Abonnementen met een mobiele telefoon worden voor een periode van 12 of 24 maanden afgesloten. Bij een sim only is een contract van slechts één maand ook mogelijk maar deze hoef je niet te verlengen. Deze wordt iedere maand stilzwijgend verlengd en is vervolgens iedere maand op te zeggen. Dit is niet het geval bij een standaard mobiel abonnement met telefoon. Gedurende een lange periode zit je vast aan het abonnement en ben je wettelijk verplicht om de maandtermijnen te voldoen. Hoe lang deze periode is hangt af van de duur van het contract: 12 of 24 maanden. Iedereen komt in de situatie terecht dat het abonnement op een gegeven moment ten einde loopt. Wat doe je dan? Kies voor een nieuwe smartphone en verleng je je abonnement of kies je een andere aanbieding?

Kom in actie

Je bent een dief van je eigen portemonnee wanneer je niet in actie komt. Wanneer je niets van je laat horen dan wordt je abonnement bij de huidige provider automatisch verlengd. Het is zelfs mogelijk dat de abonnementskosten omhoog gaan omdat je een abonnement hebt afgesloten met een actietarief. Zodra je abonnement afloopt heb je de keuze om niets te doen, te verlengen maar ook kun je een aanbieding van een andere provider kiezen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Naar sim only

Geen nieuwe telefoon nodig? Voordat het abonnement afloopt ontvang je van de provider een aanbieding om te verlengen. Dit kan interessant zijn om de maandlasten te verlagen. Door bijvoorbeeld in te gaan op de aanbieding van een sim only kan het maandtarief verlaagd worden. Dit is vooral interessant als je geen nieuwe mobiel nodig hebt. Je bent niet verplicht om een sim only bij de huidige provider af te sluiten. Je kunt ook overstappen naar een andere provider.

Nieuwe telefoon uitkiezen

Je huidige provider wil je graag als klant behouden. Dit uit zich vaak in de zogenaamde verlengaanbiedingen. Je krijgt als bestaande klant een voorstel om een nieuwe mobiele telefoon uit te kiezen met een korting. Dit kan goedkoper zijn dan je huidige abonnement maar dit wil niet zeggen dat je de goedkoopste combinatie krijgt. Het is mogelijk dat er bij een andere aanbieder op dat moment een actie loopt waarbij je het gewenste toestel kan krijgen met een abonnement met meer belminuten, een grotere databundel of voor een lager tarief.

Let op: bij verlenging van je abonnement ben jij de klant en koning. Geeft men je niet de gewenste aanbieding? Zoek gerust verder. Een aanbieder of provider die meer klanten wil is bereid je een goede aanbieding te verstrekken. Hoe goed de aanbieding ook is, controleer altijd de andere aanbieders op onze site en vergelijk de aanbiedingen.