huawei_p10
huawei p10

Huawei P20 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei P20 kopen? De Huawei P20 komt eraan. Op dit moment is de smartphone nog niet door Huawei gepresenteerd. De P20 kopen is nu nog niet mogelijk. Bookmark deze pagina zodat je na de presentatie direct hier de prijzen kunt bekijken.

Category:

Huawei P20 Beschrijving

Met de P20 gaat het Chinese Huawei de concurrentie aan met de high-end telefoons van Samsung en Apple. Er wordt veel verwacht van de nieuwe Huawei smartphone. Om te concurreren tegen de iPhone X en Samsung Galaxy S9 moet Huawei alles op alles zetten met de P20. De P20 smartphone is een stijlvolle smartphone dat als vlaggenschip in de markt gezet wordt. Het is hét topmodel voor 2018 van Huawei. Het Chinese bedrijf timmert hard aan de weg in Nederland met een reeks goed geprijsde smartphones. Een opvallende eigenschap van de Huawei telefoons is de lage prijs. Met de lage prijzen heeft Huawei binnen korte tijd een groot marktaandeel veroverd in Europa en in Nederland neemt dit ook snel toe.

Display en uiterlijk

Waar de Huawei P10 afgelopen jaar nog over de bekende randen aan de boven- en onderkant beschikte wordt de Huawei P20 met een ander type scherm uitgerust. Dit display heeft veel weg van de iPhone X als we de geruchten mogen geloven, met een inkeping aan de bovenkant. Deze inkeping, dat ook wel een notch wordt genoemd, wordt gebruikt voor de frontcamera en sensors. Smartphoneproducenten kopiëren de beste features van elkaar om op deze manier het beste van beste aan consumenten te kunnen leveren. Zo heeft Huawei waarschijnlijk naar de pluspunten van de Apple smartphones gekeken om een eigen versie in het nieuwe vlaggenschip te introduceren. Het display van de P20 heeft een grootte van 6.0 inch met een resolutie van 2160 × 1080 pixels. Met deze combinatie heeft de smartphone een beeldverhouding van 18:9 zoals we dat tegenwoordig vaker tegenkomen in moderne smartphones. De pixeldichtheid ligt bij dit scherm op 401 ppi wat zorgt voor een gedetailleerde weergave en duidelijke beelden als je video’s bekijkt.

Hardware

Van een high-end smartphone zoals de P20 mag je veel verwachten als het aankomt op de prestaties. De P20 van Huawei zal je hierin niet teleurstellen. Het toestel wordt aangedreven door de splinternieuwe Kirin 970 chipset. Huawei heeft deze octa-core processor zelf ontwikkeld en met een kloksnelheid van 2,8 GHz is het één van de snelste smartphoneprocessors voor Android smartphones. Onderdeel van deze chipset is de Mali-G72 grafische chip die voor de beste grafische prestaties zorgt. De processor biedt hiernaast ondersteuning voor kunstmatige intelligentie. Voor iemand die veel eist van een smartphone is dit waarschijnlijk meer dan genoeg. Voor de gemiddelde gebruiker is het zelfs meer dan nodig. Voor de opslag van video’s en foto’s is er 64GB opslagruimte beschikbaar wat tegenwoordig niet veel is. Gelukkig kan dit met een microSD kaart uitgebreid worden tot maximaal 256GB. Het toestel draait op Android 8.0 Oreo wat op dit moment de meest recente versie van het Google besturingssysteem is.

Camera

Op het gebied van de camera is de P20 een smartphone waar iedereen van droomt. Het is naar verwachting de eerste smartphone met een triple camera opstelling aan de achterkant. Dit zijn drie camera’s die samenwerken om de beste foto te maken. Waar concurrenten mondjesmaat een dual-camera introduceren gaat Huawei nog een stapje verder met de triple camera. Met de triple camera zijn foto’s te maken van maximaal 40 megapixels en ook is er 5 keer hybrid zooming. De samenwerking met Leica werpt zijn vruchten af. Met de selfiecamera kunnen foto’s gemaakt worden met een grootte van 24 megapixel.

Kopen

De Huawei P20 wordt naar verwachting tijdens het Mobile World Congress in februari 2018 onthuld. Dit is het gebruikelijke event waar het vlaggenschip model van Huawei gepresenteerd wordt. De prijs is nog onbekend de verwachting is dat het toestel voor meer dan 700 euro verkocht gaat worden. Aangezien de smartphone nog niet gepresenteerd is kun je de P20 nog niet aanschaffen. Er is op dit moment geen officiële informatie over de release van de Huawei P20.

Bekijk en vergelijk meer telefoons