Samsung Galaxy A6 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy A6 kopen? Dat is nu mogelijk. De smartphone is uitgerust met een 5.6 inch HD+ display en biedt geweldige audioprestaties met Dolby Atmos ondersteuning. Er is een octa-core processor dat wordt bijgestaan door 3GB of 4GB RAM. Op cameragebied is er niets te klagen met de 16 MP camera aan de achterzijde en de 16 MP camera aan de voorkant.

Merk:

5,6 inch 3 GB RAM 32 GB opslag 3000 mAh

Beschrijving

Samsung is niet voor niets de nummer één smartphonefabrikant ter wereld. De Zuid-Koreaanse grootmacht levert smartphones met de allerbeste specificaties zoals de Galaxy S9 en S9+ maar ook in andere segmenten levert het bedrijf hoogstaande smartphones voor een schappelijke prijs. De Galaxy A6 is in mei 2018 op de markt gebracht in Nederland, tegelijk met de iets grotere Galaxy A6 Plus. De A-serie is relatief nieuw in het assortiment van Samsung waarbij het eerste model in 2015 gepresenteerd werd. De A6 is een middenklasser die garant staat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Iedereen die op zoek is naar een betaalbare smartphone met goede specificaties kan uitkijken naar de Galaxy A6. De smartphone is bovendien uitgerust met een vingerafdrukscanner.

Display

De Galaxy A6 beschikt over een helder en scherp 5,6 inch display. Het Super AMOLED display heeft een resolutie van 720 x 1480 pixels en een pixeldichtheid van bijna 300 ppi. De AMOLED technologie die in Samsung smartphones aanwezig is levert een hoog contrast terwijl het verbruik van energie laag blijft. De afmetingen van de smartphone zijn 149.9 x 70.8 x 7.7 mm.

Specificaties

De Samsung Galaxy A6 draait op de Exynos 7870 chipset, die overigens door Samsung zelf gemaakt wordt. Dit is een octa-core 1.6GHz processor dat samenwerk met 3GB of 4GB RAM. Voor een middenklasser zijn dit prima specificaties. Er is afhankelijk van de versie 32GB of 64GB opslagruimte beschikbaar voor allerlei bestanden, foto’s en apps. Als dit niet genoeg is dan is het mogelijk om de opslagruimte uit te breiden met een microSD geheugenkaart tot 256GB. Het toestel wordt van energie voorzien door de 3000 mAh batterij. Dit is meer dan voldoende capaciteit voor een toestel in deze prijsklasse. Al met al zijn de specificaties ruim in orde. Voor het besturingssysteem kun je gebruik maken van Android 8. Oreo. De Galaxy A6 wordt ondersteund door Dolby Atmos. Duidelijke lage en hoge tonen versterken je luisterervaring waardoor films en muziek tot leven komen. Dolby Atmos is aan- en uit te schakelen.

Camera

Op het gebied van de camera kan er niet geklaagd worden over de Galaxy A6. De smartphone beschikt aan de achterkant over een 16 megapixel camera. Deze camera heeft een diafragma van f/1.9 en is uitgerust met verschillende features die de foto’s verbeteren of het makkelijker maken om de beste foto’s te schieten. Een aantal van deze features zijn autofocus, touch focus en gezichtsherkenning. Met de camera kunnen video’s opgenomen worden in 1080p. Aan de voorkant is er een 16 megapixel camera te vinden voor het schieten van selfies. De frontcamera heeft ook een diafragma van f/1.9 en heeft ook een LED flitser.

Kopen

De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf kun je kopen in de kleuren Black, Gold en Lavender. De Samsung Galaxy A6 kopen is mogelijk vanaf mei 2018. De smartphone van Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de middenklasser ligt op €309,-. Als de A6 voor een aanzienlijk lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De smartphone wordt dan in termijnen terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy A6 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.