Apple

Resultaat 1–12 van de 33 resultaten wordt getoond

Apple

Van de technologie bedrijven die het op dit moment goed doen is Apple waarschijnlijk de bekendste van allen. Apple is bekend geworden door de productie van de Apple I en II. Deze producten waren de eerste desktop computers voor consumenten. Met deze productlijn had Apple een groot aandeel in de opkomst van de desktop computer. De eerste Apple Mac werd in 1984 door Steve Jobs gepresenteerd. Apple en Steve Jobs zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden waarbij Jobs vele jaren CEO is geweest van het bedrijf. In 2001 werd het tijd voor de iPod, een revolutionair product dat innovatief was op verschillende gebieden. De iTunes Music Store volgde enkele jaren later waarna de deur open werd gezet voor de eerste smartphone in 2007: de iPhone.

Apple iPhones

Met de introductie van de iPhone smartphone heeft Apple de mobiele telefonie markt voorgoed veranderd. Het design, de user interface en de mogelijkheden van de iPhone waren ongekend voor een mobiele telefoon in deze tijd. Het duurde dan ook niet lang voordat Apple de complete markt domineerde met Steve Jobs nog steeds aan het roer. Sinds de eerste iPhone zijn er veel nieuwe modellen bijgekomen. Na de eerste iPhone volgden de iPhone 3G, 3GS gevolgd door de iPhone 4, 4S, 5, 5C en 5S. Het formaat bleef bij deze toestellen beperkt tot een display van maximaal 4 inch. De in 2014 geïntroduceerde iPhone 6 en 6 Plus brachten hier verandering in. Met een 4,7 en 5,5 inch display waren dit de grootste iPhone toestellen ooit. De iPhone 6S en 6S Plus volgden dit voorbeeld net als de iPhone 7 en 7 Plus.

iOS voor iPhone

De iPhones maken gebruik van het iOS besturingssysteem. Dit is een aangepaste versie van OSX op de iMac. iOS wordt alleen gebruikt op Apple apparaten en niet op smartphones van andere fabrikanten. Het besturingssysteem draait ook op de iPad en iPod Touch.

iPhone abonnementen

De smartphones van Apple zijn in Nederland met abonnement beschikbaar maar eveneens als los toestel. De prijzen van een iPhone lopen uiteen van 500 tot 700 euro voor het kleinere model tot meer dan 800 euro voor de grotere versies. De prijzen van het toestel zijn lager bij een iPhone abonnement. Er wordt een “korting” op het toestel gegeven door de provider maar deze kosten moeten wel terugbetaald worden met behulp van 1- of 2-jarig contract.