Samsung Galaxy A40 kopen

7 uit 10 beoordeling

De Samsung Galaxy A40 kopen? De Galaxy A40 is het budgetmodel in de Nederlandse A-serie voor het jaar 2019. Met een nieuw ontwerp, krachtige batterij en een reeks nieuwe features is deze betaalbare smartphone een aantrekkelijke optie. Met de Exynos 7904 processor en 4GB RAM heb je bovendien een smartphone met prima specificaties. Dit geldt ook voor de foto- en videokwaliteit van de 16 + 5 MP dual-camera en 25 MP frontcamera.

Merk:

5,9 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3100 mAh

Beschrijving

Samsung brengt met de Galaxy A40 een nieuw type smartphone op de markt. Dit jaar is er geen J-serie, en de A-serie waar de Samsung Galaxy A40 onder valt wordt uitgebreid. Een van de eerste modellen in de hernieuwde A-serie is de Samsung Galaxy A40. Kenmerkend voor de Galaxy A40 is het Infinity-U display, met een inkeping voor de frontcamera. De minimale inkeping zoals bij dit model is nieuw voor Samsung. Met een nieuw ontwerp, dual-camera en een forse batterij is de Samsung Galaxy A40 een aantrekkelijk alternatief op de goedkope telefoons van concurrenten. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A40:

  • 5.9 inch FullHD+ display
  • Exynos 7904 chipset
  • 16 + 5 MP Dual-camera
  • 25 MP Frontcamera
  • 4GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • 3100 mAh batterij

Design en display

Voor de Samsung Galaxy A40 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gekozen voor het Infinity-U ontwerp. Met een voorkantvullend scherm zijn de randen verkleind en is er een inkeping in het display voor de frontcamera. Het display van de Samsung Galaxy A40 heeft een formaat van 5.9 inch; een behoorlijk groot scherm, terwijl je relatief weinig voor de smartphone betaald. Dankzij de FullHD+ resolutie met 2280 x 1080 pixels is het een gedetailleerd scherm, vooral in deze prijsklasse. Aan de achterzijde is de vingerafdrukscanner te vinden met daaronder het typische Samsung logo.

galaxy a40 zwart

Chipset en hardware

Onder de motorkap van deze budgettelefoon zit de Exynos 7904 chipset verstopt. Dit is de nieuwe chipset voor deze categorie die Samsung zelf ontwikkeld heeft. De Samsung Galaxy A40 heeft verder 64GB opslaggeheugen en 4GB werkgeheugen; een combinatie dat voor de gemiddelde gebruiker voldoende is. De opslagruimte is verder uit te breiden met een externe geheugenkaart. Voor de energievoorziening heeft Samsung gekozen voor een 3100 mAh batterij. Deze hoeveelheid is gebruikelijk in deze categorie, maar de batterij is gelukkig wel snel op te laden. De smartphone draait op het gebruiksvriendelijke Android 9.0 Pie.

Camera

De Samsung Galaxy A40 heeft op de achterkant een dual-camera met 16 en 5 megapixels. De ene sensor met 5 MP heeft een 123-graden groothoeklens, terwijl de andere sensor met 16 MP als hoofdcamera dient. Dankzij de groothoeklens krijg je meer van de omgeving op de foto en is het niet nodig om de panoramamodus op te starten. Net zoals de andere Samsung toestellen in de A-serie helpt de kunstmatige intelligentie je met het maken van foto’s. Hierdoor herkent de camera 20 verschillende scènes en past het de instellingen aan om tot het beste resultaat te komen. Naast de dual-camera is er voorop ook nog een 25 MP selfiecamera te vinden.

galaxy a40 kleuren

Kopen

De Samsung Galaxy A40 kopen is mogelijk in de kleuren zwart, blauw, koraal en wit. De smartphone van het Zuid-Koreaanse Samsung is via Mobielkopen.net met abonnement te koop maar ook als los toestel. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is 249 euro. Als de Galaxy A40 voor een fors lagere toestelprijs of zelfs zonder bijbetaling wordt aangeboden dan is dit in combinatie met een mobiel abonnement. De Galaxy A40 wordt dan in gedeeltes terugbetaald aan de provider. De Samsung Galaxy A40 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een los toestel.