sony xperia xz2 premium
sony xperia xz2 premium kopensony xperia xz2 premium

Sony Xperia XZ2 Premium kopen

8 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XZ2 Compact kopen? De Xperia XZ2 Premium is voorzien van het nieuwe 'Ambiant Flow' design gecombineerd met de allerbeste specificaties. Zo is er de Snapdragon 845 chipset die het toestel aandrijft samen met 6GB RAM en 64GB opslagruimte. Waar dit toestel vooral in uitblinkt zijn de camera's. Met 19+12 dual camera aan de achterzijde of de 13 MP camera aan de voorkant van de hoogste kwaliteit maak je de beste foto's. Al met al de perfecte smartphone voor de veeleisende gebruiker die graag foto's maakt.

Category: Tag:

Specs en features

  • 5,8 inch
  • 6GB RAM
  • 64 GB opslagruimte
  • 3540 mAh
  • 19 MP + 13 MP
Bekijk en vergelijk prijzen

Beschrijving

Sony heeft de Xperia XZ2 Premium in april 2018 gepresenteerd, twee maanden na de Xperia XZ2 en de XZ 2 Compact. Zoals de naam al aangeeft is de Sony Xperia XZ2 Premium het high-end model met de allerbeste specificaties. Wie van een krachtige Sony smartphone houdt is dit het model om te kopen. Het is bovendien één de eerste Sony smartphones met het nieuwe ‘Ambiant Flow’ design. Na jaren hetzelfde ontwerp te hebben gedragen zijn de Sony telefoon nu voorzien van een modern uiterlijk. Fluid 3D glass staat bij deze filosofie centraal met ronde vormen en de 18:9 beeldverhouding van het display. De Xperia XZ2 Premium is gemaakt van polycarbonaat, glas en een metalen frame tussenin. De vingerafdruksensor is in de XZ2 Compact Premium aan de achterzijde te vinden, onder de dual-camera. Zoals je van een premium model mag verwachten is dit toestel water- en stofdicht met de IP68 certificatie. De Xperia XZ2 Compact heeft afmetingen van 158 x 80 x 11.9 mm bij een gewicht van 236 gram. Met dit gewicht is het geen lichte telefoon maar dat heeft voornamelijk te maken met de onderdelen die gebruikt zijn om tot de beste prestaties te komen.

Display en design

Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 Premium is 5.8 inch groot. Dit is slecht een 0.1 inch groter dan dat van de Xperia XZ2. Door de kleinere randen die het display omringen heeft Sony de mogelijkheid gezien om het scherm groter te maken ten opzichte van de behuizing. Het display van de Sony Xperia XZ2 Compact heeft een 4K resolutie van 3840 x 2160 pixels en 16:9 ratio. Voor de gedetailleerdheid van het scherm komt dit neer op een indrukwekkende pixeldichtheid van 760 ppi. Met een displaygrootte van 5.8 inch ligt het totale formaat in lijn met dat van concurrenten. Het glas van het display is vervaardigd van Corning Gorilla Glass 5, een sterk soort glas dat barsten en krassen voorkomt.

Specificaties

De Sony smartphone wordt aangedreven door de octa-core Snapdragon 845 processor van Qualcomm met vier 2.7 GHz kernen voor de hoge prestaties en vier 1.7 kernen voor de zuinige prestaties. De processor wordt bijgestaan door een Adreno 630 GPU en 6GB geheugen. De combinatie van deze processor en werkgeheugen is gelijk aan dat van de Samsung Galaxy S9+ welke twee maanden eerder gepresenteerd is. De Xperia XZ2 Premium draait op het Android 8.0 besturingssysteem. Dit besturingssysteem bij veel mensen bekend aangezien het op alle Android smartphones aanwezig is zoals die van Huawei, LG, Samsung en natuurlijk Sony zelf. Op het gebied van veiligheid en privacy zijn er bovendien diverse verbeteringen in deze versie. De interne opslagruimte heeft een plek voor 64GB aan data. Dit is verder uit te breiden tot maximaal 400GB. De Premium smartphone van Sony wordt van energie voorzien door een Li-Ion 3540 mAh accu.

Audio en entertainment

De nieuwe Sony Xperia XZ2 modellen richten zich niet alleen op prestaties maar ook op het entertainment. Zo zijn de modellen uitgerust met frontfacing stereo speakers die voor een prachtige surround sound zorgen. Het volume wordt door deze speakers bovendien voor 20 procent verhoogd. Met Dynamic Vibration System wordt de audio gebruikt om het toestel te laten trillen zodat het toestel op een echte boombox lijkt. Er is echter bij de Sony Xperia XZ2 modellen geen 3.5 mm koptelefooningang aanwezig. Om toch gebruik te kunnen maken van een koptelefoon dient Bluetooth gebruikt te worden of USB Type-C.

Camera

Iedereen weet dat Sony vooral op cameragebied zich kan onderscheiden en de Sony Xperia XZ2 Premium is daar een goed voorbeeld van. De jarenlange ervaring die het Japanse bedrijf met digitale camera’s heeft zien we ieder jaar terug in de nieuwste smartphones. Waar de Xperia XZ2 een single camera aan de achterzijde heeft beschikt de Xperia XZ2 Premium over een dubbele camera met 19 + 12 megapixels. De hoofdcamera legt kleur vast, terwijl de tweede camera een monochrome afbeelding opneemt. Dit is een aanpak dan dubbele camerasystemen die door Apple en Samsung worden gebruikt, waarbij de tweede camera een ingezoomde telelens heeft. Sony gebruikt de zwart-witfoto’s van de tweede camera om meer licht binnen te krijgen en combineert vervolgens de beelden van de camera op slimme wijze met behulp van de speciale “Aube” beeldprocessor. Met de nieuwe camera kun je opnamen maken met ISO 51200 voor foto’s en tot 12800 ISO voor video’s. Andere kenmerken zijn 4K HDR-video-opname die ook ondersteund wordt door het 4K HDR-display met hoge resolutie. Je kunt ook Super Slow Motion-opnames maken van 960fps. Aan de voorzijde is er een 13 megapixel frontcamera aanwezig.

Kopen

De Sony Xperia XZ2 Premium is verkrijgbaar in de kleuren Black, White Silver, Moss Green en Coral Pink. De Sony Xperia XZ2 Premium is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De smartphone is te koop als los toestel voor een adviesverkoopprijs van meer dan 899 euro. Met deze prijsstelling is de smartphone geschikt voor iedereen die een krachtige smartphone met de allerbeste cameramogelijkheden. De Sony Xperia XZ2 Premium is zonder bijbetaling beschikbaar in combinatie met een abonnement. Het is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel.