te buigen.

samsung galaxy fold total

Opengeklapt heeft het zichtbare scherm een totale grootte van 7.3 inch, met een resolutie van 2152 x 1536 pixels en beeldverhouding van 4.2:3. Met dit schermformaat heeft de smartphone het uiterlijk van een mini-tablet. Opvallend is daarbij de inkeping aan de rechterzijde van het scherm, dat ruimte maakt voor de dual-frontcamera. Selfies maken kan dus ook als het opengeklapt is en vanuit deze positie is ook de hoofdcamera te gebruiken. Als je het toestel dichtklapt kun je gebruikmaken van het tweede scherm. Dit cover scherm heeft een grootte van 4.6 inch met HD+ resolutie van 840 x 1960 pixels en beeldverhouding van 21:9. Met andere woorden, dit is een klein en langwerpig scherm. In deze positie is het ook mogelijk om een selfie te maken met de cover camera.

Het openen van de Samsung Galaxy Fold is als het openen van een boek. Met behulp van een geavanceerde scharnier sluit de smartphone met een klik tot een volledig gesloten positie. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de kant waar de duim van nature rust, zodat het apparaat gemakkelijk ontgrendeld kan worden. De batterijen en de componenten zijn bovendien gelijkmatig verdeeld zodat de Galaxy Fold in evenwicht is tijdens gebruik.

Specificaties

Als eerste opvouwbare telefoon heeft Samsung er werkelijk iets unieks van gemaakt. Dit zien we niet alleen terug in het ontwerp maar ook aan de interne specificaties. Zo beschikt de Samsung Galaxy Fold over onderdelen van de bovenste plank. Om het technische hoogstandje van de nodige rekenkracht te voorzien maakt het gebruik van de Exynos 9820 chipset. Deze in eigen huis ontwikkelde chipset is gemaakt met het 7 nanometer proces en bestaat uit acht kernen voor maximale prestaties terwijl het ook zuinig is. Met de ondersteuning van 12GB RAM hoef je je dus geen zorgen te maken over de snelheid van de smartphone/tablet combinatie. Net als de RAM-chip is er ook een grote chip voor de opslagruimte beschikbaar met 512GB (UFS3.0).

Zoals je begrijpt is een grote batterij vereist voor een display van 7.3 inch en het tweede display aan de voorzijde. Hoewel je tijdens gebruik niet alleen het grootste display gebruikt ligt het voor de hand dat dit grotere display opengeklapt wel meer energie dan een gebruikelijke smartphone verbruikt. Gelukkig heeft Samsung daaraan gedacht door twee batterijen in de smartphone te verwerken met een gezamenlijke capaciteit van 4380 mAh. Deze accu’s zijn snel op te laden met de Fast Charging-feature als je een kabel gebruikt maar ook is er ondersteuning voor draadloos opladen.

Camera’s

Wat betreft de camera’s is duidelijk dat er geen tekort aan sensors en megapixels is. De Samsung Galaxy heeft maar liefst zes camera’s, alleen zijn deze niet allemaal tegelijk te gebruiken. Dichtgeklapt kun je de 10 megapixels cover camera gebruiken welke een diafragma heeft van f/2.2.Opengeklapt is er een betere selfiecamera te gebruiken. Dit is een dual-frontcamera met een extra 8 megapixel RGB dieptesensor en f/1.9 diafragma. In beide posities is bovendien de hoofdcamera te gebruiken. Deze triple-camera bevindt zich aan de achterzijde en beschikt over een 16 megapixel ultra wide camera, een 12 megapixel wide-angle camera en 12 megapixel telefoto camera. Kortom, voor het maken van foto’s en video’s is dit ook een bijzondere smartphone. Er is keuze genoeg uit de camera’s maar zijn al deze camera’s voorzien van de nodige en nieuwe features die fotograferen een genot maken. Denk bijvoorbeeld aan fase detectie autofocus, 2x optische zoom, optische beeldstabilisatie en nog veel meer.

Kopen

De Samsung Galaxy Fold kopen is mogelijk in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 2000 euro. Als de Galaxy Fold voor een lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy Fold wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Fold abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video