Huawei Mate 20 Pro kopen

9 uit 10 beoordeling

De Huawei Mate 20 Pro kopen? De Huawei Mate 20 Pro heeft krachtige specificaties met een stijlvol, elegant en innovatief design. Op alle fronten is de Huawei Mate 20 Pro een ware aanwinst. Met een 6.39 inch QHD+ display, in-display vingerafdrukscanner en 3D gezichtsherkenning is er niets dat ontbreekt. Met de Kirin 980 processor en 6GB RAM hoef je geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de triple camera met 40 MP, 20 MP en 8 MP sensors.

Merk:

6,4 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 4200 mAh

Beschrijving

Huawei heeft in oktober 2018 de opvolger van de Huawei Mate 10 Pro uitgebracht; de Mate 20 Pro. Als er een smartphone is waar veel van werd verwacht dan was het de Huawei Mate 20 Pro. Nadat de P20 Pro eerder dit jaar de titel ‘beste smartphone van het jaar’ in de wacht sleepte was het tijd voor de Huawei Mate 20 Pro om dit niveau te verhogen. Met een groter display, snellere Kirin chipset, meer werkgeheugen en nog veel meer stelt de Mate 20 Pro niet teleur. De smartphone is bovendien voorzien van allerlei nieuwe technieken waaronder Bone Voice ID stemherkenning, geavanceerde gezichtsherkenning en hernieuwde triple camera.

mate 20 pro front back

Design

In vergelijking met de Mate 10 Pro is er veel veranderd aan het ontwerp. Door de introductie van de inkeping in het display is een nieuwe trend ingezet dat ook door Huawei is geadopteerd. Deze inkeping of “notch” aan de bovenkant van het display bepaalt voor een groot deel het vooraanzicht van de nieuwe Mate 20 Pro. In de ruimte van de notch is er plek gemaakt voor de speakers, frontcamera en sensors. De rand van het scherm aan de bovenkant is veel kleiner bij de Mate 20 Pro en ook is de onderste rand dunner geworden. Er is zelfs geen plek meer voor het logo onder het scherm.

Waar de voorzijde een nieuw ontwerp toont is dit nog beter zichtbaar aan de achterzijde. De kenmerkende band als onderdeel van het design is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een innovatieve vorm van de triple camera. De camera-opstelling in de vierkante vorm is een one-of-a-kind element dat de Mate 20-serie van alle andere smartphones onderscheidt. Er is bovendien geen vingerafdrukscanner aan de achterzijde te vinden, en ook niet aan de voor- of zijkant. De achterzijde is gemaakt van glas, wat draadloos opladen mogelijk maakt, en beschikbaar in de kleuren Blue, Black en Twilight. Deze laatste kleur beschikt over een gradiënt waarbij de kleur van onderen naar boven van kleur verandert.

De totale afmetingen van de Mate 20 Pro zijn 157.8 x 72.3 x 8.6 mm bij een gewicht van 189 gram. Met de IP68 certificatie is de Mate 20 Pro tot een hoge mate beschermd tegen water en stof. De IP68 certificatie garandeert dat er geen schade aan het toestel ontstaat als je het tot maximaal 2 meter onder water houdt voor maximaal 30 minuten. Het is misschien niet slim om met de Mate 20 Pro te gaan duiken, maar schade door water zal in andere gevallen zich niet snel voordoen.

Display

Het nieuwe display van de Huawei Mate 20 Pro heeft een grootte van 6.4 inch. In vergelijking met het 6.0 inch scherm van de Mate 10 Pro is het displayformaat met 0.4 inch toegenomen. Door de inkeping aan de bovenzijde van het display is er meer beeldoppervlak gecreëerd terwijl de totale afmetingen van de smartphone niet veel zijn veranderd. De Mate 20 Pro is de eerste smartphone van het Chinese bedrijf dat voorzien is van een QHD+ resolutie. Nadat Huawei enkele jaren zelf toegaf geen noodzaak te zien in een hogere resolutie dan FullHD lijkt het toch overstag te gaat met de Mate 20 Pro. De QHD+ resolutie staat gelijk aan 3120 x 1440 pixels. Dit komt neer op een beeldverhouding van 19.5:9 en een pixeldichtheid van 538 pixels per inch. Alles boven de 400 pixels per inch betekent dat je individuele pixels met het blote oog niet kunt onderscheiden. Met andere woorden, het display is scherp en gedetailleerd zoals je mag verwachten van een Huawei Mate-smartphone. Het scherm heeft bovendien een genereus formaat en indrukwekkende resolutie zodat films en games beter tot hun recht komen. Met de Corning Gorilla Glass 6 technologie ben je bovendien verzekerd van een sterk type glas dat bestand is tegen barsten en krassen.

Hardware

Om het toestel van de benodigde rekenkracht te voorzien maakt de smartphone gebruik van de Kirin 980 chipset; het beste wat je op dit moment kunt krijgen. Deze high-end chipset wordt door dochterbedrijf HiSilicon gemaakt en is eerder al door Huawei onthuld. De Kirin 980 chipset is gemaakt met het 7 nanometer proces en bestaat uit acht kernen, ook wel octa-core genoemd. Huawei beweert dat de Kirin 980-chip 20% betere prestaties en 40% betere batterijefficiëntie levert ten opzichte van de voorgangers (de P20, P20 Pro, Mate 10 en Mate 10 Pro). De eerste benchmarks hebben inmiddels al laten zien dat er niets gelogen is over de betere prestaties. De chipset van de Mate 20 Pro wordt bijgestaan door 6GB of 8GB werkgeheugen, afhankelijk van de versie die je koopt.

Bovendien is de Mate 20 Pro kopen in verschillende opslagvarianten mogelijk waarbij het instapmodel begint met 128GB. De opslagruimte is bovendien uit te breiden met een nanoSD kaart tot 256GB. De smartphone draait op Android 9.0 Pie, het nieuwste van het nieuwste, met daarover de EMUI 9.0 interface.

Voor de energievoorziening maakt de smartphone gebruik van een 4200 mAh batterij. Snel opladen wordt ondersteund waardoor je de batterij snel kunt opladen als deze leeg raakt. Je kunt de batterij door de nieuwe oplaadtechnologie binnen 30 minuten voor maar liefst 70 procent opladen. Het toestel is ook draadloos op te laden met behulp van Qi en ook is reverse draadloos opladen mogelijk, een unieke feature in een smartphone. Als het op de batterij aankomt dan wordt er op niets bespaard. Het is immers het onderdeel dat van groot belang is voor hoelang je het toestel aaneen kunt gebruiken.

Mate 20 Pro camera

Camera

Waar de Huawei P20 Pro al over een unieke triple camera beschikte is de Mate 20 Pro camera een nieuwe versie in een ander jasje. Het zichtbare verschil is te vinden in de lay-out van de drie sensors. Bij de P20 Pro zijn deze onder elkaar geplaatst, bij de Mate 20 Pro in een vierkant. Het is deze speciale triple camera dat het voorbeeld zal zijn voor andere fabrikanten. De innovatieve triple camera bestaat ten eerste uit een 40 megapixel sensor met f/1.8 hoofdlens. Met behulp van Fusionmind-technologie worden vier pixels in één pixel gecombineerd voor een betere beeldkwaliteit. De tweede sensor heeft 20 megapixels met een f/2.4 telelens en de derde camera bestaat uit een 8 megapixel ultra-groothoeklens. De camera kan 5x optische zoom benutten.

Om tot de beste foto te komen maakt de camera gebruik van kunstmatige intelligentie en ook van twee neurale verwerkingseenheden (NPU’s) om de instellingen te optimaliseren voor alles wat je probeert op te nemen. Zo weet je zeker dat het gras bij jezelf altijd groener is dan bij de buren als de foto genomen is met de Mate 20 Pro. Zoals gebruikelijk is de laatste jaren is ook de Mate 20 Pro camera ontwikkeld in samenwerking met Leica. De samenwerking heeft met de introductie van de triple smartphone camera eindelijk zijn vruchten afgeworpen door in één klap ver voor de concurrentie uit te lopen. Aan de voorkant is er een 24 megapixel camera, wederom met Fusionmind technologie. Deze frontcamera kun je gebruiken om het toestel te ontgrendelen; de nieuwe 3D technologie van Huawei om het toestel te ontgrendelen.

Kopen

De Huawei Mate 20 Pro kopen is vanaf november 2018 mogelijk in Nederland. De premium smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel in de kleuren Black, Blue en Twilight. De smartphone van Huawei is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 1049 euro voor een los model. Als de Huawei Mate 20 Pro voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Mate 20 Pro wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. Vergelijk direct de voordeligste Mate 20 Pro abonnementen en prijzen.