Note8Event

Samsung Galaxy Note 8 kopen

Dit pagina is gebaseerd op geruchten en onze verwachtingen!
De Samsung Galaxy Note 8 kopen doe je als je veel van een smartphone verlangt en eist. De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Samsung heeft een 6,3 inch Infinity display met 4K resolutie; een genot voor iedereen die filmpjes op de smartphone bekijkt. De smartphone draait op een octa-core Exynos processor met 6GB RAM en intern is er 64GB opslagruimte beschikbaar. Foto’s en video’s schiet je met de dubbele 12 megapixel camera aan de achterkant of met de 12 megapixel camera aan de voorzijde.

Category:

Samsung Galaxy Note 8 Beschrijving

AFMETINGEN nnb
BESTURINGSSYSTEEM Android 7.1
DISPLAY 6.3 inch
PROCESSOR Apple A11 fusion
RAM 6GB
OPSLAGRUIMTE 64GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA dual-camera
FRONT CAMERA nnb
BATTERIJ 3300 mAh

De Note 8 kopen is in Nederland vanaf september 2017 mogelijk. De smartphone wordt tijdens het jaarlijkse Unpacked event uit de doeken gedaan dat op 23 augustus in New York plaatsvindt. Dit is bijna een maand later dan de Note 7 die op 2 augustus 2016 door Samsung gelanceerd werd. Met de Note-serie heeft Samsung in feite de phablet categorie ingeleid met een veel groter formaat dan een gemiddelde smartphone. De Note was één van de eerste smartphones die op een tablet leek maar net wat kleiner was. Het laatste model in de Note-serie is de Note 7 maar iedereen weet wat daarmee gebeurt is; een groot debacle. Deze phablet is niet in Nederland op de markt gebracht en zo heeft ook de Note 7, net als de Note 5, nooit Nederlandse grond bereikt.

Design

Gezien het design en de afmetingen is de Note 8 naar verwachting niet veel meer dan een betere en grotere versie van de Galaxy S8. Het enige opmerkelijke verschil is de slot voor de S-pen aan de onderkant. Kenmerkend aan veel Samsung smartphones is dat de home knop in het midden onder het display te vinden is. Dat is niet het geval bij de Note 8. Door het immens grote scherm dat bijna de gehele voorkant vult is de home button naar de achterkant verplaatst. Net als de Galaxy S8 heeft de Note 8 een IP68 certificatie waardoor het beter bestand is tegen water en stof. Hoewel het nooit verstandig is om met een smartphone te gaan zwemmen zou het met deze telefoon wel kunnen, als je niet te diep gaat. De afmetingen van de Note 8 zijn nog niet bekend net als het gewicht van het toestel.

Populaire telefoon

Samsung Galaxy S8
100 min / 100 sms / 1000 MB
€ 0,00 bijbetaling voor € 34,00 p/m
incl. toestel: € 24,00 p/m

Display

De Note 7 is uitgerust met een gebogen rand aan beide kanten van het display. Als je al eens kennis gemaakt hebt met de Samsung Galaxy S8 dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Qua uiterlijk en design lijkt de Note 8 veel op dit model, vooral het scherm. Dit is niet veel groter dan dat van de Galaxy S8 Plus maar dat is ook niet nodig. In vergelijking met wat we gewend zijn is het al groot genoeg. Als extra pluspunt heeft het scherm de ongekende 4K resolutie die we nog maar in weinig smartphones gezien hebben. Met deze resolutie zet Samsung de deur open voor augmented reality mogelijkheden. Een hogere resolutie is dan uiterst belangrijk zodat je geen individuele pixels kunt zien. Door de Gorilla Glass 5 technologie dat gebruikt wordt voor het glas is het beter beschermd tegen krassen en barsten.

Specificaties

Onder de motorkap van de Galaxy Note 7 is een snelle Exynos 8895 chipset aanwezig. Deze octa-core processor met big.Little-ontwerp is gemaakt met het nieuwste 10 nanometer productieproces. Deze processor die door Samsung zelf ontwikkeld is wordt ondersteund door een Mali G71 GPU van ARM in een uitvoering met 20 cores. Als dit allemaal te technisch voor je is dan komt het erop neer dat je het beste van het beste terugvindt onder de motorkap. De phablet is hiernaast uitgerust met 6 GB RAM en 64 GB opslagcapaciteit. Het is uiteraard mogelijk om deze capaciteit uit te breiden met een microSD kaart. Zoals alle smartphones die Samsung tegenwoordig op de markt brengt draait ook de Note 8 op het Android besturingssysteem. Dit is de meest recente versie van Android 7.1 waarover de eigen TouchWiz schil gebruikt wordt. Er zijn verschillende verbeteringen en updates geweest die TouchWiz stijlvoller en makkelijker in gebruik hebben gemaakt. Door het grote display verbruikt de Note 8 veel energie dat wordt geleverd door een batterij van 3.300 mAh. Dit is 200 mAh minder dan de batterij van de Noet 7 maar zoals je waarschijnlijk weet was dat geen succes. De Note 8 is hiernaast uitgerust met een nieuwe USB type-C aansluiting en het toestel ondersteunt snelladen maar ook draadloos opladen. De vingerafdrukscanner is te vinden in de home knop aan de achterzijde maar er is ook een nieuwe irisscanner aanwezig om het toestel te ontgrendelen.

Irisscanner

Samsung heeft met de Note 7 de eerste smartphone op de markt gebracht die over een irisscanner beschikt. Het goede nieuws is dat deze technologie ook terug te vinden in de huidige Note 8. Het begon jaren geleden met een simpele pincode waarna de beveiliging verbeterd werd met figuren, een vingerafdruk en nu is het ook mogelijk om een smartphone te ontgrendelen met het oog. De irisscanner bevindt zich naast de speaker aan de bovenkant van het display. De scanner zoekt contact met het oog waarna er een vergelijking wordt gemaakt met je oog. De smartphone houdt je daarvoor circa 30 cm voor je gezicht. Uiteraard is het hiernaast nog altijd mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken voor het ontgrendelen, of de klassieke pincode.

S Pen

Een onmisbaar onderdeel van de Note-serie smartphones is de S pen. Deze is net als de Note 8 zelf waterbestendig en is in meerdere opzichten verbeterd. Zo was de pen van de Note 7 al gevoeliger dan eerdere S pennen en heeft het een smallere punt waardoor het veel weg heeft van een balpen. De phablet reageert ook sneller als er getekend of geschreven wordt met de pen.

Camera

Op het gebied van de camera laat de Note 8 voor het eerst een dubbele camera zien. Hoewel de camera van de Galaxy S8 en S8 Plus exceptioneel goed is kan het altijd beter moet Samsung gedacht hebben. Terwijl concurrenten al langer smartphones uitrusten met dubbele camera’s bleef Samsung op dit gebied achter, tot nu. De Note 8 heeft een dubbele 12 megapixel camera maar verder ontbreken alle details op dit moment. Met de dubbele camera configuratie is meer mogelijk zoals het creëren van diepte en ook is de scherpte op diverse manieren aan te passen.

Kopen

Als je de Galaxy Note 8 wilt aanschaffen dan is het te hopen dat de smartphone deze keer wel in Nederland in de schappen komt te liggen. Hoewel de Note 7 vorig jaar wel naar Nederland zou komen gebeurde dit uiteindelijk niet, waarschijnlijk maar beter ook. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de Galaxy Note 8 in Nederland uitgebracht wordt. Als dit wel het geval is dan is de Samsung Galaxy Note 8 verkrijgbaar met met abonnement maar het is dan uiteraard ook mogelijk om het toestel los aan te schaffen. De adviesprijs voor de Note 7 als los toestel is 999 euro als we de laatste geruchten mogen geloven. Zodra de Note smartphone verkrijgbaar is dan vind je op deze pagina de goedkoopste abonnementen.