Sony Xperia XA2 Ultra kopen

7 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XA2 Ultra beschikt over een 6 inch Full HD (1080p) scherm en een Qualcomm Snapdragon 630 processor, gecombineerd met 4GB RAM en 64GB uitbreidbare opslagruimte. De telefoon heeft bovendien een 23 megapixel hoofdcamera en een dubbele selfie-camera aan de voorkant. Voor de prijs waarvoor het verkocht wordt is dit een phablet die het geld meer dan waard is.

Merk:

6,0 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3580 mAh

Beschrijving

Sony heeft in januari 2018 de Xperia XA2 Ultra geïntroduceerd in Nederland. De grote phablet is tijdens het CES evenement gepresenteerd als opvolger van de Xperia XA1 Ultra. De Xperia XA Ultra lijn is een serie smartphones met een groot formaat waardoor deze in de categorie phablet geplaatst worden; de categorie dat tussen een tablet en smartphone in ligt. Van de in 2018 geïntroduceerde modellen is de XA2 Ultra het grootste model met een 6 inch display. De afmetingen van de XA2 Ultra zijn 163 x 80 x 9.5 mm bij een gewicht van 221 gram. Het toestel heeft een dun metalen frame met een slank uiterlijk waarbij het curved achterkant over de gehele breedte loopt. De gebogen randen aan de achterkant van de behuizing zorgen ervoor dat het toestel lekker in de hand ligt. De vingerafdrukscanner van de phablet zit in het midden van de achterkant, net onder de camera. Het display zelf heeft een Full HD resolutie van 1080 x 1920 pixels met een pixeldichtheid van 367 ppi. Dit is niet veranderd ten opzichte van de voorganger. Voor een middenklasser zoals de XA2 Ultra is dit uitstekend en scherp genoeg voor de gemiddelde gebruiker.

Specificaties

De XA2 Ultra is een snelle en krachtige smartphone waarbij de kracht voornamelijk ligt in de Qualcomm Snapdragon 630 chipset met octa-core processor. De chipset word ondersteund door een Adreno 508 GPU en 4GB werkgeheugen. Dit is wel degelijk een verbetering ten opzichte van de voorganger. Het toestel opereert met hogere prestaties en levert hierdoor meer snelheid. Voor de opslag van apps, video’s en foto’s is er intern 64GB opslagcapaciteit beschikbaar. Dit kan met een microSD-kaart uitgebreid worden tot maximaal 256 GB. De smartphones in de Xperia serie beschikken over een batterij die ontworpen is voor een lange levensduur. De nieuwste Xperia toestellen hebben de langste levensduur in het assortiment van Sony door de Qnovo Adaptive Charging-technologie. Met deze technologie houden de batterijen het langer vol, zelfs twee keer zo lang als de vorige batterijen. De Xperia XA2 Ultra beschikt over een batterij met 3580 mAh capaciteit. Sony begrijpt dat de batterijduur steeds belangrijker gevonden wordt door gebruikers. Als de batterij volledig opgeladen is kan het toestel voor twee dagen mee. Met Quick Charging is het hiernaast mogelijk om de batterijduur met 5,5 uur te verlengen door de phablet slechts 10 minuten op te laden.

Camera

De Xperia XA2 Ultra blinkt uit op het gebied van de camera. Zoals te verwachten is van een Sony smartphone is de camera uitstekend geschikt om de perfecte foto te schieten. De perfecte selfie kan geschoten worden met de 16 megapixel dual frontcamera. Voor een frontcamera zijn 16 megapixels enorm veel dat nog niet vaak gezien is in andere smartphones. De selfiecamera heeft hiernaast een tweede wijdehoek camera met 8 megapixels. Wat de frontcamera’s van andere smartphones vaak ook niet hebben is optical image stabilisation waar de XA2 Ultra wel over beschikt. De camera aan de achterkant is nog beter dan de frontcamera. Deze heeft maar liefst 23 megapixels en beschikt over verschillende features zoals fase detectie autofocus en ISO controle, exposure compensatie en nog veel meer goeds. De standaard features die tegenwoordig niet meer speciaal zijn ontbreken ook niet zoals geo-tagging, touch focus, gezichtsherkenning, HDR en panoramamodus. Bovendien biedt deze camera de mogelijkheid om video’s op te nemen in 4K beeldkwaliteit.

Kopen

De Xperia XA2 Ultra kopen is mogelijk in de kleuren blauw en zwart. De Xperia XA2 Ultra is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. Bij een abonnement zonder bijbetaling is het toestel niet gratis maar wordt het afbetaald in termijnen met behulp van het abonnement. De phablet is te koop als los toestel voor een adviesverkoopprijs van €429.- en valt hierdoor in de categorie middenklassers. Als je de XA2 Ultra wilt kopen dan ben je hier op het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van deze Sony smartphone.

Video