Samsung Galaxy M20 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy M20 kopen? De Galaxy M20 is het budgetmodel van Samsung voor het jaar 2019. Met een nieuw ontwerp, krachtige batterij en een reeks nieuws features is dit de smartphone die je wilt hebben. Op alle fronten is de Galaxy M20 een aantrekkelijke maar vooral betaalbare optie. Met de Exynos 7904 processor en 3GB RAM heb je bovendien een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 13+5 MP dual-camera en 8 MP selfiecamera.

Merk:

6,3 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 5000 mAh

Beschrijving

Om 2019 met een reeks goede voornemens te beginnen nemen we afscheid van de Samsung Galaxy J-serie. De vrij bekende budgetserie van de laatste jaren maakt plaats voor een nieuwe reeks betaalbare smartphones. Deze dragen niet de J-benaming maar zijn onderdeel van de splinternieuwe M-serie. De Galaxy M-serie is het antwoord van Samsung op de toenemende concurrentie van voornamelijk Chinese fabrikanten. Oppo, Vivo, Xiaomi en Huawei verschepen ieder jaar meer smartphone en dat gaat ten koste van Samsung en Apple. Om ook in de budgetcategorie gewild te blijven komt Samsung nu met de M-serie en de Samsung Galaxy M20 is één van de eerste modellen met deze nieuwe naam. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy M20:

  • Exynos 7904 chipset
  • Dual-camera
  • 3GB RAM
  • 32/64GB opslagruimte

Design en display

Het maakt niet uit in welke prijsklasse je een smartphone zoekt, de smartphones van vandaag de dag hebben allen grote displays en minimale randen. Waar de J-serie nog om de relatief grote randen bekend stond is de M-serie volledig vernieuwd met een nieuw schermontwerp. Samsung noemt dit het Infinity-V design; een groot display met een kleine inkeping aan de bovenzijde in de vorm van een V, of een waterdruppel. In de inkeping is alleen de frontcamera te vinden, met in de dunne rand erboven de speaker. Waar eerdere smartphones in de J-serie nog een vrij brede rand boven het scherm hadden is de Samsung Galaxy M20 dus voorzien van een vrij dunne rand en kleine inkeping.

Niet alleen het ontwerp van het scherm is aangepast, maar over de gehele linie is ook het formaat gewijzigd. Zo heeft de nieuwe Galaxy M20 een 6.3 inch display, bijna even groot als dat van de Galaxy Note 9 en groter dan het display van de Galaxy S9 Plus. In tegenstelling tot de duurdere Samsung Galaxy modellen is het geen OLED-paneel maar een LCD-scherm. Op dit soort punten kan bespaard worden op de kosten, zodat de prijs van de M-serie betaalbaar blijft. Het display heeft een resolutie van 2340 x 1080 (FHD+). Dit komt neer op een beeldverhouding van 19.5:9 en een geschatte pixeldichtheid van 409 pixels per inch.

Als het op de rest van het ontwerp aankomt dan gaat het vooral om de achterzijde, aangezien de voorkant bijna in het geheel uit display bestaat. Aan de achterzijde is in de linkerbovenhoek de dual-camera geplaatst in een verticale opstelling, met daaronder de LED-flitser. In het midden van achterzijde is de vingerafdrukscanner te vinden. Al met al een nieuw ontwerp van een smartphone die met de tijd meegaat. De afmetingen van de Galaxy M20 zijn 156.4 x 74.5 x 8.8 bij een gewicht van 183 gram. Dit is de lay-out van de Samsung Galaxy M20:

samsung galaxy m20

Hardware en prestaties

Voor de nieuwe M-serie heeft Samsung niet gekozen voor de allernieuwste chipsets maar voor de wat verouderde chipsets die men zelf ontwikkeld heeft. Voor de Galaxy M20 is er gekozen voor de Exynos 7885 chipset: een octa-core SoC gebouwd op het 14nm-proces. De line-up van de Galaxy A8 2018 draaide ook op deze chipset en zoals bekend zijn de ervaringen goed geweest met deze modellen. In tegenstelling tot de A-serie van vorig jaar heeft de Galaxy M20 wat meer werkgeheugen met 3GB RAM. Voor de opslag van data, apps, foto’s en video’s is er plek voor 32GB of 64GB aan data. Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan kun je dit uitbreiden met een externe geheugenkaart.

Het onderdeel waardoor het toestel in eerste instantie opvalt, het Infinity-V design, is niet het belangrijkste verkoopargument voor de Galaxy M20. Waar het bij dit nieuwe model vooral om gaat is de grote batterijcapaciteit van maar liefst 5000 mAh. Dat is zelfs 1000 mAh groter dan de batterijcapaciteit van de Galaxy Note 9. Bij normaal gebruik zou dit betekenen dat je de smartphone twee dagen zou kunnen gebruiken zonder op te laden, maar dit hangt volledig af van hoe je de smartphone gebruikt. Bovendien is de batterij sneller op te laden, vooral in vergelijking met de oude J-serie modellen. Verder is de Samsung Galaxy M20 uitgerust met een koptelefooningang, USB Type-C aansluiting en speakers aan de onder- en bovenkant. De twee speakers worden gebruikt om Dolby Atmos-ondersteuning aan te bieden. Ontgrendelen is mogelijk met de eerder genoemde vingerafdrukscanner maar ook met gezichtsherkenning. Het toestel draait vanuit de doos op Android 8.1 Oreo.

Camera

Innovatie op smartphonegebied gaat snel. Terwijl alle smartphones enkele jaren geleden nog slechts één hoofdcamera hadden zien we tegenwoordig steeds meer smartphones met meerdere camera’s. Inmiddels zijn dit niet eens meer alleen de duurdere modellen en dat zien we terug in de M-serie. Hoewel de prijs van de Samsung Galaxy M20 uiterst betaalbaar is, is ook deze smartphone voorzien van een dual-camera. Bij de Samsung Galaxy M20 bestaat de dual-camera uit een 13 + 5 megapixel combinatie. De hoofdsensors heeft 13 megapixels, sensorgroote van 1/2.8″ en diafragma van f/1.9. De secundaire sensor heeft 5 megapixels, 1/6.0″ sensorgrootte en f/2.2 diafragma. Met de dubbele camera krijg je bovendien de beschikking over vele features zoals Auto, Beauty, Continuous Shot, Live Focus, Panorama. Pro en Selfie. Selfies kun je maken met de 8 megapixel frontcamera.

Kopen

De Samsung Galaxy M20 kopen is mogelijk in het blauw en zwart. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 209 euro. Als de Galaxy M20 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy M20 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy M20 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.