iPhone XR kopen

9 uit 10 beoordeling

De iPhone XR kopen? De iPhone Xr is de goedkoopste 2018 variant met een 6.1 inch LCD display. Het is de budgetvriendelijke iPhone met een vernieuwd ontwerp en krachtige specificaties. Wie niet de hoofdprijs wil betalen voor een iPhone komt uit op de iPhone Xr. Met de Apple A12 chipset, 3GB RAM en een ruime keuze in opslagvarianten t/m 256GB is er niets om over te klagen. Wat betreft de camera’s is het weer genieten geblazen met de 12 MP camera achterop maar ook is er een 7 MP frontcamera met FaceID en Animoji.

Merk:

6,1 inch 3 GB RAM 64 GB opslag 2942 mAh

Beschrijving

iphone xr kleuren2018 is het jaar waar Apple fans op gewacht hebben. Apple sprak wederom de wereld toe over de nieuwe modellen tijdens het jaarlijkse Apple event dat op 12 september gehouden werd. De Amerikaanse techreus heeft niet één, niet twee maar drie nieuwe iPhones op de markt gebracht. Het eerste model is de 5.8 inch iPhone Xs als directe opvolger van de populaire iPhone X. Het tweede model is de iPhone Xs Max met een 6.5 display en het derde model is de goedkopere iPhone Xr met 6.1 inch scherm. Met drie nieuwe modellen is Apple klaar voor het komende jaar. Met de iPhone Xr biedt het zelfs mensen met een wat kleiner budget de mogelijkheid om een nieuwe 2018 iPhone te kopen.

Design

Het ontwerp van de drie nieuwe iPhone modellen zijn bijna identiek, maar toch zijn er een aantal verschillen. De gelijkenissen tussen de modellen heeft te maken met het nieuwe ontwerp. Er is niet veel aan te passen voor drie modellen tegelijk zonder het design volledig aan te passen. Voor de iPhone Xs betekent dit een voorkantvullend scherm met de kenmerkende inkeping aan de bovenzijde. De “notch”, zoals het ook genoemd wordt, biedt plek voor de frontcamera en meerdere sensors. Het verschil tussen de iPhone Xr en de iPhone Xs en iPhone Xs Max is de gebruikte technologie voor het display en de iets dikkere randen aan de zijkanten. Wie daar geen problemen mee heeft zal uiterst tevreden zijn met de aankoop van de iPhone Xr.

De smartphone is immers nog altijd een échte iPhone, alleen dan voor een wat lagere prijs. Met de IP67 rating hoef je je bovendien geen zorgen te maken over een druppel water. De smartphone blijft zonder problemen werken tot een diepte van 1 meter onder water voor maximaal 30 minuten. Het toestel heeft een dikte van 8.3 mm bij een gewicht van 194 gram. De totale afmetingen zijn 150.9 x 75.7 x 8.3 mm.

Display

Wie het display van de 5.8 inch iPhone Xs net iets te klein vindt maar die van de 6.5 inch iPhone Xs Max net iets te groot is op zoek naar de iPhone Xr. Bij dit model bestaat het display uit een 6.1 inch LCD scherm, een formaat dat precies tussen de andere twee modellen in ligt. De budgetvriendelijke iPhone is net zoals de iPhone 8 en eerder modellen voorzien van een LCD scherm. Het biedt niet de donkere zwartwaarden zoals de iPhone X maar het is alsnog een kwalitatief beeldscherm voor een smartphone. Het display heeft een resolutie van 828 x 1792 pixels met 326 ppi. De populaire True-tone displaytechnologie is ook aanwezig maar 3D Touch niet.

Hardware

De iPhone Xr draait op de nieuwe Apple 12 Bionic processor en 3GB RAM. Zoals altijd biedt Apple het allerbeste wat verkrijgbaar is als er gekeken wordt naar de prestaties. Anders dan de smartphones van veel concurrenten draait de iPhone Xr niet op Android maar op iOS 12. Daarmee is Apple nog steeds één van de weinige fabrikanten die geen gebruik maakt van het Android besturingssysteem. Voor de iPhone Xr betekent dit dat het standaard geleverd wordt met de nieuwste versie van het Apple systeem, iOS 12. Voor de opslag van bestanden zoals foto’s en video’s is er 64GB opslagruimte in het toestel maar er zijn ook varianten te koop met 128GB en 256GB. Als dit niet genoeg voor is dan kun je met iCloud meer gegevens opslaan.

De batterijduur van de iPhone Xr is niet verkeerd. Met de accu is de batterijduur met anderhalf uur verlengd ten opzichte van de iPhone 8 Plus. Aangezien de achterzijde van het toestel van metaal is gemaakt is draadloos opladen geen optie. Ontgrendelen is mogelijk met FaceID en de vertrouwde pincode. TouchID is wederom achterwege gelaten en heeft volledig vervangen door FaceID: de technologie dat van gezichtskenmerken gebruik maakt. De camera die voor FaceID gebruikt wordt kan ook weer ingezet worden voor het maken van Animoji’s te maken, de sprekende emoji.

Camera

De iPhone Xr smartphone beschikt over twee camera’s van een goede kwaliteit. De hoofdcamera aan de achterkant heeft een 12 megapixel sensor en beschikt over verschillende features zoals het nieuwe Smart HDR, fase detectie autofosu, optische beeldstabilisatie en nog veel meer. In tegenstelling tot de iPhone Xs en Xs Plus heeft de Xc geen dubbele camera aan de achterzijde. Video’s worden opgenomen in 4K. Aan de voorzijde heeft de iPhone Xr een 7 megapixel camera met HDR en Retina Flash.

iphone xs xr modellen

Kopen

De iPhone XR kopen is mogelijk in de kleuren zwart, rood, geel, blauw en koraal. De smartphone van het Amerikaanse Apple is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 919 euro voor een los toestel. Als de iPhone Xr voor een lagere eenmalige prijs of zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een telefoonabonnement. De iPhone Xr van Apple wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De iPhone Xr abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.