Huawei P30 Lite kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei P30 Lite kopen? De Huawei P30 Lite is de goedkope versie van de nieuwe P30 modellen. Met een helder scherm, krachtige specificaties en een nieuw design is dit de smartphone die je wilt hebben. Op alle fronten is de Huawei P30 Lite een aantrekkelijke optie. Met de Kirin 710 processor en 4GB RAM hoef je bovendien geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 48 + 8 + 2 MP triple-camera.

Merk:

6,1 inch 4 GB RAM 128 GB opslag 3340 mAh

Beschrijving

Het was niet lang geleden dat Huawei een vrij onbekende naam was in de schappen van de Nederlandse telefoonwinkels. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en heeft Huawei een vaste plek veroverd tussen de oude garde. Dankzij smartphones in de P- en Mate-serie herkennen steeds meer Nederlandse de naam, dat synoniem staat aan ‘kwaliteit voor een lage prijs’. Het gedroomde scenario van de Chinese fabrikant vindt niet alleen in Nederland plaats, maar over de gehele wereld. Het snelgroeiende bedrijf is Apple al voorbij en het zal niet lang duren voor het met Samsung om de troon mag strijden. Als het aan Huawei ligt dan gebeurt dit zo snel mogelijk maar dat ligt vooral aan het succes van de P30-serie. Net zoals in 2018 introduceert Huawei niet één, niet twee, maar drie P30-smartphones. Als een van deze drie modellen is het de P30 Lite dat het meest vriendelijk voor je portemonnee is.

Huawei P30 Lite

Het nieuwe Lite model wordt geïntroduceerd als een van de drie modellen in de P30-serie. Er is een normale P30, een premium P30 Pro smartphone en dan is er de betaalbare Huawei P30 Lite. Zoals de naam al aangeeft wordt de P30 Lite verkocht als de lichte versie met specificaties die net iets minder goed zijn dan de andere twee modellen. Maar de prijs is er dan ook naar. Het is het geschikt model voor iedereen die een high-end smartphone wil hebben voor de helft van het geld. Dit is wat je kunt verwachten als je je aan het oriënteren bent voor het kopen van de Huawei P30 Lite.

  • 152.9 x 72.7 x 7.4mm afmetingen
  • 6.15 inch FullHD+ display
  • Kirin 710 chipset
  • Triple-camera
  • 4GB RAM
  • 128GB opslagruimte
  • 3340 mAh batterij

huawei p30 lite kleuren

Design en display

De Huawei P30 Lite is de directe opvolger van de Huawei P20 Lite en dat is terug te zien in het design. Dat neemt niet weg dat er aardig wat gewijzigd is om ook de Lite-versie met de tijd mee te laten gaan. Vanaf de achterkant gezien is de camera de eerste wijziging, dat dit keer niet uit een dual-camera bestaat maar een triple-camera. Dit betekent een extra sensor, waardoor het totaal op drie komt. De vingerafdrukscanner behoudt de plek in het midden van de achterzijde, de gebruikelijke plek voor de scanner. Een andere wijziging ten opzichte van de voorganger is het totale formaat. De afmetingen van de P20 Lite waren 148.6 x 71.2 x 7.4 mm terwijl de P30 Lite afmetingen heeft van 152.9 × 72.7 × 7.4mm. Met andere woorden, de dikte is gelijk maar de P30 Lite is wel iets langer en breder. Dit alles is te danken aan het nieuwe display, dat maar liefst 0.3 inch groter is.

Het display van de P30 Lite heeft een grootte van 6.15 inch met een FullHD+ resolutie van 1080 x 2312 pixels. Kenmerkend aan het nieuwe scherm is de waterdruppel-inkeping. Dankzij deze kleine inkeping blijft er meer ruimte over voor het scherm terwijl er nog steeds een selfiecamera is. Bovendien valt de inkeping minder op met deze vorm. Verder is dit heldere scherm voorzien van het sterke Gorilla Glass zodat barsten en krassen niet snel voorkomen.

Specificaties

De Huawei P30 Lite heeft niet de topspecificaties van de P30 Pro maar dat hoort bij de prijs waarvoor je de Lite-versie koopt. Onder de motorkap vinden we de Kirin 710 processor, een 64-bit octa-core chipset die voor de middenklassers van het bedrijf bedoeld is. De Kirin 710-chip is door Huawei zelf ontwikkeld en behoorlijk krachtig voor een processor in deze categorie. De chipset wordt in de P30 Lite bijgestaan door 4GB of 6GB RAM, afhankelijk van de versie die je koopt. Daarbij is er alleen een opslagvariant beschikbaar met 128GB, maar dit is verder uit te breiden met een externe geheugenkaart. Standaard wordt de P30 Lite-smartphone geleverd met Android 9 Pie met de aangepaste EMUI-schil van Huawei zelf erover. Verder heeft de Huawei P30 lite een batterij met 3340 mAh capaciteit. Opladen is mogelijk met de meegeleverde oplader, draadloos opladen maar ook is de batterij snel op te laden.

Camera

Als een van de grootste smartphonemakers is Huawei een voorloper geworden op het gebied van fotografie. Hoewel de P30 Pro de beste cameraspecs heeft is de P30-Lite een waardig broertje. Dit jaar heeft de Lite-versie niet twee maar drie camera’s: een triple-camera voor het schieten van de mooiste foto’s. Met de 48 + 8 + 2 megapixel sensors heb je alles wat je nodig hebt om als een professional te fotograferen. De ene camera heeft een ultragroothoek-lens, er is een telefoto-lens en dan nog de normale lens. Combineer deze camera’s en je komt niets tekort. Met behulp van de kunstmatige intelligentie word je door de camerasoftware geholpen wordt om tot de mooiste beelden te komen. Aan de voorzijde maak je gebruik van de 24 megapixel selfiecamera.

Kopen

De Huawei P30 Lite kopen is mogelijk in de kleuren Peacock Blue, Pearl White en Midnight Black. De smartphone van het Chinese Huawei is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 369 euro. Als de Huawei P30 Lite voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Huawei P30 Lite wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Huawei P30 Lite abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.