Samsung Galaxy A50 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy A50 kopen? De Galaxy A50 is het eerste model in de A-serie met een in-display vingerafdrukscanner. Met een nieuw ontwerp, 4000 mAh batterij en een reeks nieuws features is dit de smartphone die je wilt hebben. Op alle fronten is de Galaxy A50 een aantrekkelijke optie. Met de Exynos 9610 processor en 4GB RAM heb je bovendien een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de triple-camera.

Merk:

6,4 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 4000 mAh

Beschrijving

Samsung brengt met de Galaxy A50 een nieuw type middenklasser op de markt. Vorig jaar introduceerde Samsung al een groot aantal modellen in de A-serie, dit jaar worden het er nog veel meer. De Samsung Galaxy A50 is een van de eerste modellen die in 2019 gepresenteerd wordt. Met een nieuw design, Infinity-U display en een forse batterij is de Samsung Galaxy A50 een aantrekkelijk alternatief op de goedkope telefoons van concurrenten.

Samsung Galaxy A50

Als onderdeel van de “nieuwe” A-serie brengt de Samsung Galaxy A50 een unieke feature met zich mee; een in-display vingerafdrukscanner. Waar dit vorig jaar alleen nog was weggelegd voor de duurste smartphones worden de goedkopere modellen van Samsung nu ook met deze handige functie uitgerust. Zoals je mag verwachten van een Samsung smartphone is de A50 voorzien van alle gemakken. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A50 in het kort:

  • 6.4 inch FullHD+ display
  • Exynos 9610 chipset
  • Triple-camera
  • 4/6GB RAM
  • 64/128GB opslagruimte
  • 4000 mAh batterij

Design en display

Kenmerkend voor de Galaxy A50 is ook het Infinity-U display, met inkeping voor alleen de frontcamera. De minimale inkeping zoals bij dit model is nieuw voor Samsung en draagt de naam Infinity-U display. Niet geheel verrassend is deze naam afgeleid van de vorm van de inkeping. Als je een liefhebber bent van een groot display dan word je niet teleurgesteld door het scherm van de Galaxy A50. De nieuwe toevoeging aan de A-serie beschikt namelijk over een 6.4 inch display. Over de scherpte hoef je je ook geen zorgen te maken. Het display heeft een FullHD+ resolutie van 1080 x 2340 pixels en een aspect ratio van 19.5:9 ratio. Deze combinatie staat garant voor een pixeldichtheid van 403 ppi. Afgezien van het nieuwe scherm is ook het ontwerp van de A-serie aangepast. Daarbij is het grote verschil met de 2018 modellen dat de Galaxy A50 geen vingerafdrukscanner aan de achterzijde heeft.

Specificaties

De Galaxy A50 wordt standaard geleverd met 64GB opslagruimte en 4GB RAM voor het basismodel. Een tweede variant die je kunt kopen beschikt over meer opslagruimte met 128GB capaciteit en 6GB RAM. Uiteraard is dit nog verder uit te breiden met een microSD chip van maximaal 512GB. De Galaxy A50 die in Nederland in de schappen ligt wordt aangedreven door de Exynos 9610 chipset; de mid-range SoC die Samsung zelf ontwikkeld heeft. Een ander punt waarmee de smartphone scoort is de forse batterij. Met een capaciteit van 4000 mAh belooft dit een langere batterijduur dan je waarschijnlijk gewend bent. Ter vergelijking, de standaard Galaxy S10 heeft een 3500 mAh accu. De batterij van de Galaxy A50 is niet draadloos op te laden maar het is wel mogelijk om de batterij sneller op te laden met Samsung’s Adaptive Fast Charging. De Samsung Galaxy A50 wordt standaard in de doos geleverd met Android 9.0 Pie met Samsung One UI.

Camera

Het verkoopargument dat Samsung zelf belicht is de triple-camera van de Galaxy A50. Met het drievoudige camerasysteem maak je foto’s die overeenkomen met wat je op het scherm ziet. De 25 megapixel hoofdcamera maakt kleurrijke beelden in helder daglicht maar ook in het donker. De hoofdsensor heeft een diafragma van f/1.7 en beschikt ook over fase detectie autofocus. Als je de hoofdcamera met de 5 megapixel dieptelens tegelijk gebruikt voor Live Focus dan kun je zelf met de diepte spelen, zoals de professionals dat ook doen. Als derde sensor is er ook nog de 8 megapixel Ultra Wide lens. Met ‘intelligent switch’ raadt de camera zelf aan wanneer je deze modus beter kunt gebruiken. Net zoals de nieuwe S10-serie beschikt ook de Galaxy A50 over de Scene Optimizer. Deze functie herkent en optimaliseert 20 fotomomenten. Verder is er ook nog een selfiecamera met 25 megapixels en f/2.0 diafragma. Verbeter je portretfoto met Selfie Focus op de selfiecamera, waarmee je achtergronddetails subtiel vervaagt.

Kopen

De Samsung Galaxy A50 kopen is mogelijk in de kleuren zwart, wit, blauw en koraal. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 349 euro. Als de Galaxy A50 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy A50 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy A50 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.