Sony Xperia XZ2 Compact kopen

8 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XZ2 Compact kopen? De Xperia XZ2 Compact is voorzien van het nieuwe 'Ambiant Flow' design gecombineerd met de allerbeste specificaties. Zo is er de Snapdragon 845 chipset die het toestel aandrijft samen met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Waar dit toestel vooral in uitblinkt zijn de camera's. Met 19 en 5 megapixel camera van de hoogste kwaliteit maak je de beste foto's. Al met al de perfecte smartphone voor de veeleisende gebruiker die graag foto's maakt.

Merk:

5,0 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 2870 mAh

Beschrijving

Sony heeft de Xperia XZ2 Compact in februari 2018 gepresenteerd; een smartphone dat gezien kan worden als het kleine broertje van de Xperia XZ2. Wie van een krachtige Sony smartphone houdt is dit één van de twee modellen die in 2018 het voortouw nemen. Het is de eerste Sony smartphone dat in 2018 gepresenteerd is dat uitgerust is met het nieuwe design. Na vele jaren hetzelfde OmniBalance design te hebben gedragen gaan de volgende Xperia smartphones verder met een nieuw ontwerp onder de naam van de ‘Ambiant Flow’ design filosofie. Bij dit nieuwe ontwerp staat Fluid 3D glass centraal met opvallend ronde vormen en de andere beeldverhouding van het display. De Xperia XZ2 Compact is gemaakt van polycarbonaat, glas en een metalen frame eronder. De vingerafdruksensor is in de XZ2 Compact naar de achterzijde van het toestel verplaatst waar deze eerder in de aan/uit toets verwerkt was. Zoals je van een premium model mag verwachten is dit toestel water- en stofdicht met de IP68 certificatie. De Xperia XZ2 Compact heeft afmetingen van 135 x 65 x 12.1 mm bij een gewicht van 168 gram.

Display en design

Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 Compact is groter geworden. Mede door de kleinere randen langs het scherm heeft Sony de mogelijkheid gezien om het scherm groter te maken. Deze meet voor de Compact versie nu 5 inch waar het in de voorgaande jaren vaak een 4.6 inch scherm was. Het display van de Sony Xperia XZ2 Compact heeft een FullHD+ resolutie van 1080 x 2160 pixels en 18:9 ratio. Voor de gedetailleerdheid van het scherm komt dit neer op een pixeldichtheid van 483 ppi. Met een displaygrootte van 5 inch past het toestel makkelijk in de broekzak maar het is net wat te groot om met één hand te bedienen. In dezer dagen is er echter niet veel keuze meer voor kleinere smartphones waardoor dit toestel met recht de naam Compact mag dragen. Het glas van het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass 5, een sterk type glas dat barsten en krassen voorkomt.

Specificaties

De Sony smartphone wordt aangedreven door een octa-core Snapdragon 845 processor van Qualcomm met vier 2.7 GHz kernen voor de beste prestaties en vier 1.7 kernen voor het zuinige werk. De processor wordt ondersteund door een Adreno 630 GPU en 4GB geheugen. De combinatie van deze processor en werkgeheugen is gelijk aan dat van de Samsung Galaxy S9 welke rond dezelfde tijd gepresenteerd is. De Xperia XZ2 Compact draait op het Android 8.0 besturingssysteem. Dit besturingssysteem van Google is bij veel mensen bekend aangezien het op smartphones aanwezig is van veel fabrikanten zoals Samsung, LG en Huawei. De 8.0 versie van het besturingssysteem is overzichtelijk en intuïtief in gebruik en zit boordevol opties die het gebruik makkelijker maken. Op het gebied van veiligheid en privacy is ook veel verbeterd. De interne opslagruimte heeft een capaciteit van 64GB. Dit is uit te breiden met een microSD kaart tot maximaal 400GB (alleen dual-sim versie). Het toestel wordt van energie voorzien door de Li-Ion 2870 mAh batterij.

Audio en entertainment

De nieuwe Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact zijn vooral gericht op entertainment. Voor het beste geluid zijn er frontfacing stereo speakers die in staat zijn om 20 procent meer volume te produceren en een surround sound te creeren. Er is nu ook een Dynamic Vibration System waarbij de audio gebruikt wordt om het toestel te laten trillen zodat het toestel op een echte boombox lijkt. Opvallend bij de nieuwe Sony toestellen is dat de 3.5 mm koptelefooningang niet aanwezig is. Om toch gebruik te kunnen maken van een koptelefoon dient Bluetooth gebruikt te worden of USB Type-C.

Camera

Als het op de camera’s aankomt dan weet je van Sony dat dit het onderdeel is waar men in uitblinkt. De ervaring die het bedrijf met digitale camera’s heeft zien we iedere keer terug in de smartphones. Zo ook deze keer. Het Japanse bedrijf heeft de vorig jaar gepresenteerde 19 megapixel Motion Eye camera verder verbeterd waardoor het nu de naam “Motion Eye Advanced” camera draagt. Deze camera beschikt over de super slow-motion functie waarmee je de mooiste video’s kunt maken maar ook kan de camera nu ook objecten en gezichten in 3D in beeld te brengen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld 3D avatars maken voor games of een 3D printer aansturen. Deze hoofdcamera zit aan de achterkant en is uitgerust met ontelbare features zoals gyro EIS, predictive phase detection en laser autofocus, LED flitser, HDR, gezichtsherkenning en veel meer. Met deze camera maak je video’s in de 4K beeldkwaliteit. Aan de voorzijde is er een 5 megapixel frontcamera aanwezig. Met de frontcamera kun je video’s opnemen in FullHD.

Kopen

De Sony Xperia XZ2 Compact is verkrijgbaar in de kleuren Black, White Silver, Moss Green en Coral Pink. De Sony Xperia E5 is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De smartphone is te koop als los toestel voor een adviesverkoopprijs van €599.-. Met deze prijsstelling is de smartphone geschikt voor iedereen die een krachtige smartphone wil dat net wat lager geprijst is dan de meeste high-end smartphones. De Sony Xperia XZ2 Compact is zonder bijbetaling beschikbaar in combinatie met een abonnement. Het is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel.

Video