Sony Xperia XZ Premium kopen

9 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XZ Premium is de smartphone die je moet hebben als je alleen het beste verlangt. Met de nieuwe Snapdragon 835 chipset, 4GB werkgeheugen en Android 7.0 Nougat is het een smartphone dat uitzonderlijke prestaties levert. Het 5,5 inch display heeft een unieke 4K resolutie waardoor details maximaal weergegeven worden op het scherm. Er is hiernaast 64GB opslagruimte aanwezig, twee stereo speakers aan de voorkant en het toestel is met de IP68 certificatie bestendig tegen water en stof.

Merk:

5,5 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3230 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN156 x 77 x 7.9 mm
GEWICHT195 gram
BESTURINGSSYSTEEMAndroid 7.0 Nougat
DISPLAY5,5 QuadHD display (807 ppi)
PROCESSOROcta-core Qualcomm Snapdragon 835 processor
RAM4GB
OPSLAGRUIMTE64GB
APP STOREGoogle Play Store
CAMERA19 megapixel dual-camera
FRONT CAMERA13 megapixels
BATTERIJ3230 mAh

Met de Sony Xperia XZ Premium doet het Japanse bedrijf de smartphone eer aan. Op alle punten gaat het hier daadwerkelijk om een premium toestel. De XZ Premium is tijdens het Mobile World Congress in februari 2017 onthuld en is de topsmartphone uit de stal van Sony.

Design

Afgelopen jaar heeft Sony een nieuw ontwerp geïntroduceerd waar het dit jaar op voortborduurt. Het design kenmerkt zich door een langwerpig uiterlijk met scherpe hoeken en afgeronde randen. De glazen voor- en achterkant sluiten naadloos op elkaar aan door de afgeronde zijkanten van het metalen frame. Water en stof zijn geen partij voor de smartphone doordat het een IP68 certificatie heeft waarmee het tot 1.5 meter onder water 30 minuten kan overleven. De volume buttons zijn aan de bovenkant van de rechterkant te vinden waar je deze knoppen vaak tegenkomt bij een smartphone. Uiteraard is er ook weer een vingerafdruksensor aanwezig in de smartphone en er is geen camerabump te vinden doordat de camera volledig in de smartphone past. De afmetingen van de smartphone zijn 156 x 77 x 7.9 mm bij een gewicht van 195 gram.

Display

Vorig jaar introduceerde Sony de eerste smartphone met een 4K display wat gelijk staat aan een uitzonderlijke resolutie van maar liefst 2160 x 3840 pixels. Of dit echt nodig is in een smartphonescherm is nog maar de vraag maar dit jaar is Sony weer terug met het 4K scherm. De XZ Premium is uitgerust met een 5,5 inch display met een pixeldichtheid van een bijna ongelooflijke 801 ppi. In tegenstelling tot het voorgaande model ondersteunt de XZ Premium HDR beelden waardoor beelden nog levendiger getoond kunnen worden met een beter contrast.

Camera

Als het op de smartphonecamera aankomt dan weet je met een premium Sony smartphone zeker dat het goed zit. Foto’s en video’s maak je in de hoogst beschikbare kwaliteit met de 19 megapixel sensor aan de achterkant van het toestel. Met de hybride autofocus feature heb je maar 0.03 seconden nodig om scherp te stellen terwijl de predictive autofocus feature ervoor zorgt dat het object dat je wilt vastleggen gevolgd wordt. Trillende handen zijn ook geen probleem dankzij de 5-axis stabilisatie feature. Een nieuwe feature dat uniek is in de Xperia smartphone is de super slow motion video-opname met 960 frames per seconde (de norm is 240 fps). Met de feature ingeschakeld is het alsof je tijd stilzet. Hiernaast is er nog een 13 megapixel frontcamera met wijdehoek lens.

Kopen

De Xperia XZ Premium is verkrijgbaar in de kleuren Deepsea Black en Luminous Chrome. Het toestel is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is €749,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het middensegment. Als de Xperia XZ Premium voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. Het maandtarief bestaat bij een toestel met abonnement uit de termijnbetaling van het toestel en een deel is voor de belbundel. De Sony Xperia XZ Premium abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video