Samsung Galaxy J6 Plus kopen

8 uit 10 beoordeling

De Galaxy J6 Plus kopen? De nieuwe smartphone van Samsung met 6.0 inch scherm biedt je alles wat je nodig hebt. Onder de motorkap is er de quad-core processor, 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Voor de foto's is er een 13 + 5 MP dual-camera aan de achterkant en voorop is een 8 MP camera te vinden. Al met al de perfecte smartphone voor de gemiddelde gebruiker die graag mooie foto’s maakt.

Merk:

6,0 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

Samsung is nog altijd de nummer één smartphoneleverancier ter wereld. Met een serie smartphones in elk segment is het de fabrikant die voor ieder wat wils heeft. Voor de veeleisende gebruiker zijn er smartphones zoals de Galaxy S9 en Note 9 terwijl mensen met een budget terecht kunnen bij de J-serie. De Samsung Galaxy J6 Plus valt onder deze laatste groep dat met name geschikt is voor mensen die een kwalitatieve smartphone voor een betaalbare prijs zoeken. Door de BKR-controle bij abonnementen vanaf 250 euro is de Galaxy J6 Plus een smartphone die met zonder bijbetaling buiten deze controle valt. Wie niet geregistreerd wil worden met een BKR-melding koopt de nieuwe Galaxy J6 Plus. Met de Galaxy J6 Plus heeft Samsung een stijlvolle en praktische telefoon in de schappen van de winkels gelegd. De smartphone is vanaf juni 2018 in Nederland verkrijgbaar.

Design

Het design van de Galaxy J6 Plus komt iedereen bekend voor door de gelijkenissen met de eerdere modellen van Samsung in de J-serie. Ondanks de lage adviesprijs is ook deze smartphone uitgerust met het bekende Infinity Display. De randen om het scherm zijn weliswaar wat dikker dan bij de premium modellen maar als je daar niet veel om geeft dan is dit ontwerp nog altijd uiterst aantrekkelijk. Zelfs aan de boven- en onderkant is de ruimte niet veel groter doordat de vingerafdrukscanner voor het eerst aan de zijkant te vinden is. Dit betekent geen scanner aan de voorkant en ook niet aan de achterkant. Naast het logo en de camera’s is de achterzijde daardoor redelijk “schoon” zonder al te veel poespas. De afmetingen zijn 161.4 x 76.9 x 7.9 mm bij een gewicht van 178 gram.

Display

De smartphone maakt gebruik van het Super AMOLED Infinity Display dat bij de Galaxy J6 Plus een grootte heeft van 6.0 inch. Het display heeft een HD resolutie van 1480 x 720 pixels (274 ppi) met een aspect ratio van 18.5:9. Wat de J-serie kenmerkt is de HD resolutie waar de duurdere modellen over een FullHD resolutie beschikken over QuadHD. Dit is één van de dingen waar op bezuinigd wordt in de goedkopere Galaxy J-modellen. De kleuren op het scherm zijn echter helder en levendig zoals je mag verwachten van een Samsung smartphone.

Hardware en prestaties

De Galaxy J6 Plus van Samsung wordt aangedreven door een Quad Core processor met een maximale kloksnelheid van 1.4 GHz. Deze processor bestaat al wat langer maar hierdoor weet je wel zeker dat er geen problemen bekend zijn met deze processor. De chipset wordt in de Galaxy J6 Plus bijgestaan door 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Met een microSD kaart is de opslagruimte uit te breiden naar maximaal 256GB. In combinatie met Android 8.1 Oreo zorgt dit voor een gebruiksvriendelijke ervaring met alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten. Met de Android app store kun je de mogelijkheden met behulp van apps nog veel verder uitbreiden. Er is een batterij met een capaciteit van 3300 mAh die de smartphone van energie voorziet. De software in de Galaxy J6 Plus maakt het bovendien mogelijk om de batterij te besparen. Je herkent snel de apps die veel batterij verbruiken en verschillende instellingen kunnen gebruikt worden om het energieverbruik verder te verlagen.

Camera

Met de Galaxy J6 Plus worden foto’s en video’s gemaakt met de 13 + 5 megapixel dual-camera achterop of met de 8 megapixel frontcamera. Waar dit jaren geleden nog bij de bovenkant van de markt behoorde is deze camera nu in lijn met veel andere smartphones. Wie graag mooie foto’s maakt heeft het geluk dat de Galaxy J6 Plus over een dual-camera beschikt. De hoofdcamera met 13 megapixels heeft een diafragma van f/1.9 en de secundaire sensor f/2.2. Samen werken de twee sensors samen om tot de perfecte foto te komen, ook in donkere situaties. Bovendien beschikt de smartphone over uiteenlopende features die je helpen om betere foto’s te maken. Er is veel aan te passen in de camera app zoals de helderheid, witbalans en het contrast. Met de hoofdcamera zijn video’s op te nemen in 1080p beeldkwaliteit. Voor de selfie-liefhebbers is er aan de voorkant van de Galaxy J6 Plus een 8 megapixel camera met een diafragma van f/1.9.

Kopen

De Galaxy J6 Plus is beschikbaar in de kleuren zwart, goud en roze. De smartphone is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De Galaxy J4 Plus van Samsung is te koop voor een adviesverkoopprijs van €189,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het budgetsegment. De Samsung Galaxy J4 Plus abonnementen zijn op deze pagina te vinden.