Samsung Galaxy Note 9 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy Note 9 kopen? Dat is nu mogelijk. De smartphone is voorzien van een 6.4 inch QHD+ display, Bluetooth S Pen en biedt geweldige audioprestaties met Dolby Atmos. Er is een krachtige Exynos 9810 chipset voor de rekenkracht dat geholpen wordt door 6GB of 8GB RAM. Kies bovendien voor 128GB of 512GB opslagruimte voor alles wat je intern wilt opslaan op het apparaat. Foto’s en video’s maak je met de 12 MP dubbele camera aan de achterzijde en de 8 MP camera aan de voorkant.

Merk:

6,4 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 4000 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 161.9 x 76.4 x 8.8 mm
GEWICHT 201 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 8.1
DISPLAY 6.4 inch
PROCESSOR Exynos 9810
RAM 6GB
OPSLAGRUIMTE 128GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 12 megapixel dual-camera (OIS)
FRONT CAMERA 8 megapixel (autofocus)
BATTERIJ 4000 mAh

De Samsung Galaxy Note 9 is de opvolger van de Galaxy Note 8, welke in 2017 geïntroduceerd is. Als er over een Note toestel gesproken wordt dan gaat dit vaak gepaard met een stylus en dat is ook wat je krijgt met de Note 9. Standaard wordt de nieuwe S Pen meegeleverd zodat je zakelijk maar ook privé de stylus kunt gebruiken voor alles wat je met de smartphone wil doen. Met een nieuwe Exynos chipset, betere prestaties dan ooit en een fantastische camera-opstelling krijgt niemand spijt van de aankoop van de Note 9.

Design

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Note 9 komt sterk overeen met de Samsung Galaxy Note 8 van vorig jaar. Wie de twee smartphones naast elkaar legt komt tot de conclusie dat de twee toestellen identiek zijn. Er zijn echter wel een aantal kleine verschillen op te merken. De randen onder en boven het scherm van de Galaxy Note 9 zijn wat dunner maar het toestel zelf is iets dikker. Bovendien is de speaker iets groter in dit Note model, hoewel dit slechts minimaal is. Net als de Galaxy S9 en S9+ heeft de Note 9 AKG Tuned stereoluidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning.

Wat betreft de achterkant van de Galaxy Note 9 is er wel iets op te merken. In tegenstelling tot het voorgaande model is de vingerafdrukscanner niet naast maar onder de dubbele camera geplaatst. Het voordeel? Wie de Note 8 ooit in handen heeft gehad kan erover meepraten; soms raak je sneller de camera aan dan de vingerafdrukscanner. Deze positie werd niet gewaardeerd door de gebruikers. Daarom heeft Samsung er dit jaar voor gekozen om de vingerafdrukscanner op een ergonomische plek onder de camera te plaatsen. Nabij de camera is ook de flitser te vinden en de gezondheidsensor. Deze sensor ondersteunt de hartslag, bloedzuurstof en bloeddruk.

Eén van de vele pluspunten van de Galaxy Note 9 is dat het toestel over de IP 68 certificatie beschikt. Dit betekent dat het toestel bestand is tegen water en stof. Met een onderdompeling in water van 1,5 meter gedurende 30 minuten zou er geen enkele vorm van schade zijn. Het is misschien geen slim idee om met de Note 9 te gaan zwemmen maar toch is het fijn om te weten dat dit premium Galaxy model tegen een spatje water kan.

note 9 kleuren

Display

Wat niet veel afwijkt maar grotendeels het ontwerp van de smartphone bepaalt is het display. Dit jaar is het display iets groter dan in de Note 8 maar afgerond is het formaat hetzelfde met 6.3 inch. Het “Infinity Display” heeft een WQHD+ resolutie van 1440 x 2960 pixels wat ongetwijfeld door iedereen als een genot ervaren wordt. Deze schermgroot maakt het een perfecte smartphone om video’s te bekijken, grafisch hoogstaande games te spelen of tijdens je werk te benutten. Een hogere resolutie is dan uiterst belangrijk zodat je geen individuele pixels kunt onderscheiden. Met de pixeldichtheid van 516 pixels per inch is dat niet mogelijk. Gorilla Glass 5 maakt wederom zijn opwachting in een smartphone met de introductie van de Note 9. Door deze glastechnologie is het beter beschermd tegen krassen en barsten. Het display zou bovendien ongeveer 10% helderder moeten zijn dan dat van de Galaxy S9 en S9+.

Hardware

De Galaxy Note 9 wordt standaard geleverd met 128GB opslagruimte en 6GB RAM voor het basismodel. Een tweede versie beschikt over meer opslagruimte met 512GB en maar liefst 8GB RAM. Beide modellen kunnen uitgebreid worden met een microSD chip van maximaal 512GB. Voor de 512GB variant gecombineerd met de 512GB geheugenkaart komt dit neer op een totale opslagruimte van 1TB. De standaard variant van de smartphone wordt aangedreven door de Exynos 9810 chipset. Welke chipset in het toestel aanwezig is, is afhankelijk van de regio. In Nederland zijn we gelukkig altijd voorzien van de Exynos chipsets die continu sneller blijken te zijn dan de Snapdragon chipsets die door Qualcomm gemaakt worden. Wat de Note 9 aanzienlijk beter maakt dan de Note 8 is de grotere batterij. Deze massieve accu heeft een indrukwekkende capaciteit van 4000 mAh, wat 700 mAh meer dan de Note 8 en 500 mAh meer dan de S9+. De batterij is draadloos op te laden met Samsung Fast Wireless Charging maar ook is het mogelijk om de batterij sneller op te laden met Samsung’s Adaptive Fast Charging. Voor het ontgrendelen van de smartphone is er een reeks aan mogelijkheden. Er is de iris- en gezichtsscanner die je daarbij kunnen helpen maar ook kan het met de S Pen of vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De Samsung Galaxy Note 9 wordt standaard in de doos geleverd met Android 8.1 Oreo met Samsung Experience 9.1.

S Pen

note 9 s penEen Samsung Galaxy Note smartphone kan niet zonder de S Pen. Voor de nieuwe Galaxy Note 9 is er wederom ook een nieuwe S Pen, met meer mogelijkheden dan ooit. Het is geen normale stylus zoals andere jaren maar een smart pen, met Bluetooth ondersteuning. Dit maakt het mogelijk draadloos met de S Pen te communiceren. Dit kun je in de praktijk gebruiken voor het bedienen van de camera, muziek, dia’s maar ook kun je met de S Pen de telefoon ontgrendelen. Dat is wel zo makkelijk als je de S Pen al in handen hebt. Alle bekende features van de voorgaande S pennen zullen wederom aanwezig zijn in deze nieuwe S Pen maar dan nog veel meer. Alleen de S Pen zou al reden genoeg moeten om de Note 9 met abonnement te kopen. Het opladen van de S Pen gebeurt als je deze in de smartphone plaatst. Het neemt dan minder dan een minuut in beslag om de pen volledig op te laden voor een nieuwe sessie.

Camera

Op het gebied van de camera’s is te melden dat je met deze smartphone geen miskoop doet. Kopers van de Note 9 zullen niet teleurgesteld zijn. Net als vorig jaar heeft Samsung ervoor gekozen om de Note uit te rusten met een dual-camera. De camera is vergelijkbaar met de prachtige camera-opstelling van de Galaxy S9+ inclusief het variabele diafragma. Dit diafragma wordt mechanisch aangepast met een bereik van f/2.4 tot f/1.5. Het aanpassen van het diafragma op de situatie is een voordeel voor het maken van professionele foto’s.

De Note 9 heeft een dubbele 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Met de dubbele camera configuratie is meer mogelijk zoals het creëren van diepte en ook is de scherpte op diverse manieren aan te passen. Als features krijg je hulp van verschillende functies zoals fase detectie autofocus, 2x optische zoom, dual-LED flitser, Auto HDR, geo-tagging, touch focus, gezichtsherkenning en video-opnames in 4K kwaliteit. De lijst met feature is lang en meer dan ooit tevoren. Voor liefhebbers van fotografie is dit een smartphone om te kopen. Bovendien is er voor de selfiemakers ook nog een goede frontcamera aanwezig met 8 megapixels en autofocus.

Kopen

De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf kun je kopen in verschillende kleurcombinaties. De telefoon komt op de markt in vier kleuren: Coral Blue, Brown, Lilac Purple en Midnight Black. De paarse, bruine en zwarte kleuren worden geleverd met S-pennen die overeenkomen met de kleur van de telefoon. De blauwe telefoon wordt geleverd met een gele S Pen met een blauwe achterzijde.

De Samsung Galaxy Note 9 kopen is mogelijk vanaf 9 augustus 2018. De smartphone van Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de high-end smartphone is 999 euro voor het 6GB RAM en 128GB opslagruimte model. De variant met 8GB RAM en 512GB opslagruimte wordt verkocht voor 1249 euro. Als de Galaxy Note 9 voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy Note 9 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.