Sony Xperia XA2 kopen

7 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia XA2 is voorzien van een 5.2 inch full HD scherm en een Qualcomm Snapdragon 630 processor, gekoppeld aan 3GB RAM en 32GB uitbreidbare opslagruimte. De telefoon beschikt bovendien over een 23 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel selfiecamera. Dit is de smartphone die je wilt hebben als je goede foto’s en video wilt maken.

Merk:

5,2 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 3300 mAh

Beschrijving

De Sony Xperia XA2 is in januari 2018 door Sony gepresenteerd tijdens het jaarlijkse CES evenement. De smartphone is tegelijk gepresenteerd met de Xperia XA2 Ultra en de Xperia L2. Van deze drie modellen is de Xperia L2 het goedkoopste model, gevolgd door de Sony Xperia XA2. Het design is niet veel veranderd in vergelijking met de voorganger. De behuizing is gemaakt van aluminium en ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. Deze zit aan de achterkant verstopt, recht onder de camera. De afmetingen zijn 142 x 70 x 9.7 mm bij een gewicht van 171 gram. De afmetingen zijn hiermee gelijk aan dat van de voorganger, de Xperia XA1. De Xperia XA2 is uitgerust met een 5.2 inch display met een Full HD resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 424 ppi.

Specificaties

De Sony Xperia XA2 wordt aangedreven door een octa-core Qualcomm Snapdragon 630 chipset. Dit is een andere chipset dan de voorganger maar wel een verbetering. Het werkgeheugen is ook toegenomen van 2GB naar 3GB RAM wat uiteindelijk voor betere prestaties moet zorgen. Dit merk je vooral in de snelheid bij het openen van apps en wisselen tussen verschillende applicaties. Dit zijn uitstekende specificaties terwijl het om een goedkoop model gaat. De smartphone heeft intern 32GB opslagruimte dat uitgebreid kan worden tot maximaal 256GB met een microSD geheugenkaart. De Xperia XA2 draait op het gebruiksvriendelijke Android 8.0 en de batterij heeft een capaciteit van 3300 mAh. Dit is een enorme verbetering in vergelijking met de originele Xperia XA welke een batterij had met slechts 2300 mAh.

Camera

De Xperia XA2 heeft een 23 megapixel camera aan de achterzijde. Deze camera is voorzien van 1/2.3 Exmor RS sensor en beschikt over veel features die je helpen bij het maken van foto’s en video’s. Deze camera heeft een diafragma van f/2.0 en features zoals phase detection autofocus, LED fliser, HDR en panoramamodus. Met deze camera kunnen video's opgenomen worden in 4K kwaliteit wat zeker een pluspunt is. Aan de voorkant van de smartphone is er nog een 8 megapixel frontcamera aanwezig voor selfies.

Kopen

De Xperia XA2 kopen is mogelijk in de kleuren Silver, Black en Blue. De Xperia XA2 is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. Bij een abonnement zonder bijbetaling is het toestel niet gratis maar wordt het afbetaald in termijnen met behulp van het abonnement. De telefoon is te koop als los toestel voor een adviesverkoopprijs van €349.- en valt hierdoor in de categorie middenklassers. Als je de Xperia XA2 wilt kopen dan ben je hier op het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van deze Sony smartphone.

Video