Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op.

Mobiel abonnement

Hoe oud moet ik zijn voor een mobiel abonnement?

Alleen personen ouder dan 18 jaar kunnen een mobiel abonnement afsluiten.


Kan ik niet gebruikte minuten meenemen naar de volgende maand?

Het verschilt per provider of dit mogelijk is. Bij de meeste abonnementen is het niet mogelijk maar er zijn uitzonderingen.


Moet ik zelf het abonnement opzeggen bij overstappen?

Nee, de provider regelt de overstap en zegt ook het huidige abonnement. Het is belangrijk dat je bij de aanvraag van het abonnement aangeeft dat je je nummer wilt behouden. Je telefoonnummer blijft onder de huidige provider tot het einde van het contract. Het nummer gaat pas over naar de nieuwe provider als het nieuwe abonnement ingaat.


Wat is sim only?

Een sim only is een abonnement waarbij je alleen een simkaart van de provider krijgt en geen toestel. Je moet zelf voor het toestel zorgen om mee te bellen, sms’en en internetten. Het is belangrijk dat de simkaart van de provider in het toestel gebruikt kan worden.


Wat betekent het starttarief?

Het starttarief is het tarief dat je betaalt voor iedere keer dat je een verbinding maakt door te bellen. Het maakt niet uit hoelang het gesprek is voor het bepalen van het starttarief. Het starttarief verschilt tussen gebruik binnen en buiten de bundel.


Wat is roaming?

Roaming is de term die gebruikt wordt als je gebruik maakt van een netwerk dat niet van je eigen provider is. Dit komt vaak voor in het buitenland.

Mobiele telefoon

Waar vind ik het IMEI nummer van mijn mobiele telefoon?

Een mobiele telefoon wordt geïdentificeerd met behulp van een uniek nummer dat het IMEI nummer wordt genoemd. Het IMEI nummer wordt vermeld op de verpakking van het toestel. Een andere manier om achter het IMEI nummer te komen is door *#06# in te voeren op de mobiele telefoon.


Heeft mijn mobiele telefoon een simlock?

Mobiele telefoons die gekocht zijn in combinatie met een abonnement hebben meestal een simlock. Telefoons die los worden gekocht niet. Een eenvoudige manier om erachter te komen of het toestel een simlock heeft is door een simkaart van een andere provider in het toestel te plaatsen. Als de mobiele telefoon een simlock heeft dan wordt een melding op het scherm getoond zoals “Plaats simkaart” of “Insert sim”.


Hoe vraag ik de unlockcode aan?

Met een unlockcode is het mogelijk om de simkaart te verwijderen. Deze code kan opgevraagd worden bij de provider. Het opvragen van de code is gratis als de mobiele telefoon ouder dan 12 maanden is.


Waarom bestaat de simlock?

De simlock garandeert de provider dat het toestel alleen gebruikt kan worden op het netwerk van een enkele provider. De provider geeft een korting op de mobiele telefoon bij aankoop. Door de simlock heeft de provider de garantie om deze korting terug te verdienen. Het beperkt het gebruik van de mobiele telefoon tot het specifieke netwerk van de provider.

Simkaart

Welke simkaart past in mijn mobiele telefoon?

Mobiele telefoons die vandaag de dag geproduceerd worden maken vrijwel alleen gebruik van de nano simkaart. Dit is de kleinste versie van de simkaart. De micro simkaart wordt echter nog altijd gebruikt. Welke simkaart gebruikt wordt in de mobiele telefoon is te lezen in de handleiding van de mobiele telefoon.


Welke simkaart krijg ik van de provider?

Bij de aanvraag van een abonnement kun je aangeven welke simkaart je nodig hebt. De meeste providers leveren tegenwoordig een 3-in-1 simkaart. Deze simkaart bevat alle drie formaten van de simkaart zodat het gebruikt kan worden in alle mobiele telefoons.


Kan ik een simkaart ook in een tablet plaatsen?

Ja, een simkaart kan in een mobiele telefoon gebruikt worden maar ook in een tablet. De simkaart kan echter niet in een tablet en mobiele telefoon tegelijk gebruikt worden. Het is mogelijk om een eigen simkaart te bestellen voor de tablet met bijbehorend abonnement.


Waar kan ik de PIN- en PUK-code vinden?

De PIN- en PUK-code worden vermeld op de verpakking van de simkaart. Het is verstandig om de verpakking altijd te bewaren zodat deze gegevens niet verloren gaan mocht je ze nodig hebben. Als je de verpakking niet bewaard hebt dan is het mogelijk om de codes op te vragen bij de provider.


Wat is een PUK-code?

De PUK-code is een code die je nodig hebt als je de PIN-code drie keer verkeerd ingevoerd hebt. Het is de afkorting voor Personal Unblocking Key. Met de PUK-code kan het toestel gedeblokkeerd worden. De PUK-code is te vinden op de originele verpakking van de simkaart.

Mobiel internet

Wat is mobiel internet?

Met mobiel internet kun je toegang krijgen tot internet op de mobiele telefoon maar ook op een tablet of laptop. Op elke locatie waar dekking van het netwerk is kun je gebruik maken van mobiel internet.


Maak ik gebruik van 4G?

De huidige generatie mobiele telefoon toont het gebruik van 4G in de statusbalk. Er is een icoontje te zien met 4G als er gebruik wordt gemaakt van 4G maar het is ook mogelijk dat LTE vermeld wordt.


Kan ik 4G op mijn telefoon krijgen?

Het verschilt per mobiele telefoon of 4G mogelijk is. De meeste nieuwe mobiele telefoons zijn 4G ready maar oudere modellen kunnen alleen gebruik maken van 3G. In de specificaties van de mobiele telefoon is te lezen of de mobiele telefoon geschikt is voor 4G netwerken.


Wat is een dongle?

Een dongle gebruik je als modem voor internet op de laptop. Met behulp van de dongle en een simkaart kun je gebruik maken van internet.

Overstappen

Wat is nummerbehoud?

Nummerbehoud is de naam voor het behoud van je telefoonnummer als je overstapt naar een andere provider. Volgens de telecommunicatiewet heb je altijd recht op het behoud van je nummer. Het wordt ook wel nummerportabiliteit genoemd. Nummerbehoud wordt binnen één dag geregeld.


Wat kost nummerbehoud?

Nummerbehoud is tegenwoordig bijna altijd gratis. De nieuwe provider regelt het behoud van het nummer doorgaans zonder kosten. Het is echter mogelijk dat de nieuwe provider een bijdrage vraagt.


Kan ik mijn prepaid nummer behouden bij een overstap naar abonnement?

Ja, volgens de telecommunicatiewet heb je het recht op nummerbehoud. Dit geldt ook voor prepaid telefoonnummers. Bij de aanvraag van een abonnement kun je aangeven dat je je telefoonnummer wilt behouden.


Hoe lang duurt nummerbehoud?

De overdracht van het telefoonnummer is binnen één werkdag geregeld. De administratieve afhandeling van nummerbehoud neemt echter een langere tijd in beslag.

Prepaid

Wat is de geldigheidsduur van beltegoed?

De geldigheidsduur van het beltegoed verschilt per provider. De tijd dat het beltegoed geldig is wordt vermeld op de website van de provider. Als je niet binnen de vastgestelde periode het beltegoed opwaardeert dan gaat het beltegoed op de prepaid simkaart verloren. Het is dan niet meer mogelijk om te bellen maar gebeld worden is wel mogelijk. Als in de daaropvolgende periode het beltegoed niet opgewaardeerd wordt dan vervalt ook het telefoonnummer.


Hoe kan ik het beltegoed opwaarderen?

Er zijn verschillende manieren om het op te waarderen. Er zijn opwaardeerkaarten verkrijgbaar in supermarkten, tankstations en speciaalzaken die gebruikt kunnen worden om het beltegoed op te waarderen. Het is ook mogelijk om het beltegoed op te waarderen via de website van de provider maar automatisch opwaarderen is ook mogelijk met een overboeking.


Wat is het laagste bedrag voor beltegoed opwaarderen?

Bij de meeste providers is de goedkoopste opwaardeerkaart verkrijgbaar voor € 10,-. Opwaardeerkaarten zijn bij de meeste providers verkrijgbaar voor € 10,-, € 20,-, € 30,-, €40,- of € 50,-.