Samsung Galaxy J4 Plus kopen

7 uit 10 beoordeling

De Galaxy J4 Plus kopen? De nieuwe smartphone van Samsung met 6.0 inch scherm biedt je alles wat je nodig hebt. Onder de motorkap is er de quad-core processor, 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Voor de foto's is er een 13 MP camera aan de achterkant en voorop is een 5 MP camera te vinden. Al met al de perfecte smartphone voor een schappelijke prijs.

Merk:

6,0 inch 2 GB RAM 32 GB opslag 3300 mAh

Beschrijving

Met alle telefoons die Samsung jaarlijks op de markt brengt is het niet moeilijk om de draad kwijt te raken. Gelukkig heeft Samsung een duidelijk assortiment zodat iedereen weet in welke categorie hij of zij moet zoeken. De duurdere high-end telefoons worden onder de Note- en S-serie verkocht, de middenklassers in de A-serie en de budgetmodellen komen terecht in de J-serie. De Samsung Galaxy J4 Plus is één van de laatste toevoegingen aan deze serie. Het heeft alle basisfuncties die je nodig hebt maar ook heeft het een groot en helder display. Wie bovendien niet geregistreerd wil worden bij het BKR komt al snel terecht bij de Samsung Galaxy J4 Plus. Geïntroduceerd in september 2018 is de Samsung Galaxy J4 Plus een aantrekkelijke optie voor iedereen die niet veel wil uitgeven voor een smartphone.

Design

Het design van de Galaxy J4 Plus valt op door de eenvoud. Er is geen opvallend kenmerk te noemen en dat past bij deze serie. De smartphone heeft afgeronde hoeken met een klassiek smartphone uiterlijk. Ondanks de lage prijs is ook de Galaxy J4 Plus uitgerust met het bekende Infinity Display. De randen om het scherm zijn weliswaar wat dikker dan bij de high-end modellen maar dat hoort nu eenmaal bij een smartphone in deze prijsklasse. De randen aan de boven- en onderkant zijn echter relatief klein doordat de vingerafdrukscanner voor het eerst aan de zijkant te vinden is. Er is geen scanner aan de voorzijde en ook niet aan de achterzijde. De afmetingen zijn 161.4 x 76.9 x 7.9 mm bij een gewicht van 178 gram.

Display

De Galaxy J4 Plus van Samsung maakt gebruik van het Super AMOLED Infinity Display dat bij de Galaxy J4 Plus een grootte heeft van 6.0 inch. Het display heeft een HD resolutie van 1480 x 720 pixels (274 ppi) met een beeldverhouding van 18.5:9. Wat de J-serie zoals de Galaxy J4 Plus kenmerkt is de HD resolutie waar de high-end modellen over een FullHD of QuadHD resolutie beschikken. Dit is één van de dingen waardoor de prijs van de Galaxy J-modellen laag gehouden kan worden. Desalniettemin is het een kwaliteitsscherm met levendige kleuren.

Hardware en prestaties

De Galaxy J4 Plus wordt aangedreven door een quad-core chipset met een maximale kloksnelheid van 1.4 GHz. Deze chipset wordt in de Galaxy J4 Plus bijgestaan door 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Het verschil met de Galaxy J6 Plus is dat dit model iets minder werkgeheugen heeft. Met een microSD kaart is de opslagruimte uit te breiden naar maximaal 256GB. In combinatie met Android 8.1 Oreo zorgt dit voor een gebruiksvriendelijke ervaring met alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten. Met de Android app store kun je de mogelijkheden met behulp van apps nog veel verder uitbreiden. De energievoorziening Galaxy J4 Plus is afkomstig uit een batterij met 3300 mAh capaciteit.

Camera

Met de Galaxy J4 Plus worden foto’s en video’s gemaakt met de 13 achterop of met de 5 megapixel frontcamera. Dit is een niets speciaals maar voor deze prijs kan dat ook niet verwacht worden. De hoofdcamera met 13 megapixels heeft een diafragma van f/1.9 en beschikt over autofocus. Met de hoofdcamera zijn video’s op te nemen in 1080p beeldkwaliteit. Voor de selfie-liefhebbers is er aan de voorzijde van de Galaxy J4 Plus een 5 megapixel camera met een diafragma van f/2.2.

Kopen

De Galaxy J4 Plus is beschikbaar in de kleuren zwart, rood en grijs. De smartphone is met abonnement verkrijgbaar maar ook als los toestel. De Galaxy J6 Plus van Samsung is te koop voor een adviesverkoopprijs van €239,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het budget segment. De Samsung Galaxy J6 Plus abonnementen zijn op deze pagina te vinden.