Nokia

Alle 3 resultaten

 • Nokia 6

  9 uit 10 beoordeling

  De Nokia 6 is de eerste Android smartphone van Nokia en is een betaalbare budgettelefoon. De smartphone draait op Android 7.0 Nougat wat de laatste versie van het besturingssysteem is en heeft een 5.5 inch Full HD display, een Snapdragon 430 chipset en 3GB RAM. Voor de opslag is er 32GB opslagruimte en voor foto's maken kun je kiezen uit de 16 megapixel camera of de 8 megapixel frontcamera. Video's kun je met beide camera's maken in 1080p.

 • Nokia 5

  8 uit 10 beoordeling

  De Nokia 5 is uit een enkel stuk aluminium gehaald en heeft een metalen frame. De smartphone heeft een dikte van 8.1 mm en is een echte budget telefoon met een betaalbaar prijskaartje. Het toestel is uitgerust met een 5.2 inch HD display met een resolutie van 720 x 1280 pixels. De smartphone draait op een snelle versie van Android 7.0 Nougat.

 • Nokia 3

  8 uit 10 beoordeling

  De Nokia 3 is gemaakt van polycarbonaat materiaal op een aluminum frame. De smartphone heeft een 5 inch HD display met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 294 ppi wat tegenwoordig niet veel is. Het glas dat gebruikt is wordt aangeleverd door Corning Gorilla Glass en is krasbestendig. De smartphone draait op een stockversie van Android 7.0 Nougat.

Nokia
Nokia is een Fins technologiebedrijf dat in 1967 is opgericht na een samenvoeging van drie aparte bedrijven. Het bedrijf is een pionier geweest bij de start van de mobiele netwerken en telecommunicatie maar ook bij veel andere elektronicaproducten. In de beginfases van elektronicaproducten speelde Nokia een belangrijke rol. Aan het eind van de jaren 80 was Nokia één van de grootste televisie producenten van Europa. Rond dezelfde tijd speelde Nokia een sleutelrol in de ontwikkeling van gsm technologie. Het eerste gsm netwerk werd in 1989 opgeleverd. De eerste mobiele telefoon van Nokia werd in 1992 op de markt gebracht. Aan het einde van de jaren 90 had Nokia aan meer dan 90 providers gsm netwerken opgeleverd. In de jaren die volgende heeft Nokia verschillende mobiele telefoons ontwikkeld. In 2005 kwam een nieuwe reeks mobiele telefoons op de markt; de N serie zoals de N95 die veel mensen nog kennen. Tegenwoordig is het de Nokia Lumia reeks die het meest populair is van de Nokia telefoons.