Nokia 7.1 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Nokia 7.1 kopen? Voor het Finse bedrijf is de Nokia 7-serie een smartphone om mee op te scheppen. De Android One smartphone is uitgerust met een 5.84 inch display met inkeping en FullHD resolutie zodat beelden scherp en levendig weergegeven worden. Bovendien is er een Snapdragon 636 chipset gekoppeld aan 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Foto’s en video’s maak je met de 12 + 5 MP dual-camera van Zeiss achterop of met de 8 frontcamera. Kortom, de Nokia 7.1 is een betaalbare smartphone dat voor iedereen een interessante optie is.

Merk:

5,8 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

Sinds het Finse HMD Global de Nokia telefoons maakt is er veel veranderd. Nadat het merk door Microsoft werd uitgefaseerd stond HMD Global klaar om met een schone lei te beginnen. Er werd gedag gezegd tegen de Lumia serie terwijl het nieuwe Nokia bekend zou komen te staan om Android One ervaring. Het duurde niet lang voordat de eerste exemplaren uitverkocht waren en inmiddels zijn er alweer vele miljoenen Nokia smartphones over de toonbank gegaan. Niet alleen is de merknaam Nokia een succes maar ook de aanpak HMD Global spreekt iedereen aan.

In verschillende prijscategorieën laat het nieuwe Nokia zien dat kwaliteit niet veel hoeft te kosten. Met de aandacht op de ultieme Android ervaring met tijdige beveiligingsupdates wint het snel de harten van consumenten wereldwijd. De laatste toevoeging aan het toch al ruime assortiment is de Nokia 7.1, een “notch” smartphone die in de middenklasser categorie geplaatst wordt.

Design

De Nokia 7.1 lijkt veel op de eerder uitgebrachte Nokia 6.1 Plus en Nokia 5.1 Plus. In feite zijn er tegenwoordig naar maar weinig verschillen op te merken onder Android smartphones. De voorkantvullende trend biedt fabrikanten nog weinig mogelijkheden om zich van anderen te onderscheiden. In vergelijking met de Nokia 7 Plus van eerder dit jaar zijn er echter wel degelijk wat wijzigingen op te merken. Zoals andere fabrikanten kiest ook Nokia voor de inkeping in het scherm en verder zijn er een aantal subtiele designelementen gewijzigd. Met een gewicht van 159 gram is de Nokia 7.1 een lichte smartphone die hierdoor makkelijk bij te dragen is. Bovendien is het toestel slechts 8mm dik.

Display

In vergelijking met de Nokia 7 Plus van afgelopen jaar is het displayformaat iets kleiner geworden met 5.84 inch. Door de inkeping is de smartphone zelf echter kleiner geworden. De resolutie is door het nieuwe scherm verbeterd naar FullHD+ en 19:9 beeldverhouding. Met deze resolutie is het een smartphone die afwijkt van de klassieke 16:9 aspect ratio.

Hardware

Onder het display is ruimte gemaakt voor de Snapdragon 636 processor van Qualcomm en 3GB RAM. Voor een middenklasser is dit een typische combinatie van chipset en werkgeheugen. De Snapdragon 636 is langzamer dan de Snapdragon 660 die bijvoorbeeld in de Nokia 7 Plus te vinden is. Voor de opslag voor bestanden, video’s en foto’s is er 32GB opslagruimte aanwezig, wat voor de meeste gebruikers voldoende is. Dit is nog uit te breiden met maximaal 128GB aan data via een externe microSD kaart.

Verder heeft het nieuwe Nokia 7.1 model nog altijd de 3.5 mm koptelefooningang die we steeds vaker zien verdwijnen uit smartphones. Mocht je waarde hechten aan deze ingang dan is het goede nieuws dat Nokia het niet verwijderd heeft. De batterij van de nieuwe Nokia 7. kan snel opgeladen worden en heeft een grootte van 3000 mAh.

Software

Terwijl andere smartphonefabrikanten vaak geen haast hebben met updates is het een doel van Nokia om alle smartphones zo snel mogelijk van de laatste updates te voorzien. Als dit belangrijk voor je is dan is Nokia de fabrikant die je in de gaten moet houden. Het bedrijf brengt tegenwoordig alleen nog maar Android One smartphones op de markt. De Nokia 7.1 is onderdeel van het Android One programma. Dit betekent dat het toestel op tijd de nodige veiligheidsupdates ontvangt en minimaal voor een periode van twee jaar.

Camera

Op cameragebied is het goede nieuws dat de Nokia 7.1 uitgerust is met een dual-camera aan de achterzijde. Dit is een 12 en 5 megapixel ZEISS dual-camera die samen met het Zwitserse merk ontwikkeld is. Om je te helpen bij het vastleggen van de beste beelden zijn er nieuwe features aanwezig zoals Sharp HDR+ en HDR video’s. Aan de voorzijde is er een 8 megapixel frontcamera. Filmen met de Nokia 7.1 is mogelijk in 4K beeldkwaliteit. Al met al is de camera ruim in orde voor een smartphone in deze prijsklasse met meer dan genoeg functies voor de gemiddelde gebruikers.

Kopen

De nieuwe Nokia 7.1 is te koop in het zwart. Het toestel is simlockvrij verkrijgbaar als los toestel maar het kan ook gekocht worden met abonnement. Bij het kopen van de Nokia 7.1 met abonnement is er sprake van een afbetaling van de telefoon. Iedere maand wordt dan een deel van de toestelkosten terugbetaald. De adviesprijs van de mid-range Nokia 7.1 is €354,-. Als je 2018 versie van de Nokia 7.1 wilt kopen dan ben je op Mobielkopen.net aan het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van de Nokia 7.1.