Google

Toont alle 5 resultaten

Google

Google is op dit moment de nummer één zoekmachine die bij iedereen bekend is. Het is in 1996 opgericht door twee studenten van de Universiteit van Stanford en is gevestigd in Mountain View, Californië. Terwijl het bedrijf zich in eerste instantie enkel bezig hield met de zoekmachine is dat nu wel anders. Google heeft binnen korte tijd verschillende bedrijven overgenomen zoals Android, YouTube en Motorola Mobility. Deze laatste werd in 2011 overgenomen voor 12,5 miljard waarbij Google een groot aantal patenten in handen kreeg die toegepast worden in mobiele telefonie. Het was echter een onderdeel dat verliest maakte waardoor Motorola inclusief een aantal patenten drie jaar doorverkocht werd aan Lenovo. Google hield echter de Advanced Technology afdeling van Motorola dat aan een modulaire smartphone werkte en het bleef ook eigenaar van een groot deel van de 17.000 patenten en 7500 patentaanvragen. Vanaf oktober 2015 is Google onderdeel van Alphabet Inc; de overkoepelende organisatie van het Google concern.

Google smartphones

Het bedrijf houdt zich niet alleen bezig met de zoekmachine en gerelateerde diensten. Ook op het gebied van mobiele telefoons heeft Google een historie. Zo heeft Google verschillende Nexus telefoons geproduceerd in samenwerking met diverse fabrikanten zoals LG, HTC en Huawei. Google is geen nieuweling op het gebied van smartphones maar eind 2016 was het de eerste keer dat het bedrijf mobiele telefoons onder eigen naam op de markt bracht. Dit zijn de Google Pixel en de Pixel XL; twee smartphones die voor het eerst de titel Made by Google mogen dragen. De mobiele telefoons van Google draaien op het Android besturingssysteem.

Google Android

Android is het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones en tablets. Het is sinds 2005 eigendom van Google en het wereldwijde aandeel van het open-source besturingssysteem neemt nog steeds toe. Veel toonaangevende fabrikanten zoals Samsung, LG, Sony en Huawei maken gebruik van het open-source platform. Een belangrijk onderdeel van Android is de Google Play Store die wordt onderhouden door Google.

Google abonnementen

De smartphones van de Google zijn in Nederland verkrijgbaar met een 1- of 2-jarig contract maar ook als los toestel. De prijzen van een Google toestel lopen uiteen van 800 tot 1000 euro voor de duurste versie. De toestelprijs is bij een Google Pixel abonnement het laagst. Dit komt doordat de verkoper het toestel volledig of gedeeltelijk voor je betaalt. Deze kosten verdient de verkoper terug door de maandelijkse betalingen van het abonnement.