Samsung Galaxy Note 10 Plus kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy Note 10 Plus kopen? De Galaxy Note 10+ is samen met de Note 10 een van de vlaggenschipmodellen voor het jaar 2019. Met een nieuw ‘punch-hole’-ontwerp, quad-camera en nog dunnere schermranden is dit de smartphone die je wilt hebben. Op alle fronten is de 6.8-inch Galaxy Note 10 Plus een topper in z’n klasse. Met de Exynos 9825 processor en 12GB RAM heb je bovendien een smartphone met de beste specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 12 + 16 + 12 MP triple-camera.

Merk:

6,8 inch 12 GB RAM 256 GB opslag 4300 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 162,3 x 77,1 x 7,9 mm
GEWICHT 198 gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 9.0
DISPLAY 6.8 inch
PROCESSOR Exynos 9825
RAM 12GB
OPSLAGRUIMTE 256GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 12 + 16 + 12 megapixel triple-camera + ToF (OIS, f/1.5-f/2.4)
FRONT CAMERA 12 megapixel (Dual Pixel-autofocus)
BATTERIJ 4300 mAh

De Samsung Galaxy Note 10 Plus; we zijn alweer beland bij de 10e generatie van het Samsung-vlaggenschipmodel. Als opvolger van de populaire Galaxy Note 9 zijn de verwachtingen hoog gespannen. En dat is logisch. Samsung brengt maar eens per jaar een nieuw Note-model uit. Dit jaar is het dus tijd geworden voor de Samsung Galaxy Note 10. In tegenstelling tot eerdere jaren blijft het dit jaar echter niet bij één model, maar zijn er twee Note 10-modellen. Het instapmodel is de Samsung Galaxy Note 10, terwijl liefhebbers van een nog groter scherm zich kunnen verheugen op de Samsung Galaxy Note 10 Plus. Vanzelfsprekend heeft de Samsung Galaxy Note 10 Plus een hoge kwaliteit maar wat je precies kunt verwachten? Dit is wat je krijgt bij aankoop van de Galaxy Note 10 Plus:

  • 6.8 inch QHD+ display
  • Exynos 9825 chipset
  • 12 + 16 + 12 MP triple-camera + ToF
  • 12GB RAM
  • 256GB opslagruimte
  • 4300 mAh batterij

note 10 plus kleuren

Display en design

Waar de Galaxy Note-smartphone normaal gesproken in één versie wordt uitgebracht, zijn er dit jaar twee modellen te koop. De grootste versie waar deze pagina over gaat heet Galaxy Note 10+, terwijl de kleinere versie met de naam Note 10 is geïntroduceerd. En zoals de naam al aangeeft, is het + model voorzien van het grootste scherm ooit in een Note-smartphone. Terwijl de normale versie over een 6.3-inch Infinity Display beschikt, heeft de Note 10 Plus een 6.7-inch display. Opvallend aan dit nieuwe schermtype is de “punch-hole”-camera: de frontcamera die in het scherm is verwerkt. Deze is precies in het midden geplaatst aan de bovenzijde van het scherm.

Het scherm zelf bestaat uit een OLED-display, genaamd “Dynamic AMOLED” met enigszins afgeronde hoeken. De randen om het display zijn echter aanzienlijk smaller dan die van de Note 9. Dit heeft het mogelijk gemaakt om het scherm nog groter te maken, terwijl de totale afmetingen binnen de perken blijven. Desalniettemin is de Note 10+ een forse smartphone. De totale afmetingen komen neer op 162,3 x 77,1 x 7,9 mm bij een gewicht van 198 gram.

Het scherm heeft een QuadHD+ resolutie van 3040 x 1440 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 498 ppi. Voor de bescherming van het glas wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste versie van Gorilla Glass, versienummer 6. Verder is het scherm voorzien van Always-On-technologie en HDR 10+. De vingerafdrukscanner van de Galaxy Note 10+ is direct onder het schermoppervlak te vinden waardoor de fysieke scanner ontbreekt. Op het oog is de vingerafdrukscanner dus onzichtbaar en met een druk op het scherm kan de smartphone ontgrendeld worden. Daarvoor wordt ultrasone technologie gebruikt om de vingerafdruk te herkennen. En als extra feature is de Galaxy Note 10+ gecertificeerd volgens de IP68-certificatie en is dus water- en stofdicht tot de hoogste graad.

S-Pen

Standaard wordt de nieuwe S-Pen meegeleverd bij de Note 10 Plus, zodat je zakelijk maar ook privé de verbeterde stylus kunt gebruiken voor alles wat je ermee wil doen. Tekenen, notities bijhouden: het is allemaal mogelijk. Dit jaar is er wederom een nieuwe en verbeterde S-Pen die ook werkt met gebaren. Dankzij deze nieuwe feature is de S-Pen is staat om de smartphone te bedienen, zonder het scherm zelf met de pen aan te raken. Alleen door de stylus boven het scherm te houden is dus al genoeg om bepaalde acties uit te voeren. Verder biedt de S-Pen maar liefst 4096 drukniveaus en is het voorzien van een punt van slechts 0,7 mm dik. En net als de smartphone zelf is ook de S-Pen voorzien van de IP68-certificering.

Galaxy Note10 S-Pen

Chipset en hardware

Van een smartphone zoals de Note 10 Plus mag je hoge prestaties verwachten. En daarin stelt de nieuwe stylus-smartphone niet in teleur, omdat het is voorzien van de allersnelste en krachtigste chipset ooit die Samsung heeft ontwikkeld. Het gaat om de eigen Exynos 9825-chipset: geproduceerd in het nieuwe 7-nanometer productieproces. De chipset bestaat uit 8 kernen die samenwerken om de beste prestaties te kunnen leveren. De snelste 2 van de kernen leveren een maximale kloksnelheid van 2,7 GHz, terwijl 2 andere kernen tot 2,4 GHz kloksnelheid leveren voor de dagelijkse taken. Als aanvulling op deze 4 kernen zijn er nog 4 kernen die vooral voor de simpele taken zijn bedoeld. Deze taken zijn met de 4 kernen op een zuinige manier af te handelen door de chipset. De standaardversie van de Galaxy Note 10 Plus wordt geleverd met een combinatie van 12GB RAM en 256GB opslagruimte. Het besturingssysteem is Android 9.0 Pie in combinatie met Samsung One user interface.

Als we kijken naar de batterij dan valt ten eerste de hoge capaciteit te vermelden; 4300 mAh. In vergelijking met de 3500 mAh batterij reguliere Note 10 is dit met 800 mAh verschil aanzienlijk meer capaciteit. Het energieverbruik is met het grotere scherm weliswaar groter, maar voor de batterijduur komt deze accu zeker ten goede. Als extra voordeel zijn een aantal nieuwe accutechnieken op te noemen, waaronder snel opladen met maar liefst 45W. Daarmee is de accu binnen de kortste keren opladen: veel sneller dan normaal. De smartphone kan draadloos opgeladen worden met 20W terwijl de normale Note 10 dit slechts kan met 12 W. Al met al is de Note 10 Plus dus voorzien van de betere accumogelijkheden waardoor opladen sneller is afgerond.

Samsung Galaxy Note10 Plus camera

Camera

De camera’s van de Galaxy Note 10 Plus zijn duidelijk het punt van aandacht geweest van Samsung. Met een verticale opstelling is de Note 10 Plus voorzien van drie sensors onder elkaar, met een vierde afstandssensor ernaast. Er is een 12 megapixel sensor aan de achterkant met drie verschillende diafragmagroottes. Hierdoor heeft deze enkele camera een bereik van f/1.5 tot f/1.8 tot f/2.4 voor de best mogelijke belichting van de foto’s. De kwaliteit van een dergelijke camera komt vooral tot uitdrukking in donkere situaties met weinig natuurlijk licht. Daarnaast is er een groothoeksensor met een resolutie van 16 megapixels en een f/2.2-diafragma, terwijl een andere camerasensor in combinatie met een ToF sensor ervoor zorgt dat de kwaliteit behouden blijft tijdens inzoomen. Net als de hoofdcamera is dit een 12 megapixel telelens met een f/2.1-diafragma.

Het verschil in cameramogelijkheden met de normale Galaxy Note 10 is de toevoeging van de ToF dieptesensor. Deze verzamelt extra dieptegegevens en maakt nieuwe effecten mogelijk. De camera’s van de Note 10+ ondersteunen HDR10+, scèneoptimalisatie, een action camera-modus en optische beeldstabilisatie. Bovendien is het mogelijk om 4K-video’s op te nemen met 60 frames per seconde, maar ook is er de ultra-slow-motion modus. Kortom, als het je om de camera te doen is, dan zal de Note 10+ je verwachtingen waarmaken.

Kopen

De Samsung Galaxy Note 10 Plus kopen is mogelijk in de kleuren Aura Glow and Aura Black. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 1099 euro. Als de Galaxy Note 10 Plus voor een lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een telefoonabonnement met krediet. De Galaxy Note 10 Plus wordt dan in delen terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy Note 10 Plus abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.