Met de zomer in aantocht komen de dagjes strand snel dichterbij. Als je net als de rest van Nederland je smartphone overal mee naartoe neemt dan gaat het toestel ongetwijfeld ook mee naar het strand. De smartphone wordt immers niet alleen maar gebruikt om te bellen maar ook om e-books te lezen of muziek te luisteren. Vooral als je van de zon ligt te genieten dan is de smartphone onmisbaar zodat je je niet verveelt. Hoewel de smartphone handig is om bij je te hebben is het slimmer om de telefoon zonder IP certificatie thuis te laten en niet mee te nemen naar het strand.

Waarom niet?

Elke mobiele telefoon heeft verschillende openingen zoals een koptelefooningang, simkaartslot en speakers. Als je je mobiel meeneemt naar het strand dan kunnen kleine zandkorrels in deze openingen terechtkomen wat voor problemen kan zorgen. De speakers kunnen er bijvoorbeeld mee ophouden of er is geen geluid als er een koptelefoon aangesloten wordt. Als dit gebeurt dan heb je geluk dat er geen reparatie nodig is om de problemen op te lossen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat de batterij defect raakt. Doordat zand schuurt is het ook mogelijk dat kleine krassen ontstaan op de smartphone en het display.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Hoe zit het met warmte?

Wie heeft er niets eens de waarschuwing op het display gezien dat de telefoon oververhit is? Uitschakelen is dan de slimste optie. Afkoelen doe je door het toestel in de schaduw te leggen zodat het weer naar een normale temperatuur kan terugkeren. Wacht vervolgens een aantal uren voordat je de telefoon weer inschakelt. Om schade te voorkomen is het belangrijk om op te letten waar je de mobiele telefoon laat als je naar het strand gaat. Leg de smartphone niet zomaar op een handdoek in de zon maar leg deze weg in een afgesloten zak of tas. Let er ook op dat de zon van positie verandert waardoor de schaduw niet de hele dag op dezelfde plek aanwezig is.

Toch meenemen?

Als je er toch voor kiest om de smartphone mee te nemen naar het strand let er dan op dat je het in een afgesloten zak of tas bewaard. Het laatste wat je wilt tijdens een leuk dagje aan het strand is dat de smartphone verloren gaat. Als je een telefoonverzekering hebt dan wordt de schade weliswaar vergoed maar deze luxe heeft niet iedereen. Het bewaren van de smartphone in een afgesloten deel voorkomt dat het toestel in aanraking kan komen met zand en houdt ondertussen de warmte tegen die desastreus kan zijn voor het toestel.