Ben je van plan om je mobiele telefoon te verkopen of in te ruilen voor een nieuw model? Zorg er dan voor dat alle persoonlijke en mogelijk gevoelige informatie op de smartphone op de juiste manier verwijderd wordt zodat niemand toegang tot deze informatie krijgt. De beste manier om dit te doen is door de smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit werkt op iedere smartphone. Het maakt niet uit of je een iPhone hebt of een Samsung smartphone, terugzetten naar de fabrieksinstellingen is altijd mogelijk.

ioslogo

Uitgelicht: aanbieding van de dag

iOS

Let er op dat de Zoek mijn iPhone functie uitgeschakeld is voor je een iPhone verkoopt. Als dit niet uitgeschakeld is kan de nieuwe eigenaar de iPhone niet in gebruik nemen. De iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen is eenvoudig. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Bevestig je keuze met het invoeren van de pincode. Het is ook mogelijk om de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen door deze met de computer te verbinden. Maak verbinding met iTunes en schakel de Zoek mijn iPhone functie uit. Zet de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen en kies ervoor om geen reservekopie terug te zetten. Naast de methode met de Instellingen en iTunes methode kan het ook via iCloud gedaan worden. Log in op de iCloud website en kies de iPhone. Vervolgens kun je de iPhone wissen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

android

Android

Als je een Android smartphone hebt ga dan naar het Instellingen menu en vervolgens naar Back-up maken en terugzetten. Kies vervolgens voor Fabrieksgegevens herstellen en druk op Apparaat resetten. Bevestig je keuze en de smartphone wordt opnieuw opgestart waarna het proces begint om de smartphone te wissen. Als dit voltooid is wordt de smartphone opnieuw opgestart en begint de nieuwe installatie.