Huawei Mate X kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei Mate X kopen? De Mate X is het toppunt van smartphone-innovatie. Met een 8.0 inch flexibel display is dit de eerste opvouwbare smartphone van Huawei. Met een dichtgeklapt formaat van 6.6 inch, Kirin 980 chipset, 8GB RAM en 512GB opslagruimte is dit de smartphone die je wilt hebben. Er is zelfs een triple-camera met 40 + 16 + 8 megapixels. Kortom, snelheid en prestaties terwijl je het kunt opvouwen om makkelijk mee te nemen.

Merk:

8,0 inch 8 GB RAM 512 GB opslag 4500 mAh

Verwacht: Huawei Mate X

Verwacht De gegevens op deze pagina zijn onder voorbehoud. Zodra de smartphone officieel is aangekondigd updaten we deze pagina met de officiële productgegevens.

2019 is het jaar waarin de opvouwbare telefoon voor het eerst door consumenten gekocht kan worden. Het is waar liefhebbers jaren op hebben gewacht en velen verwachten dat dit de toekomst van de smartphone is; een telefoon met flexibel display waardoor het dichtgeklapt kan worden. In 2019 is het voornamelijk een strijd tussen de nummer één en twee van de smartphonewereld: Huawei en Samsung. Dit zagen we al terug in de presentatie. Samsung introduceerde de Galaxy Fold en dit werd slechts enkele dagen later opgevolgd door de Mate X van Huawei. Na jaren van patenten, trademarkaanvragen, geruchten en gelekte informatie is het eindelijk zover; de eerste opvouwbare telefoon van het Chinese bedrijf is aangekondigd.

Huawei Mate X

Meet The Unprecedented: de Huawei Mate X is een alleskunner, verpakt in een apparaat dat van smartphone opengevouwen wordt tot een tablet. De X naam is hot; het staat voor luxe, elegantie en klasse. Allerlei fabrikanten brengen high-end en exclusieve modellen uit onder de “X” naam. Huawei heeft eerder de Matebook X laptop uitgebracht en nu komt er ook een Mate X smartphone bij. En dit is niet zomaar een smartphone. Dit is wat je kunt verwachten als je je aan het oriënteren bent voor het kopen van de Huawei Mate X.

  • 6.6 inch OLED display dichtgeklapt (2480 x 1148 pixels)
  • 8.0 inch OLED display opengeklapt (2480 x 2200 pixels)
  • Kirin 980 chipset
  • 8GB RAM
  • Triple-camera
  • 512GB opslagruimte
  • 4500 mAh batterij (SuperCharge 55W)
  • Android 9.0 Pie

Design en display

De Huawei Mate X is speciaal door het innovatieve display waarmee het is uitgerust. Dit is een flexibel display met een totale grootte van 8 inch, met een resolutie van 2480 x 2200 pixels. Opengevouwen heeft dit bijna de vorm van een vierkant en is het een full-screen ontwerp. Het scherm en de randen zijn in deze positie alleen zichtbaar en vanuit deze positie is er geen selfiecamera. Om een selfie van jezelf te maken klap je het toestel dicht. Dit doe je door het scherm om te vouwen langs de buitenzijde. Als je dit doet blijft er een scherm over van 6.6 inch met een resolutie van 2480 x 1148 pixels. Dit betekent dat er aan de achterzijde en scherm is van 6.4 inch met ernaast een zijpaneel waarin de camerasensors te vinden zijn. Het scherm heeft daarom geen inkepingen of gaten, en uitgeklapt dient het zijpaneel als handvat voor een makkelijke grip. Je zou denken dat het toestel ingeklapt aardig dik is maar dit valt reuze mee met een dikte van slechts 11mm. Eenmaal opengeklapt heeft de Mate X slechts en dikte van 5.4 mm.

mate x

Specificaties

Als eerste opvouwbare telefoon heeft Huawei er werkelijk iets unieks van gemaakt. Dit zien we niet alleen terug in het ontwerp maar ook aan de interne specificaties. Zo beschikt de Mate X over de krachtige Kirin 980 chipset, de snelste processor die voor Huawei smartphones beschikbaar is. Dit is een 7 nanometer chipset met hoge prestaties en efficiëntie. Met de ondersteuning van 8GB RAM hoef je je dus geen zorgen te maken over de snelheid van de smartphone/tablet combinatie. Net als de RAM-chip is er ook een grote chip voor de opslagruimte beschikbaar met 512GB en ook is er de mogelijkheid om dit nog verder uit te breiden met de Huawei Nano Memory Card.

Vanzelfsprekend is een grote batterij vereist voor een display van 8 inch groot. Hoewel niet het volledige display energie nodig heeft in dichtgeklapte modus verbruikt het display opengeklapt wel meer energie dan een gebruikelijke smartphone. Gelukkig heeft Huawei daaraan gedacht door twee batterijen in de smartphone te verwerken met een gezamenlijke capaciteit van 4500 mAh. En als enige Huawei smartphone heeft de Mate X de beschikking over 55W SuperCharge; een nieuwe technologie voor het snelladen van de accu. Met de SuperCharge-feature is de batterij voor 85% op te laden in 30 minuten. Hiernaast is er ook gedacht aan de veiligheid. De vingerafdrukscanner is naast de camera’s te vinden in het zijpaneel.

Hoewel 5G internet nog niet in Nederland beschikbaar is, biedt de Huawei Mate X al ondersteuning voor deze snellere versie van het mobiele internet. Huawei zegt dat het ’s werelds snelste opvouwbare 5G-telefoon is en een downloadsnelheid kan bereiken van maximaal 4.6 Gbps, wat het dubbele is van de concurrerende smartphones.

Camera’s

Als we uitkomen op de camera’s dan valt te melden dat de Huawei Mate X wat anders werkt dan de smartphones die je gewend bent. Er is geen selfiecamera, daarvoor gebruik je de hoofdcamera in het zijpaneel en dit is dus niet beschikbaar in opengevouwen modus. Als je de smartphone dichtklapt dan krijg je toegang tot de drie camera’s om een selfie te schieten. In opengevouwen modus is het wel mogelijk om normale foto’s te maken met de camera’s. Deze bestaat uit drie sensors; een 40 megapixel Wide Angle, 16 megapixel Ultra Wide Angle en 8 megapixel Telephoto camera. Dankzij de drievoudige camera kun je in allerlei situaties uit de voeten om beelden in hoge kwaliteit vast te leggen.

Kopen

De Huawei Mate X kopen is alleen mogelijk in de kleur Interstellar Blue. De smartphone van het Chinese Huawei is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 2299 euro. Als de Huawei Mate X voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Huawei MateX wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Huawei Mate X abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video

Bekijk en vergelijk beschikbare smartphones