Sony Xperia XA2 Plus kopen

8 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XA2 Plus kopen? De Xperia Xperia XA2 Plus is voorzien van het nieuwe 'Ambiant Flow' design gecombineerd met de allerbeste specificaties in deze prijscategorie. Zo is er de Snapdragon 630 chipset die het toestel aandrijft samen met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Waar dit toestel vooral in uitblinkt zijn de camera's. Met 23 MP camera aan de achterzijde of de 8 MP camera aan de voorkant van de hoogste kwaliteit maak je de beste foto's. Kortom, een goede geprijsde smartphone met alles wat je nodig hebt.

Merk:

6,0 inch 4 GB RAM 32 GB opslag 3580 mAh

Beschrijving

De Sony Xperia XA2 Plus is in juli 2018 gepresenteerd als toevoeging op de eerder in het jaar geïntroduceerde XA2 en XA2 Ultra. Met de slogan “designed to entertain” maakt Sony direct duidelijk waar het bij deze mid-range smartphone om gaat; entertainment. De middenklasser is heeft aardig goede specificaties voor een smartphone in deze prijsklasse en is voorzien van het nieuwe Ambiant Flow ontwerp. Waar Sony vele jaren trouw bleef aan de OmniBalance designfilosofie gooit het Japanse bedrijf het nu over een andere boeg. Het design is veranderd in de nieuwe reeks smartphones van Sony waarbij het design wat vloeiender oogt en de randn vooral aan de zijkanten kleiner zijn geworden. Bovendien beschikt de XA2 Plus over een vingerafdrukscanner die snel en veilig ontgrendeld kan worden. Voor XA2 Plus heeft Sony gekozen voor een zogenaamde diamond cut afwerking van een frame bestaande uit aluminium. De afmetingen zijn 157 x 75 x 9.6 mm bij een gewicht van 205 gram.

Display

De smartphone is uitgerust met een helder en scherp 6.0 inch display met een Full HD resolutie van 1080 x 2160 pixels. Zoals je waarschijnlijk al kunt zien aan de resolutie betekent dit geen standaard 16:9 beeldverhouding maar een 18:9 ratio. Deze beeldverhouding is de laatste jaren de nieuwe standaard geworden voor smartphones. Sony blijft niet achter en gaat wat betreft de beeldverhouding mee met de tijd. De pixeldichtheid van het scherm ligt op 402 ppi. Alles meer dan 400 ppi is perfect voor een smartphone zodat je met het blote oog geen individuele pixels kunt zien. Het display bestaat uit een LCD paneel dat beschermd wordt door het sterkste type glas dat commercieel verkrijgbaar is voor smartphones; Gorilla Glass 5.

Specificaties

De Xperia XA2 Plus heeft voor een smartphone in deze categorie de hardware waar het mee kan concurreren. De smartphone wordt aangedreven door een krachtige Qualcomm Snapdragon 630 processor en 4GB RAM. Alles is sneller geworden in vergelijking met de processors in de voorgangers. Games kunnen vloeiend gespeeld worden, internetten gaat snel en streamen zonder haperingen is geen probleem in combinatie met Android 8.0 Oreo. Voor de opslag van video’s, afbeeldingen en andere bestanden is er 32GB opslagcapaciteit beschikbaar. Dit kan uitgebreid worden met een microSD geheugenkaart tot maximaal 256GB.

De XA2 Plus heeft een batterij met een capaciteit van 3580 mAh. Wat in ieder geval fijn om te weten is, is dat de batterij snel op te laden is indien deze leeg is. Met behulp van Quick Charge 3.0 ben je verzekerd van snelle oplaadtijden zodat je de smartphone niet de gehele nacht hoeft op te laden. Muziek luisteren op de smartphone is een genot door de Hi-Res Audio en Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX). Dat de smartphone zich op entertainment richt laten de audiofeatures zien.

Camera

De Xperia XA2 Plus beschikt over de allernieuwste technologie van Sony op het gebied van camera’s. Het is één van de slimste en snelste camera’s die Sony tot nu toe ontwikkeld heeft. Aan de achterzijde beschikt de Xperia XA2 Plus over een 23 megapixel camera. Deze camera heeft diverse features die de fotokwaliteit verbeteren zoals phase detection autofocus, LED flitser en DHR. De fase detectie autofocus feature zorgt ervoor dat de camera snel reageert als je foto’s wilt maken. De camera van de smartphone heeft een diafragma van f/2.0 en 1/2.3″ sensorgrootte. Video’s kunnen opgenomen worden in 2160p, ook wel bekend als 4K. Aan de voorzijde van de XA2 Plus is er een 8 megapixel camera voor selfies. Deze camera beschikt over betere sensoren zodat selfies altijd in de beste kwaliteit gemaakt worden. De frontcamera van de smartphone heeft een diafragma van f/2.0 en 1/4″ sensorgrootte. Als je graag jezelf met de frontcamera filmt dan kun je dit met de XA2 Plus doen in FullHD kwaliteit.

Kopen

De XA2 Plus is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, zwart en groen. De Xperia XA2 Plus is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De XA2 Plus is te koop voor een adviesverkoopprijs van €399,-. De Sony Xperia XA2 Plus is zonder bijbetaling beschikbaar in combinatie met een abonnement bij diverse webshops en providers. De Sony Xperia XA2 Plus abonnementen zijn op deze pagina te vinden.

Video