Samsung Galaxy Note 10 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy Note 10 kopen? De Galaxy Note 10 is samen met de Galaxy S10 een van de vlaggenschipmodellen voor het jaar 2019. Met een fonkelnieuw ontwerp, uitmuntende batterij en een reeks nieuwe features is dit de stylus-smartphone die je wilt hebben. Het heldere beeld wordt weergegeven op het 6.3-inch Infinity Display terwijl op de achtergrond de Exynos 9825 processor en 8GB RAM voor de rekenkracht zorgen. Foto’s en video’s maak je met de 12 + 16 + 12 MP triple-camera aan de achterzijde en de 12 MP camera aan de voorkant.

Merk:

6,3 inch 8 GB RAM 256 GB opslag 3500 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN151 x 71.8 x 7.9 mm
GEWICHT167 gram
BESTURINGSSYSTEEMAndroid 9.0
DISPLAY6.3 inch
PROCESSORExynos 9825
RAM8GB
OPSLAGRUIMTE256GB
APP STOREGoogle Play Store
CAMERA12 + 16 + 12 megapixel triple-camera (OIS, f/1.5-f/2.4)
FRONT CAMERA12 megapixel (Dual Pixel-autofocus)
BATTERIJ3500 mAh

Het is van oudsher de grootste smartphone uit de Samsung Galaxy line-up: we hebben het over de Galaxy Note. Hoewel smartphones in het algemeen flink zijn gegroeid, doet de Note er altijd een schepje bovenop. Dit jaar is de tijd gekomen voor de opvolger van de Samsung Galaxy Note 9, welke in 2018 werd geïntroduceerd. En zoals altijd het geval is, worden nieuwe modellen uitgerust met de allerlaatste technieken die beschikbaar zijn. Zo is de Note 10 voorzien van de bekende S Pen, maar dat is slechts een van de vele features die de smartphone rijk is. Met een nieuwe Exynos-chipset, hogere prestaties, meer batterijcapaciteit en meer camerasensors is er niemand die zal klagen over de mogelijkheden van de Galaxy Note 10. Vanzelfsprekend heeft de Samsung Galaxy Note 10 een hoge kwaliteit maar wat je precies kunt verwachten? Dit is wat je kunt verwachten van de Galaxy Note 10:

  • 6.3 inch QHD+ display
  • Exynos 9825 chipset
  • Triple-camera
  • 8GB RAM
  • 256GB opslagruimte
  • 3500 mAh batterij

note10 front back

Display en design

In tegenstelling tot eerdere jaren brengt Samsung in 2019 niet één Note 10 op de markt, maar twee. De normale versie waar deze pagina over gaat heet Galaxy Note 10, terwijl de grotere versie met de naam Note 10 Plus wordt verkocht. Het verschil tussen beide modellen is vooral zichtbaar in de grootte. Bij de normale versie krijg je de beschikking over een 6.3-inch Infinity Display, bij de Note 10 Plus moet je het doen met een 6.7-inch display.

Midden in het scherm is aan de bovenzijde ruimte gemaakt voor een “punch-hole”-camera: de frontcamera die in het scherm is verwerkt. Dit is vergelijkbaar met de Galaxy S10, alleen is de camera dan in het midden te vinden. Het display bestaat uit een OLED-scherm, genaamd “Dynamic AMOLED” met enigszins afgeronde hoeken. De randen van het nieuwe scherm zijn echter beduidend smaller dan die van de Note 9, zodat de Note 10 keer een hele centimeter korter en een halve centimeter smaller is dan het model van vorig jaar. De totale afmetingen komen hiermee op 151 x 71.8 x 7.9 mm bij een gewicht van 167 gram.

Het scherm heeft een FullHD+ resolutie van 2280 x 1080 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 401 ppi. Voor de bescherming van het glas wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste versie van Gorilla Glass, nummer 6. Verder is het scherm voorzien van Always-On en HDR 10+. De vingerafdruklezer van de Galaxy Note 10 bevindt zich direct onder het schermoppervlak en gebruikt ultrasone technologie om de vingerafdruk te herkennen. De Galaxy Note 10 is gecertificeerd volgens de IP68-certificatie en is dus water- en stofdicht.

S-Pen

Standaard wordt de nieuwe S-Pen meegeleverd zodat je zakelijk maar ook privé de stylus kunt gebruiken voor alles wat je met de smartphone wil doen. Dit jaar wordt de Galaxy Note 10 aangeboden in combinatie met de nieuwe S-Pen. De pen van de Galaxy Note 10 zal ook werken met gebaren, waardoor je door het besturingssysteem kan navigeren, zonder het scherm zelf met de pen aan te raken. De stylus biedt onder meer 4096 drukniveaus en beschikt over een punt van 0,7 mm dik. Bovendien is ook de S-Pen voorzien van de IP68-certificering.

Galaxy Note10 S-Pen

Chipset en hardware

Onder de motorkap van de Galaxy Note 10 is de eigen Exynos 9825-chipset geplaatst. Deze wordt door Samsung geproduceerd in het nieuwe 7-nanometer productieproces. De processor is uitgerust met acht kernen die samen voor de allerbeste prestaties zorgen, terwijl er ook gedacht is aan de efficiëntie en energiebesparingen. Twee van de kernen leveren de maximale snelheid met 2,7 GHz, terwijl twee andere cores tot 2,4 GHz snelheid leveren voor de zwaardere dagelijkse taken. Daarnaast zijn er ook vier extra rekenkernen die tot 1,4 gigahertz snelheid leveren voor eenvoudige taken. De standaardversie van de Galaxy Note 10 wordt geleverd met de combinatie van 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Het besturingssysteem is Android 9.0 Pie in combinatie met Samsung One UI.

Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van een 3500 mAh batterij. Een batterij met een hoge capaciteit is ook zeker nodig voor een smartphone van dit formaat. Daarin stelt Samsung niet teleur, hoewel het minder is dan in de Galaxy Note 9. Maar als pluspunt is de batterij nog sneller op te laden, met behulp van nieuwe technologieën. De smartphone kan draadloos opgeladen worden tot 12W. Via de kabel opladen is mogelijk met 25W en als extra optie is er nog opladen tot maximaal 45W met een aparte lader.

Samsung Galaxy Note10 hoofdcamera

Camera

Samsung rust de Galaxy Note 10 uit met een reeks nieuwe camera’s die wat elementen delen met de topcamera van de Galaxy S10. Voor de frontcamera heeft Samsung gekozen voor een sensor van 10 megapixels met Dual Pixel-autofocus en een f/2.2-diafragma. HDR10+ wordt ook voor deze ondersteund en het is mogelijk om 4K-video’s op te nemen met maximaal 30 frames per seconde.

Aan de achterzijde is een unieke combinatie te vinden, die deze keer verticaal in de linkerbovenhoek zijn geplaatst. Het gaat om een triple-camera met een 12 megapixel hoofdcamera die voorzien is van een variabel diafragma. Het is de eerste camerasensor die drie diafragmagroottes ondersteunt, variërend van f/1.5 tot f/1.8 tot f/2.4. Dankzij deze oplossing vangt de sensor meer of minder licht op, afhankelijk van de hoeveelheid licht die nodig is om de beste kwaliteit te garanderen.

De hoofdsensor wordt gecombineerd met een 16 megapixel groothoekcamera met een f/2.2-diafragma en hiernaast is er 12 megapixel telelens met een f/2.1-diafragma. Met deze telelens is het mogelijk om tot 2 keer optisch in te zoomen. De camera’s ondersteunen HDR10+, scèneoptimalisatie, een action camera-modus en optische beeldstabilisatie. Bovendien is het mogelijk om 4K-video’s op te nemen met 60 frames per seconde, maar ook is er de ultra-slow-motion modus. Al met al een prachtige camera-opstelling waarmee je beelden van hoge kwaliteit kunt vastleggen.

Kopen

De Samsung Galaxy Note 10 kopen is mogelijk in de kleuren Aura Black en Aura Glow. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is later via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 949 euro. Als de Galaxy Note 10 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy Note 10 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy Note 10 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.