Lenovo

Toont alle 2 resultaten

Lenovo

Lenovo is een van oorsprong Chinese fabrikant dat actief is op de markten van consumentenelektronica en hardware. Na de overname van de pc-tak van IBM in 2005 heeft het bedrijf grote stappen vooruit gezet. De technologiegigant is op dit moment de grootste computerproducent van China en heeft sinds 2013 het grootste marktaandeel ter wereld. De ThinkPad en IdeaPad zijn laptops die vrijwel iedereen in Nederland van naam bekend voorkomt.

Lenovo smartphones

Lenovo begaf zich voor het eerst in 2011 op de tablet markt waarna het een jaar later startte met mobiele telefoons. De smartphones van Lenovo draaien sinds het begin op Android. In 2014 heeft het bedrijf Motorola Mobility overgenomen van Google waarmee het veel nieuwe patenten in handen kreeg. Een onderdeel van Lenovo, Zuk, levert alleen in China smartphones en niet in Nederland. Lenovo zelf is in Nederland actief onder eigen naam en onder de Motorola naam. Lenovo heeft op dit moment een aantal budgetvriendelijke modellen in het assortiment waarbij je waar krijgt voor je geld. Voor een relatief lage prijs heb je bij de Chinese fabrikant een smartphone met alles wat je nodig hebt.

Lenovo abonnementen

De smartphones van Lenovo zijn in Nederland met abonnement te koop maar ook als los toestel zonder contract. De prijzen van een smartphone uit de stal van Lenovo variëren van 100 tot 40 euro. De prijzen van de mobiel telefoon zijn lager bij een Lenovo abonnement. De lage toestelprijs komt tot stand doordat het toestel terugbetaald wordt aan de provider met behulp van het 1- of 2-jarig contract.