Wiko View kopen

8 uit 10 beoordeling

Met Wiko View ga je mee met de tijd zonder direct de hoofdprijs te betalen. Deze smartphone heeft zelfs een Tech award gewonnen in de categorie Budget smartphone. Het is een betaalbare telefoon met 5,7 inch display en 18:9 beeldverhouding. Voor de benodigde rekenkracht maakt deze smartphone gebruik van de quad-core Snapdragon 425 processor en 3GB werkgeheugen. Als je graag foto’s maakt dan is het goede nieuws dat de frontcamera maar liefst 16 megapixels heeft. Perfect voor het maken van selfies.

Merk:

5,7 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 2900 mAh

Beschrijving

De Wiko View is een budgettelefoon van de Franse smartphoneproducent Wiko. In de afgelopen jaren heeft deze fabrikant een snelle groei doorgemaakt doordat er nog steeds vraag is naar een goedkope telefoon. Met de introductie van de BKR regels is deze vraag alleen maar groter geworden. Zo profiteer je met een Wiko telefoon van het feit dat er geen BKR melding is. De Wiko View lijkt op de LG G6 door de beeldverhouding en de grootte van het scherm. De smartphone heeft een 5,7 inch scherm in 18:9-formaat. Dit geeft je de mogelijkheid om twee dingen tegelijk te doen door het scherm te delen. Het toestel heeft afmetingen van 151.5 x 73.1 x 8.7 mm bij een gewicht van 160 gram.

Hardware en software

De Snapdragon 425 chipset zorgt in deze smartphone voor de rekenkracht in de smartphone die nodig is om alle taken uit te voeren. Deze quad-core processor van Qualcomm wordt ondersteund door 3 GB RAM. Er is intern 32GB opslagruimte beschikbaar. Als dit niet genoeg is dan kun je dit nog uitbreiden tot 128GB met een microSD kaart. Verder is het toestel geschikt voor 4G netwerken, Bluetooth 4.2 en heeft het een batterij met 2900 mAh. De smartphone draait hiernaast op Android 7.1 Nougat. Al met al zijn dit uitstekende specificaties voor een smartphone in deze prijsklasse.

Camera

De Wiko View is uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterkant. Deze camera is voorzien van uiteenlopende features waaronder de Auto Scene Detection functie die de instellingen van de camera automatisch optimaliseert voor iedere situatie. Er zijn nog veel meer functies zoals de Pro Mode, HDR en Live Artistic Blur waarmee je de achtergrond softwarematig wazig kunt maken. Video’s maak je met deze camera in 1080p waarbij je de hulp krijgt van videostabilisatie zodat onscherpe en schokkerige beelden verleden tijd zijn. Aan de voorkant is er een 16 megapixel camera voor het maken van selfies.

Kopen

De Wiko View kopen is mogelijk in de kleuren Black, Cherry Red, Deep Bleen en Gold. Bleen is een combinatie van groen en blauw. De View smartphone is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De adviesprijs waarmee de smartphone over de toonbank gaat is 199 euro voor een los model. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het budgetsegment. Als je Wiko View wilt kopen dan ben je hier op het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van de Wiko View.