iPhone SE (2022) kopen

9 uit 10 beoordeling

De iPhone SE (2022) is de 4,7 inch iPhone die in maart 2022 door Apple is gepresenteerd. Het is de goedkoopste iPhone voor 2022: goedkoper wordt het niet. Maar zelfs dan ben je verzekerd van een helder scherm, krachtige specificaties en een herkenbaar design. Met de A15 Bionic-processor hoef je je geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de formidabele 12 MP camera.

Merk:

4,7 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 1821 mAh

Beschrijving

De iPhone SE (2022) is de 4.7 inch iPhone die in maart 2022 door Apple is gepresenteerd. Het heeft even geduurd voordat Apple besloot om toch nog een 4.7 inch iPhone uit te brengen. De laatste iPhone met een 4.7 inch display was de iPhone SE uit 2020. De andere modellen van Apple hebben een display van 6,1 inch en groter. Uit verschillende onderzoeken bleek echter dat er nog steeds veel iPhone gebruikers zijn die liever een kleinere iPhone gebruiken. Dit heeft er mogelijk mee te maken dat de 6,1 inch iPhone 13 te groot is om goed met één hand te bedienen. Om deze gebruikers tegemoet te komen en te concurreren met mid-range smartphones van andere producenten heeft Apple nu de 3e generatie van de iPhone SE op de markt gebracht.

Design

Qua grootte heeft de iPhone SE veel weg van de iPhone 8 – een ouder model uit 2017. Dit valt te verwachten met een even groot display, maar de overeenkomsten zijn dus behoorlijk groot. De randen om het toestel zijn niet gebogen – zoals bij de iPhone 8 – en de behuizing is gemaakt van metaal en glas. De iPhone SE (2022) is beschikbaar in de kleuren zwart, wit en rood.

Specificaties

Zoals gezegd beschikt de iPhone SE (2022) over een kleurrijk 4.7 inch Retina HD display. Dit display heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels. Het display beschikt niet over 3D Touch waardoor het display niet drukgevoelig is. Achter het display is de Apple A15 Bionic chipset te vinden die ook in de laatste iPhone 13-modellen aanwezig is. De A15 Bionic chipset levert snelle prestaties en wordt gezien als één van de betere, zo niet de beste, chipsets in smartphones. Deze specificaties zijn hetzelfde als de grotere iPhone 13. De iPhone SE draait op het iOS 15 besturingssysteem.

Dit alles maakt het geen probleem om de smartphone actief te gebruiken met social media, games en video’s bekijken. De iPhone SE is beschikbaar met 64, 128 en 256 GB opslagcapaciteit. De 2022-versie van de SE beschikt ook over een vingerafdrukscanner en Touch ID technologie. Dit maakt het mogelijk om te betalen met Apple Pay. Verder heeft de iPhone SE nog eens 4 GB werkgeheugen en een langere batterijduur dan de voorganger.

Camera

De iPhone SE is uitgerust met een 12 MP camera aan de achterzijde en een FaceTime HD camera aan de voorzijde. De hoofdcamera heeft 12 megapixels, 4K opname mogelijkheid en een diafragma van ƒ/1.8. De camera heeft dezelfde kenmerken als de camera van de 2020-versie, alleen is het niet helemaal hetzelfde. Deep Fusion en HDR 4 zijn nu inbegrepen, die een betere verwerking van scènes met hoog contrast en ruisonderdrukking bieden.

De FaceTime camera kan gebruikt worden voor selfies en videobellen. Deze heeft 7 megapixels en een diafragma van ƒ/2.2. Video’s kunnen met de FaceTime camera opgenomen worden in 1080p. Voor de frontcamera kan de Retina Flash feature gebruikt worden als flitser.

Kopen

De iPhone SE (2022) kopen is mogelijk in de kleuren wit, zwart en rood. De prijs is 529 euro voor een los toestel met 64 GB opslagruimte. De smartphone van het Amerikaanse Apple is via Mobielkopen.net met abonnement te koop, maar ook als los toestel. Als de 2022-versie van de iPhone SE voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden, dan is dit een mobiel abonnement met krediet. De iPhone SE 2022 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de verkoper of provider. De iPhone SE abonnementen zijn op deze pagina te vinden, net als de prijzen voor een los toestel.