Nokia 5.1 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Nokia 5.1 is een goedkope Android One smartphone met een 5.5 inch HD+ scherm. De smartphone wordt aangedreven door een octa-core MediaTek Helio P18 chipset en 2GB RAM. Met deze budgettopper maak je foto’s met de 16 MP camera aan de achterzijde of met de 8 MP camera aan de voorzijde. Bovendien is er 16GB opslagruimte voor al je bestanden.

Merk:

5,5 inch 2 GB RAM 16 GB opslag 2970 mAh

Beschrijving

Het lijkt alsof Nokia nooit is weggeweest. Nadat de klassieke fabrikant van mobiele telefoons even afwezig is geweest is Nokia terug als nooit tevoren. Nu de merknaam in handen van HMD Global is staat de naam Nokia weer op de kaart. Met een lange reeks budget- en midrange modellen heeft het bedrijf de smartphonemarkt versteld laten staan van de kwaliteit. Hoewel Nokia slechts een jaar terug is in de scene heeft het alweer een trouwe fanbase opgebouwd. Nieuwe Nokia modellen gaan als warme broodjes over de toonbank door de hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs. Een goed voorbeeld van deze strategie is de Nokia 5.1; de opvolger van de originele Nokia 5. De Nokia 5.1 is een betaalbare 4G smartphone dat in juni 2018 door het Finse bedrijf geïntroduceerd is. Het is één van de goedlopende modellen uit het Nokia assortiment van smartphones.

Design

In de categorie budgettelefoon is nu ook de 18:9 beeldverhouding de standaard aan het worden. Zo is ook de Nokia 5.1 met deze beeldverhouding uitgerust wat ertoe leidt dat het ontwerp wat langer is geworden dan de voorganger. Er zijn weliswaar wat dikke randen aan de onder- en bovenkant maar het ontwerp van de smartphone heeft er niet onder te leiden. Voor een smartphone in deze prijsklasse is het een aantrekkelijke smartphone. Boven het display is een speaker aanwezig met aan de linkerzijde de frontcamera en aan de rechterzijde het Nokia logo. Aan de achterzijde van de smartphone is de enkele camera met LED flitser in het midden geplaatst met daaronder het Nokia logo. Onder deze camera is eerst de vingerafdrukscanner te vinden met daaronder een tweede Nokia logo. De behuizing is gemaakt uit één blok aluminium en de afmetingen zijn 151.1 x 70.7 x 8.2 mm.

Display

De Nokia 5.1 is voorzien van een helder 5.5 inch IPS LCD display met een FullHD+ resolutie. Dit is een verbetering ten opzichte van de Nokia 3.1 welke over een HD display beschikt. De FullHD+ resolutie komt neer op 1080 x 2160 pixels. Voor de pixeldichtheid komt dit neer op 439 ppi. Het glas van het display is afkomstig van Corning Gorilla Glass maar het is niet duidelijk om welke versie het gaat. Dit sterke type glas kan tegen een stootje kan en is beschermd tegen krassen en barsten.

Hardware

Voor een budget smartphone kan er niet geklaagd worden over de prestaties van de Nokia 5.1 smartphone. Het toestel draait op een MediaTek Helio P18 chipset met een 2.0 GHz octa-core processor en 2GB werkgeheugen. In combinatie met Android One zorgt dit voor een vlotte gebruikservaring. De Android One vermelding op de smartphone betekent dat de Nokia 5.1 snel software-updates krijgt gedurende de eerste twee jaar en beveiligingsupdates gedurende drie jaar. Zo weet je zeker dat je nieuwe Nokia telefoon altijd zo snel mogelijk up-to-date is met de laatste versie van Android. Voor de opslag van je bestanden is er plek voor 16GB. Als dit niet genoeg voor je is dan kun je dit met een microSD kaart uitbreiden tot maximaal 128GB. Verder is de Nokia 5.1 uitgerust met een 2970 mAh batterij. Dit staat garant voor een spreektijd van maximaal 19 uur terwijl je 53 uur achter elkaar muziek kunt luisteren.

Camera

De Nokia 5.1 heeft twee camera’s; een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. Dit zijn twee uitstekende camera’s waarmee foto’s tot leven gebracht kunnen worden. Er zijn meerdere features die bijdragen aan een betere fotokwaliteit. Ten opzichte van de Nokia 3.1 heeft de 5.1 versie een betere hoofdcamera met meer features die helpen om betere foto’s en video’s te maken. Bovendien kun je met deze camera beelden opnemen in FullHD kwaliteit.

Kopen

De Nokia 5.1 kopen is mogelijk in de kleuren Copper, Tempered Blue en Black. De Nokia smartphone is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De 5.1 versie is te koop voor een adviesverkoopprijs van €189,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het budgetsegment. De Nokia 5.1 met abonnement kopen is zonder bijbetaling mogelijk bij meerdere providers. De Nokia 5.1 abonnementen zijn op deze pagina te vinden.

Video