Samsung Galaxy S8 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy S8 is de opvolger van de Galaxy S7: een smartphone van kaliber dat het extreem goed deed in 2016. Met het 5.8 inch Infinity display kom je ogen tekort en de snelheid? Dat is geen probleem door de Exynos 8895 chipset in combinatie met 4GB RAM. Foto's en video's maak je met de 12 megapixel camera achter of met de 8 megapixel frontcamera. Als je op zoek bent naar een premium Samsung smartphone dan is de Galaxy S8 het model waar je naar zoekt.

Merk:

5,8 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 148.9 x 68.1 x 8 mm
GEWICHT 152 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 7.0
DISPLAY 5.8 inch
PROCESSOR Exynos 8895 octa-core
OPSLAGRUIMTE 64GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 12 megapixels
FRONT CAMERA 8 megapixels
BATTERIJ 3000 mAh

De Galaxy S8 is het nieuwe toestel van Samsung. De Galaxy S8 kopen is mogelijk vanaf 29 maart 2017 nadat de smartphone met veel fanfare aangekondigd is. Het toestel is op 29 maart 2017 tijdens het eerste Unpacked event van dit jaar in New York aangekondigd. In navolging op een zwaar 2016 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf iets meer tijd genomen om de modellen uitvoerig te testen waardoor de release datum ruim een maand is uitgesteld. De verwachtingen van de smartphone zijn hoger dan ooit tevoren. Na het succes van de Galaxy S7 moet Samsung laten zien dat er nog steeds ruimte voor verbetering is. Gezien het baanbrekende ontwerp, de topklasse onderdelen en hoogwaardige toevoeging is dit aardig goed gelukt.

Display

Dit jaar heeft Samsung twee versies van de Samsung Galaxy S8 ontwikkeld, ieder met een Edge display. Dit betekent dat er geen toestel uitgebracht is met een plat scherm. De Samsung Galaxy S8 is uitgerust met een display van 5,8 inch en de S8 Plus met een 6,2 inch scherm. Door het gewijzigde displayformaat is ook de beeldverhouding veranderd van 18.5:9. De resolutie van het QHD scherm is 2960 x 1440 pixels waardoor de pixeldichtheid op een indrukwekkende 571 pixel per inch blijft steken. Ter vergelijking, de iPhone 7 heeft een pixeldichtheid van “slechts” 326 ppi. Het scherm van de Galaxy S8 beschikt hiernaast over Always-On functionaliteit, waardoor je altijd snel meldingen kunt bekijken evenals de tijd.

Home button

Het design van de nieuwe Galaxy smartphone is aangepast waarbij de button verplaatst is naar de achterkant van het toestel. Het ontgrendelen gebeurt dan vanaf de achterkant en niet meer vanaf de voorkant zoals je gewend bent. Door geen fysieke home button onder het scherm te plaatsen kan een groter deel van voorkant gevuld worden met het scherm. De screen-to-body ratio van de Samsung Galaxy S8 is toegenomen tot maar liefst 83 procent. In vergelijking met de 72,1 procent screen-to-body ratio van de Samsung Galaxy S7 is dit een groot verschil dat opvalt.

Specificaties

Voor modellen die in Europa worden verkocht kiest Samsung voor een Exynos 8895 chipset. Met een Mali G7 grafische processor en zorgt dit voor ongekende prestaties. Van een vlaggenschip mobiele telefoon van Samsung mag je dit ook verwachten. Een ander deel van de toestellen wordt uitgerust met de Snapdragon 835 processor van Qualcomm. De Samsung Galaxy S8 wordt uitgerust met 4GB werkgeheugen en beschikt over 64GB opslagruimte. Aangedreven door de laatste versie van Android Nougat maakt de smartphone gebruik van de laatste technologieën op chipgebied.

Alle chipsets die door de Galaxy S8 gebruikt worden zijn geproduceerd met de 10-nanometer fabricage methode. Dit levert niet alleen 11 procent snellere prestaties maar ook 23 procent snellere beeldverwerking en is het energieverbruik 20 procent lager. Het lagere energieverbruik van de chipset is belangrijk aangezien het grotere display meer energie nodig heeft. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh. Het opladen van de accu gaat snel door de Quick Charge 4.0 technologie en gebeurt met een oplader via de USB-C poort. Het standaardmodel van de Samsung Galaxy S8 beschikt nu over 64GB opslagruimte wat voor het gros van de gebruikers meer dan voldoende. Als dit niet afdoende is dan kun je dit uitbreiden met een microSD kaart tot maximaal 256GB.

Bixby

Een andere feature waar Samsung klanten mee wil aantrekken is Bixby, de spraakassistent die leert van wat je doet op de smartphone. Het is de tegenhanger van Siri van Apple en de Google Assistant van Google. Misschien is Bixby niet je reden om de Galaxy S8 te kopen, het is wel degelijk aan groot pluspunt. Er wordt veel verwacht van de spraakassistent die met complexere commando’s om kan gaan dan de concurrenten. De spraakassistent is een essentieel onderdeel van de innovatieve Galaxy S8 en daarom heeft Samsung een speciale button aan de zijkant geplaatst waarmee de assistent gelanceerd kan worden.

Camera

De camera van de Samsung Galaxy S7 was in 2016 één van de beste smartphone camera’s ooit. Met veel genot konden gebruikers scherpe en heldere foto’s maken in het donker. Gelukkig gaat de cameratechnologie niet achteruit en is er een nog betere camera te vinden in de Samsung Galaxy S8. Het aantal megapixels is gelijk met 12 megapixels maar er zijn diverse nieuwe features toegevoegd zoals visuele zoekfunctionaliteit. De frontcamera krijgt als één van de eerste smartphones autofocus functionaliteit. Deze camera feature is nog niet eerder vertoond in een smartphone. Naast de frontcamera is ook een irisscanner aanwezig waarmee het toestel ontgrendeld kan worden.

Kopen

De Samsung smartphone is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. In Nederland is het toestel verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black, Orchid Gray en Arctic Silver. De Galaxy S8 gaat als simlockvrij toestel over de toonbank gaat voor 799 euro. In combinatie met abonnement is de smartphone voor een lager bedrag te koop. Het apparaat wordt dan wel in delen afbetaald aan de provider. Met de vastgestelde adviesprijs valt de Samsung Galaxy S8 in het premium segment. De abonnementen van de Samsung Galaxy S8 zijn op Mobielkopen.net te vinden net als de prijzen voor een los toestel.

Video