Samsung Galaxy A70 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy A70 kopen? De Galaxy A70 is de grootste smartphone in de Nederlandse A-serie voor het jaar 2019. Met een nieuw ontwerp, krachtige batterij en een reeks nieuwe features is deze betaalbare smartphone een aantrekkelijke optie. Met een octa-core processor en 6/8GB RAM heb je bovendien een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 32 + 16 + 5 MP triple-camera en 32 MP frontcamera.

Merk:

6,7 inch 6 GB RAM 128 GB opslag 4500 mAh

Beschrijving

Voor wie niet de hoofdprijs voor een smartphone wil betalen heeft Samsung de A-serie in de aanbieding. Terwijl de S-serie voorzien is van de beste onderdelen, de snelste chipset en ook de hoogste adviesprijs, is de A-serie uitgerust met de wat meer betaalbare onderdelen. Dit uit zich in een lagere adviesprijs, hoewel je nog altijd niet kunt spreken van een lagere kwaliteit. De Galaxy A70 van Samsung is daar het voorbeeld van. Het brengt de duurdere specificaties naar het middenklasser segment, zodat het een betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10-modellen vormt.

Samsung Galaxy A70

De Galaxy A70 is eind maart 2019 door Samsung aangekondigd voor de Nederlandse markt. In de A-serie is dit het grootste model, met de grootste afmetingen maar ook met het grootste display. Kenmerkend voor de Galaxy A70 is het Infinity-U display, met een inkeping voor de frontcamera. De minimale inkeping zoals bij dit model is nieuw voor Samsung. Met een nieuw ontwerp, triple-camera en een forse batterij is de Samsung Galaxy A70 een aantrekkelijk alternatief op de betaalbare telefoons van concurrenten. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A70:

  • 6.7 inch FullHD+ display
  • Octa-core chipset
  • 32 + 8 + 5 MP Dual-camera
  • 32 MP Frontcamera
  • 6/8GB RAM
  • 128GB opslagruimte
  • 4500 mAh batterij

Design en display

Voor de Samsung Galaxy A70 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gekozen voor het Infinity-U ontwerp. Met een voorkantvullend scherm zijn de randen kleiner dan bij de 2018 A-modellen en is er een U-inkeping in het display voor de frontcamera. Het display van de Samsung Galaxy A70 heeft een formaat van 6.7 inch; een behoorlijk groot scherm, terwijl je relatief weinig voor de smartphone betaald. Met deze grootte komt de A70 aardig in de buurt van een mini-tablet, hoewel we het technisch nu nog steeds een smartphone noemen. Het display is voorzien van een FullHD+ resolutie met 2400 x 1080 pixels; een gedetailleerd scherm, vooral in deze prijsklasse. Aan de achterzijde is geen vingerafdrukscanner te vinden; alleen de triple-camera, LED-flitser en Samsung logo. De vingerafdrukscanner is in het display te vinden. Met een tik op het scherm ontgrendel je de smartphone. De totale afmetingen van de Samsung Galaxy A70 zijn 164.3 x 76.7 x 7.9mm.

galaxy a70

Chipset en hardware

Onder de motorkap van deze middenklasser zit een octa-core chipset verstopt. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2.0 Ghz. De Samsung Galaxy A70 heeft verder 128GB opslaggeheugen en 6 of 8GB werkgeheugen; een combinatie dat meer dan gemiddeld is. De opslagruimte is verder uit te breiden met een externe geheugenkaart tot maximaal 512GB. Voor de energievoorziening heeft Samsung gekozen voor een 4500 mAh batterij; een aardig forse capaciteit. Dankzij het grote scherm is deze grote accu ook wel nodig. En als de batterij bijna leeg is dan kun je de accu snel opladen met Super Fast Charging. Deze nieuwe techniek maakt opladen met 25W mogelijk, wat betekent dat de energie nog sneller naar de accu overgezet wordt. Verder draait de smartphone op het gebruiksvriendelijke Android 9.0 Pie.

Camera

De Samsung Galaxy A70 heeft op de achterkant een triple-camera met 32, 8 en 5 megapixels. Uiteraard is de camera met 32 megapixels de hoofdcamera, welke over een f/1.7 diafragma beschikt. De ene sensor met 8 MP heeft een 123-graden groothoeklens, terwijl de andere sensor met 5 MP als dieptecamera dient. Dankzij de groothoeklens krijg je meer van de omgeving op de foto en is het niet eens nodig om de panoramamodus op te starten. De dieptecamera helpt bij het inschatten van diepte, zodat je de bekende portretfoto’s kunt maken die zijn voorzien van een wazige achtergrond. Net zoals de andere Samsung toestellen in de A-serie helpt de kunstmatige intelligentie van Samsung je met het vastleggen van de beelden. Zo herkent de camera bijvoorbeeld 20 verschillende scènes en past het de instellingen aan om tot het beste resultaat te komen. Naast de triple-camera is er voorop ook nog een 32 MP selfiecamera te vinden met f/2.0 diafragma.

Kopen

De Samsung Galaxy A70 kopen is mogelijk in de kleuren zwart, blauw, koraal en wit. De smartphone van het Zuid-Koreaanse techbedrijf is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 399 euro. Als de Galaxy A70 voor een lagere toestelprijs, of zelfs zonder aanbetaling, wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy A70 wordt dan in delen terugbetaald aan de verkoper. De Samsung Galaxy A70 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.