Samsung Galaxy A80 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy A80 kopen? De Galaxy A80 is het topmodel van de A-serie. Geen inkeping in het scherm en ook geen gat voor de frontcamera. Het full-screen ontwerp met roterende camera is innovatief én een primeur in Samsung’s assortiment. Met een nieuw ontwerp, krachtige batterij en een reeks nieuws features is dit de smartphone die je wilt hebben. Ook heb je met de Exynos processor, 8GB RAM en 128GB opslagruimte een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 48 + 8 MP roterende slider-camera met dieptesensor.

Merk:

6,7 inch 8 GB RAM 128 GB opslag 3700 mAh

Beschrijving

De Samsung Galaxy A80; een van de topmodellen in de A-serie. Voor Samsung is dit misschien wel de belangrijkste productreeks in het smartphone-assortiment. De prijzen zijn betaalbaar, terwijl de specificaties zeker niet verkeerd zijn. Het is bovendien de productreeks waar de nieuwste technieken uitgeprobeerd worden en de Samsung Galaxy A80 is daar het voorbeeld van.

Samsung Galaxy A80

Voor Samsung is het tijd geworden om een full-screen ontwerp te introduceren. De high-end Samsung Galaxy S10-modellen hebben weliswaar een full-screen design, maar er is nog wel een frontcamera in verstopt. De Samsung Galaxy A80 wijkt daarvan af met een écht full-screen display, zonder inkepingen en gaten. Met een nieuw ontwerp, full-screen Infinity display en een forse batterij is de Samsung Galaxy A90 een bijzondere smartphone. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A80:

  • 6.7 inch FullHD+ display
  • Octa-core chipset
  • Roterende silder-camera
  • 8GB RAM
  • 128GB opslagruimte
  • 3700 mAh batterij

Design en display

Voor de Samsung Galaxy A80 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gekozen voor het New Infinity Display. Met een voorkantvullend scherm zijn de randen kleiner dan ooit en is er geen inkeping voor een frontcamera. Het display van de Samsung Galaxy A80 heeft een formaat van 6.7 inch en een FullHD+ resolutie van 2400 x 1080 pixels. Hiermee is het niet alleen een vrij groot scherm maar ook een uiterst gedetailleerd scherm, vooral in deze prijsklasse. Hét verkoopargument van de Galaxy A80-smartphone is de roterende slider-camera; een staaltje techniek van de bovenste plank. Als je de frontcamera wilt gebruiken dan komt de slider tevoorschijn en draait de triple-camera van de achterzijde naar voren, om zo als frontcamera gebruikt te worden.

Aan de achterzijde is geen vingerafdrukscanner te vinden; alleen de triple-camera, LED-flitser en Samsung logo. De vingerafdrukscanner is in het display geplaatst zodat het geen plek op de achterzijde in beslag neemt. Met een tik op het scherm ontgrendel je de smartphone. De totale afmetingen van de Samsung Galaxy A80 zijn 165.2 x 76.5 x 9.3 mm.

GalaxyA80 combo

Chipset en hardware

Onder de motorkap van deze middenklasser zit een octa-core chipset verstopt. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2.2 Ghz. De Samsung Galaxy A80 heeft verder 128GB intern opslaggeheugen en 8GB RAM; een combinatie dat meer dan gemiddeld is. Zoals je mag verwachten zijn de prestaties dan ook ruim in orde. Handig om te weten is dat er geen ondersteuning is voor microSD. Voor de energievoorziening heeft Samsung gekozen voor een 3700 mAh batterij; een aardig forse capaciteit dat zeker nodig is voor het forse scherm. En als de batterij bijna leeg is dan kun je de accu snel opladen met Super Fast Charging. Deze nieuwe techniek maakt opladen met 25W overdracht mogelijk, wat betekent dat de accu nog sneller opgeladen wordt. Verder draait de Galaxy A80 op het gebruiksvriendelijke Android 9.0 Pie.

Camera

De Samsung Galaxy A80 camera is waar het vooral om gaat. De specificaties zijn leuk, maar deze innovatieve feature is nog leuker. Waar we het over hebben is de roterende triple-camera, verwerkt in de slider. Met de frontcamera niet in gebruik is de triple-camera gericht naar je gezichtsveld. Open de frontcamera en de triple-camera komt naar boven in de slider om naar je toe te draaien. Kortom, de kwalitatieve hoofdcamera gebruik je nu ook als frontcamera. En deze heeft zoals gebruikelijk meer mogelijkheden. De hoofdcamera heeft een 48 megapixel sensor met f/2.0 diafragma en er is een ultra wijdehoek lens met 8 megapixels en f/2.2 diafragma (123°). Als derde sensor is er een 3D dieptelens voor het inschatten van afstanden. Dankzij de groothoeklens krijg je meer van de omgeving op de foto en is het niet eens nodig om de panoramamodus te starten. De dieptecamera helpt bij het inschatten van diepte, zodat je de bekende portretfoto’s kunt maken die zijn voorzien van een wazige achtergrond. Net zoals de andere Samsung smartphones in de nieuwe A-serie helpt de kunstmatige intelligentie van Samsung je met het vastleggen van de beelden. Zo herkent de camera bijvoorbeeld 30 verschillende scènes en past het de instellingen aan om tot het beste resultaat te komen.

Kopen

De Samsung Galaxy A80 kopen is mogelijk in de kleuren Phantom Black, Angel Gold en Ghost White. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 649 euro. Als de Galaxy A80 voor een lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een telefoonabonnement en krediet. De Galaxy A80 wordt dan in delen terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy A80 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.