verwachte telefoon
verwachte telefoon

Nokia 9 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Nokia 9 kopen? De Nokia 9 komt eraan. Op dit moment is de smartphone nog niet door Nokia gepresenteerd. De Nokia 9 kopen is nu nog niet mogelijk. Bookmark deze pagina zodat je na de presentatie direct hier de prijzen kunt bekijken.

Category:

Nokia 9 Beschrijving

Nokia timmert hard aan de weg om weer voet aan de grond te krijgen in Nederland. HMD Global, het bedrijf achter Nokia, brengt met de Nokia 9 het beste toestel tot nu toe uit. De nieuwe Nokia telefoon valt in de high-end categorie met bijbehorende specificaties waar het de concurrentie aangaat met de premium smartphones van concurrenten. Het design van de smartphone is op dit moment nog onbekend.

Display

De Nokia 9 is uitgerust met een 5.5 inch OLED display met 1440 x 2560 pixels. Deze resolutie staat ook wel bekend als QuadHD. Met deze combinatie blijft de beeldverhouding op 16:9. In vergelijking met de Nokia 8 is het scherm 0.2 inch groter. Met een pixeldichtheid van 534 hoef je je geen zorgen te maken over zichtbare pixels. Met het blote oog kun je deze namelijk niet waarnemen waardoor we met recht kunnen spreken over een scherp en gedetailleerd beeld. De verwachting is verder dat het display voorzien is van de Always On feature waardoor je met een blik op het scherm de tijd kunt aflezen, ook in het donker.

Specificaties

De high-end Nokia 9 wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 835 chipset. Deze chipset wordt in veel high-end smartphones gebruikt waaronder de Nokia 8 maar ook de Samsung Galaxy S8. De processor wordt naar verwachting bijgestaan door 4GB of 6GB werkgeheugen en zal over 128GB opslagruimte beschikken. De batterij heeft een grootte van 3250 mAh en is snel op te laden. Het toestel draait op Android 8.0 Oreo.

Camera

De Nokia 9 beschikt over een dual-camera systeem aan de achterzijde bestaande uit een 12 en 13 megapixel sensor. De verwachting is dat één van de twee sensors voorzien is van een telephoto lens. De combinatie van twee sensors zorgt ervoor dat niet alleen de fotokwaliteit verbetert maar ook is er meer mogelijk met scherpstellen en foto effecten. Aan de voorkant is er een 5 megapixel camera voor het maken van selfies. Dit is geen enkele sensor maar ook een camera met twee sensors. Zo is er een dubbele camera aan de voor- en achterkant te vinden bij de Nokia 9.

Kopen

De Nokia 9 kopen is nu nog niet mogelijk. Al vroeg in 2017 werd bekend dat Nokia aan het werk was gegaan met de ontwikkeling van de Nokia 9 maar tot nu toe is er nog niet officieel over het toestel gesproken. De adviesprijs is nog niet bekend maar houdt er rekening mee dat de Nokia 9 smartphone voor meer dan 600 euro of meer over de toonbank zal gaan. Aangezien de smartphone nog niet gepresenteerd is kun je de Nokia 9 nog niet aanschaffen. Er is op dit moment geen officiële informatie over de release van de Nokia 9.

Bekijk en vergelijk meer telefoons