Samsung Galaxy Z Flip kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy Z Flip kopen? Het is de tweede opvouwbare telefoon Samsung. Met het nieuwe Infinity-Flex display, tweede scherm en baanbrekende buigfunctie is dit een smartphone om van te smullen. Gecombineerd met krachtige onderdelen zoals Exynos 990-chipset, 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte is het toestel zowel van binnen als van buiten een topper. Maar ook is er een dubbele 12 MP camera om beelden vast te leggen en een 10 MP selfiecamera. Kortom, aan alles is gedacht bij deze bijzondere smartphone.

Merk:

7,3 inch 12 GB RAM 512 GB opslag 4380 mAh

Beschrijving

Met de Samsung Galaxy Z Flip presenteert Samsung het eerste model met een opvouwbaar display dat rechtop wordt opgevouwen. De opvouwbare smartphone is “Influencer Ready”, omdat de software het toestel uitermate geschikt maakt voor Instagram-foto’s. Waarschijnlijk is dit zelfs dé smartphone van 2020; bedoeld voor de vroege vogels die het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Dit is wat je kunt verwachten als je je aan het oriënteren bent voor het kopen van de Samsung Galaxy Z Flip:

 • 6.7 inch opengeklapt Dynamic AMOLED (2636 x 1080 pixels)
 • 1.1 inch dichtgeklapt Super AMOLED (300 x 112 pixels)
 • Exynos 990-chipset
 • 8 RAM
 • 10 MP selfiecamera
 • 12 + 12 MP dual-camera
 • 256 GB opslagruimte
 • 3.300 mAh batterij (Fast Charging + Wireless Powershare)
 • Android 10
 • 183 gram
 • 73.6 x 87.4 x 17.3mm afmetingen

Design en display

Met het compacte ontwerp als het dichtgeklapt is, krijg je toegang tot een 6,7-inch scherm als het opengevouwen wordt. De Galaxy Z Flip heeft een verticaal flexibel display dat horizontaal in het midden kan worden gevouwen. Dit scherm wordt Infinity Flex genoemd en heeft een beeldverhouding van 22:9. Verder heeft het scherm een hoge resolutie met 2636 x 1080 pixels.

Een speciale functie is de implementatie van een kleiner beeldscherm aan de buitenzijde, dat 1,1-inch groot is met een resolutie van 300 x 112 pixels. Het is een Super AMOLED-paneel met Gorilla Glass 6 glas, zodat krassen en barsten niet snel zullen voorkomen. Dit kleine scherm wordt vooral toegepast om de tijd en verschillende meldingen weer te geven.

galaxy z flip

Specificaties

Onder het display is plek gemaakt voor de Exynos 990-chipset, de nieuwste Snapdragon-processor van Samsung zelf. Dit is een 7 nanometer chipset bestaande uit een 64-bit octa-Core processor. Met andere woorden: er is niet bespaard op de chipset. Sterker nog: het is de snelste chipset die Samsung tot nu toe gemaakt heeft voor smartphones. De chipset wordt bijgestaan door 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte.

De telefoon wordt niet geleverd met de populaire in-display vingerafdrukscanner, maar met een capacitieve vingerafdrukscanner aan de zijkant. Dat is overigens niet zo vreemd, aangezien deze smartphones over compleet andere displays beschikken. Verder beschikt de Galaxy Z Flip over een 3.300 mAh dual-batterij die snel en draadloos kan worden opgeladen. Het besturingssysteem is Android 10 met de nieuwe Samsung One UI 2.0.

Camera’s

Net als de Galaxy S20-smartphones heeft de Galaxy Z Flip een camera aan de voorkant die centraal onder de bovenrand van het scherm is geplaatst. Een speciale functie is dat de camera aan de voorkant ook autofocus ondersteunt. Als we naar de cameraspecificaties kijken, dan zien we een dual-camera aan de achterzijde, elk met een resolutie van 12 MP. De hoofdsensor heeft een f/1.8-diafragma en wordt bijgestaan door een een ultragroothoekcamera met een f/2.2-diafragma. De camera aan de voorkant van heeft een resolutie van 10 MP en een f/2.0-diafragma.

Kopen

De Samsung Galaxy Z Flip kopen is mogelijk in de kleuren Mirror Purple en Mirror Black. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 1500 euro. Als de Galaxy Z Flip voor een lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy Z Flip wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Z Flip abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video