Wiko Freddy kopen

7 uit 10 beoordeling

Als het op een goedkope telefoon aankomt dan is de Wiko Freddy de smartphone die je zoekt. Voor een smartphone met deze prijs krijg je veel waar voor je geld. De kleurrijke smartphone heeft een 5 inch display, een quad-core processor en 1GB werkgeheugen. Er is 8GB opslagruimte beschikbaar dat met microSD uitgebreid kan worden. Foto’s en video’s schiet je met de 5 en 2 megapixel camera.

Merk:

5 inch 1 GB RAM 8 GB opslag 2000 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 143 x 72 x 10.6 mm
GEWICHT 154 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 6.0 Marshmallow
DISPLAY 5 inch, 480 x 854 pixels (196 ppi)
PROCESSOR Snapdragon 210 processor
RAM 1GB
OPSLAGRUIMTE 8GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 5 megapixel, 720p (autofocus, touch focus, gezichtsherkenning, HDR)
FRONTCAMERA 2 megapixel
BATTERIJ 2000 mAh batterij

De Wiko Freddy is een budget smartphone van de Britse smartphone producent die steeds meer voet aan land zet in Nederland. Het eenvoudige model is in september 2016 gepresenteerd en is geschikt voor 4G. De behuizing is vervaardigd van kunststof en heeft afgeronde hoeken zodat het fijner in de hand ligt. De afmetingen zijn 143 x 72 x 10.6 mm bij een gewicht van 154 gram. Het display van de Wiko Freddy meet 5 inch en heeft een resolutie van 854×480 pixels (196 ppi).

Hardware

De Freddy smartphone van Wiko wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 210 processor en 1 GB werkgeheugen. De kloksnelheid van de quad-core processor is 1,1 GHz en de grafische chip is de Adreno 304 GPU. Dit zijn specificaties die passen bij de verkoopprijs. Social media gebruiken is geen probleem met deze smartphone. Het besturingssysteem dat draait op de smartphone is Android 6.0 Marshmallow. Voor de opslag van foto’s en video’s is er 8GB opslagruimte beschikbaar wat met een microSD kaart uitgebreid kan worden tot 64GB. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh wat gelijk staat aan een standbytijd van 170 uur. Hiernaast kan het toestel ontgrendeld worden met een patroon of code. Het toestel kan ook gebruikt worden als zakelijke telefoon door de dual-sim functionaliteit waardoor twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden.

Camera

De camera van de Wiko Freddy is geschikt voor personen die niet te vaak foto’s maken. Het toestel heeft aan de achterzijde een 5 megapixel camera. Deze camera heeft verschillende features zoals autofocus, touch focus, gezichtsherkenning, HDR en een professional modus. Video’s schiet je met deze camera in 720p. Er is ook nog een camera aan de voorkomt met 2 megapixels voor het maken van selfies.

Kopen

De Wiko Freddy is beschikbaar in de kleuren zwart, wit, groen, rood en oranje. De smartphone van het Britse Wiko is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is €99,- waarmee het in het budget segment valt. Als de Wiko Freddy voor een lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling in de aanbieding is dan is dit in combinatie met een abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. Het maandtarief bestaat bij een toestel met abonnement uit de termijnbetaling van de Wiko Freddy en een deel is de betaling van de belbundel. De Wiko Freddy abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.