Sony Xperia 10 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Sony Xperia 10 kopen? De Sony Xperia 10 is voorzien van een helder 6.0 inch scherm, krachtige specificaties en een nieuw design. Op alle fronten is de Sony Xperia 10 een aantrekkelijke optie. Met de Snapdragon 630 processor en 3GB RAM hoef je bovendien geen zorgen te maken over de snelheid en prestaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 13 + 5 MP dual-camera.

Merk:

6,4 inch 8 GB RAM 128 GB opslag 3700 mAh

Beschrijving

De Sony Xperia 10 is het kleine broertje van de grotere 10 Plus. Met een nieuw design, andere beeldverhouding en een upgrade van de onderdelen is het de Sony Xperia 10 die het voor Sony moet doen in het middenklasser segment. Hoewel de naam anders is, is de Xperia 10 de opvolger van de Xperia XA3 uit 2018. Maar door het langere ontwerp, dankzij de nieuwe beeldverhouding, heeft dit toestel een nieuwe naam gekregen. Vanzelfsprekend heeft de smartphone van het Japanse Sony een hoge kwaliteit maar wat je precies kunt verwachten als je Xperia 10 koopt? Dit is wat je krijgt bij aankoop van de Sony Xperia 10:

  • 6.0 inch display (21:9)
  • Snapdragon 630 chipset
  • Dual-camera
  • 3GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • 2870 mAh batterij

Design en display

Om bij het design te beginnen is het duidelijk dat Sony een nieuwe weg inslaat. Het kenmerkende designelement van de Xperia 10 (en ook de 10 Plus) is het langwerpige ontwerp. Dit is het gevolg van een nieuwe beeldverhouding, dat uitstekend geschikt is voor het bekijken van films. De Xperia 10 heeft namelijk een 21:9 display; een aspect ratio dat veel voor video’s wordt gebruikt. Daarmee is het nieuwe CinemaWide-display de belangrijkste reden waarom je de Xperia 10 zou kopen. Met de nieuwe aspect ratio is het mogelijk om twee apps naast elkaar te gebruiken. Om dat te doen heeft de Xperia 10 een speciale optie die wordt geactiveerd wanneer je lang op het app-pictogram drukt. Met Side sense, een nieuwe functie in deze telefoons, kun je twee apps selecteren die je wilt weergeven in een 21:9-venster met daarin twee vensters.

Het scherm zelf heeft een formaat van 6.0 inch met een FullHD+ resolutie van 2560 x 1080 pixels. Met een combinatie van deze resolutie en schermgrootte komt de pixeldichtheid terecht op 457 ppi. Met andere woorden, dit is een aardig gedetailleerd scherm dat bovendien van edge-to-edge loopt. Wat betreft de afwerking zou je niet zeggen dat het om een middenklasser gaat. Gezien de materialen en het ontwerp heeft de Xperia 10 het uiterlijk van een premium smartphone. De totale afmetingen zijn 155.7 x 68 x 8.4 mm bij een gewicht van 162 gram.

Specificaties

Voor de rekenkracht die nodig is om alle apps te draaien maakt de Xperia 10 gebruik van een krachtige chipset, te weten de Qualcomm Snapdragon 630 SoC. Dit is een mid-range processor met acht kernen die speciaal voor deze categorie ontwikkeld is. In de Xperia 10 wordt de chipset bijgestaan door 3GB RAM en 64GB opslagruimte. Voor de energievoorziening maakt de Xperia 10 gebruik van een 2870 mAh batterij, terwijl de Xperia 10 Plus een iets grotere batterij van 3.000 mAh bevat. Verder zijn de Xperia 10-modellen beiden uitgerust met geavanceerde audiotechnologie, LDAC genaamd. Dit verbetert de output van muziek zodat de kwaliteit zelf goed blijft als je draadloos muziek beluistert. Bovendien worden met de Digital Sound Enhancement Engine van Sony alle gecomprimeerde bestanden opgeschaald tot een hogere geluidskwaliteit. Er is een 3.5mm koptelefooningang en ontgrendelen is mogelijk met de vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Camera

Als de Xperia smartphones ergens om bekend staan dan zijn het wel de camera’s. Met een lange historie op het gebied van fotografie is Sony de maker van veel smartphonesensors die niet alleen door het bedrijf zelf gebruikt worden maar ook door concurrenten. Voor de Xperia 10 heeft Sony gekozen voor een dual-camera met 13 + 5 megapixel sensors. Foto’s maken is nog makkelijker door het grote beeldscherm maar ook wordt je geholpen door fase detectie autofocus. Uiteraard is er ook ondersteuning van HDR, 4K video en is er een LED-flitser. Aan de voorkant is de Xperia 10 uitgerust met een 8 megapixel sensor.

Kopen

De Sony Xperia 10 kopen is mogelijk in de kleuren zwart, blauw, roze en zilver. De smartphone van het Japanse Sony is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 349 euro. Als de Sony Xperia 10 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Sony Xperia 10 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Sony Xperia 10 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.