samsung_galaxy_s8
samsung galaxy s8

Samsung Galaxy S9 Plus kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy S9+ kopen? De Galaxy S9 Plus komt eraan. Op dit moment is de smartphone nog niet door Samsung gepresenteerd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Bookmark deze pagina zodat je na de presentatie direct hier de prijzen kunt bekijken.

Category:

Samsung Galaxy S9 Plus Beschrijving

Traditioneel is het Mobile World Congress het evenement waar de nieuwe Galaxy smartphones onthuld worden. In 2018 is dit wederom het evenement waar de Galaxy S9 en S9+ onthuld worden. Nadat de Galaxy S8 modellen vorig jaar met een kleine vertraging geïntroduceerd werd lopen de Galaxy S9 en S9+ weer goed op schema. Het zuid-Koreaanse bedrijf presenteert de Galaxy S9 en S9+ als de nieuwe vlaggenschip modellen van 2018; dit zijn de smartphones die het opnemen tegen de iPhone X van Apple en de P11 van Huawei. Als je over een smartphone met de beste features wilt beschikken en daar voor wilt betalen dan is de Samsung Galaxy S9+ een uitstekende keuze.

Design

Waar Samsung afgelopen jaar een volledig nieuw design introduceerde houdt het bedrijf dit jaar vast aan dit succesvolle ontwerp met Infinity display. Kenmerkend aan dit ontwerp zijn de dunne randen aan de zijkanten maar bovendien ook aan de onder- en bovenkant. Voor de Galaxy S9+ is de fabrikant zelfs in staat geweest onder randen nog iets kleiner te maken, wat vooral te zien is aan de rand aan de onderkant (ook wel de kin genoemd). In vergelijking met de Samsung Galaxy S8 modellen beschikt de S9+ niet over een heel ander uiterlijk maar aan de binnenkant zijn veel verbeteringen aanwezig. De voorkant lijkt misschien wat veel op de voorganger maar aan de achterkant is er een groot verschil. De vingerafdrukscanner is namelijk niet naast maar onder de camera geplaatst, een plek dat veel intuïtiever met de vinger bereikt wordt. De elementen zijn onder elkaar geplaatst en dus niet naast elkaar zoals eerder. Een ander nieuw onderdeel zijn de stereo speakers aan de onderzijde van het toestel. Net als eerdere jaren is ook dit toestel gecertificeerd met een IP68 certificatie; hiermee wordt gegarandeerd dat je het toestel tot 1.5 meter en voor 30 minuten onder water kunt houden zonder dat er waterschade is. Bovendien is de smartphone hiermee stofdicht.

Display

De Galaxy S9 Plus van Samsung is het grootste model van de twee nieuwe toestellen. De normale Galaxy S9 heeft een 5.8 inch display, de Samsung Galaxy S9+ is uitgerust met een 6.2 inch scherm. Dit Super AMOLED display heeft een resolutie van 1440 x 2960 pixels wat neer komt op een pixeldichtheid van 531 ppi en 18.5:9 aspect ratio. Zoals je mag verwachten van dit fantastische toestel is het sterkste type glas gebruikt dat Corning Gorilla Glass 5 wordt genoemd. Dit voorkomt dat er snel krassen en barsten in het scherm ontstaan. Op de plek waar de virtuele home button zich bevindt is het display hiernaast drukgevoelig waardoor het aanvoelt hoe hard je op het scherm drukt. Een extra feature is dat het display Always-on is zodat je altijd de tijd kunt zien, ook als je het toestel niet gebruikt.

Specificaties

Hoewel de Galaxy S9 modellen veel op elkaar lijken heeft de S9+ versie de beste specificaties. Onder de motorkap is de Exynos 9810 processor aanwezig. Dit is een nieuwe octa-core chipset dat wordt ondersteund door 6GB RAM. De normale Galaxy S9 heeft dezelfde chipset maar geen 6GB werkgeheugen maar 4GB. De Galaxy S9+ heeft bovendien 128GB opslagruimte waar de normale versie uitgerust is met 64GB capaciteit. Als dit niet genoeg voor je is dan kun je het uitbreiden met een microSD kaart. Voor een high-end smartphone wat de Galaxy S9+ is zijn dit goede specificaties. Multitasking is geen probleem met deze hardware waardoor ook games vloeiend gespeeld kunnen worden. Op het gebied van efficiëntie scoort de smartphone ook goed en benchmarks tonen aan dat het met de prestaties wel goed zit. De batterij heeft een capaciteit van 3500 mAh, even veel als de Galaxy S8+ van vorig jaar. De Galaxy S9 Plus draait verder op het snelle Android 8.0 Oreo waardoor bijna iedereen bekend is met de werking van het systeem.

Camera

Een moderne smartphone in deze prijsklasse kan niet zonder een uitzonderlijk goede front- en achtercamera. De Galaxy S9+ stelt je op dit gebied niet teleur; het is zelfs het belangrijkste onderdeel van de upgrades. Zo heeft de Galaxy S9+ een 12 megapixel dual-camera aan de achterkant met een variabel diafragma. Dit diafragma wordt mechanisch aangepast met een bereik van f/2.4 tot f/1.5. De twee camera’s werken samen om foto’s van de beste kwaliteit te maken met behulp van nieuwe hardware en software. Er is hiernaast een nieuwe feature voor super slow-motion video waarbij beelden in 720p opgenomen worden met 480 fps. Misschien dat je dit niet veel zegt maar ga er maar vanuit dat dit echt slow-motion is. Verder is er natuurlijk optische beeldstabilisatie, fase detectie autofocus, 2x optical zoom en een LED flitser. Met de hoofdcamera kunnen video’s opgenomen worden in 4K. De selfiecamera aan de voorkant is uitgerust met een 8 megapixel sensor.

Kopen

De Samsung Galaxy S9+ wordt tijdens het Mobile World Congress onthuld. De prijs van de Galaxy S9+ is nog niet bekend maar houdt er rekening mee dat deze premium smartphone voor 800 euro of meer verkocht gaat worden. Aangezien de smartphone nog niet gepresenteerd is kun je de Galaxy S9 Plus nog niet kopen op dit moment. Er is nog geen officiële informatie over de release van de Galaxy S9.

Bekijk en vergelijk meer telefoons