Nokia 7 Plus kopen

9 uit 10 beoordeling

De Nokia 7 Plus is een topper is zijn klasse met een een 6.0 inch display met FullHD+ resolutie zodat beelden scherp en levendig weergegeven worden. Bovendien is er een Snapdragon 660 chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Dit is ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Foto’s en video’s maak je met de 13 megapixel dual-camera achterop met twee sensors of met de 16 frontcamera. Kortom, dit is een smartphone dat alles heeft wat er vandaag de dag verlangd wordt van een smartphone.

Merk:

6,0 inch 4 GB RAM 64 GB opslag 3800 mAh

Beschrijving

Nu de Nokia merknaam onder leiding van HMD Global uit het graf is opgestaan is er niemand die het Finse merk kan stoppen. Binnen korte tijd heeft Nokia de nostalgie van de aloude mobiele telefoon weer teruggebracht in een nieuw jasje. Met veel klassieke Nokia telefoons die weer geïntroduceerd worden is er ook veel aandacht voor de moderne smartphones van de smartphonemaker zoals de Nokia 7 Plus.

Design

Het design van de nieuwe Nokia smartphones kan gezien worden als minimalistisch maar toch elegant. De Nokia 7 Plus wijkt hier iets vanaf met een wat andere benadering van de moderne Nokia look. De behuizing bestaat uit aluminium met poedercoating dat in verschillende lagen aangebracht is over een koperen frame. Deze koperafwerking komt op verschillende plekken in het design terug zonder om de camera, buttons aan de zijkanten en vingerafdrukscanner. Aan de achterzijde van de smartphone is een dual-camera met Zeiss branding te vinden met daaronder de vingerafdrukscanner. De koptelefooningang is aan de bovenzijde van het toestel aanwezig. De afmetingen van de smartphone zijn 158.4 x 75.6 x 8 mm.

Display

Het grote scherm van de Nokia 7 Plus heeft een formaat van 6 inch. Dit is een IPS LCD scherm met resolutie van 2160 x 1080 pixels. Deze resolutie staat ook wel bekend als FullHD+ wat in vergelijking tot de groote van het scherm een uitstekende resolutie is. De pixeldichtheid komt neer op 443 ppi wat betekent dat de afzonderlijke pixels niet te zien zijn.

Hardware

Nokia noemt de Nokia 7 Plus het vlaggenschip voor iedereen maar in werkelijkheid is het een enorm goede midranger. Dit komt voornamelijk door de Snapdragon 660 processor wat voor een groot deel de prestaties van het toestel bepaalt. De Snapdragon 660 is een middenklasser gezien de prestaties die deze processor levert. Het goede nieuws is dat deze chipset wel ondersteund wordt door voldoende werkgeheugen, namelijk 4GB RAM, en voorzien is van 64GB opslagruimte. Als dit niet genoeg voor je is dan kun je dit nog uitbreiden met een microSD kaart tot maximaal 256GB. De capaciteit van de batterij is bij dit model 3800 mAh met ondersteuning voor Quick Charge via USB-C.

Software

De Nokia 7 Plus is onderdeel van Android One en wordt uit de doos geleverd met Android 8.0 Oreo. Het bedrijf achter het nieuwe Nokia heeft de slimme keuze gemaakt om vanaf de start alle smartphones van Android te voorzien. Gebruikers die een schone versie van Android willen zitten goed bij het huidige Nokia. Tijdens de introductie van de Nokia 7 Plus kwam naar voren dat dit toestel onderdeel is van de Android One line-up. Met Android One heb je toegang tot de stock Android versie zonder allerlei onnodige toevoegingen en krijgt het toestel direct updates van Google. Waar je normaal gesproken “geluk” moet hebben dat je smartphone een Android update krijgt is dit bij Android One de standaard. De aanwezigheid van Android One betekent dat je tijdig en herhaaldelijk software updates ontvangt wat niet alleen de gebruikservaring verbetert maar ook veiligheidsmaatregelen treft.

Camera

De Nokia 7 Plus heeft een prachtige dual-camera met Zeiss lenzen. De belangrijkste camera heeft 12 megapixels met een dual-tone flitser welke ondersteund wordt door de tweede camera met 13 megapixels. Allerlei handige features helpen je bovendien om betere foto’s en video’s te maken. De frontcamera heeft ook een behoorlijk goede 16 megapixel Zeiss lens. Met de Nokia 7 Plus heb je ook toegang tot Dual-sight. Met deze feature die in 2017 geïntroduceerd is kun je met de hoofdcamera en frontcamera tegelijk foto’s maken. Met een nieuwe Pro Camera modus kun je bovendien de features van een DSLR nabootsen.

Kopen

De Nokia 7 Plus is te koop in de kleuren zwart en wit. Beide kleurvarianten zijn voorzien van de koperkleurige afwerking. Het toestel is simlockvrij verkrijgbaar als los toestel maar het kan ook gekocht worden met abonnement. Bij het kopen van de Nokia 7 Plus met abonnement is er sprake van een afbetaling van de telefoon. Iedere maand wordt dan een deel van de toestelkosten terugbetaald. De adviesprijs van de mid-range Nokia 7 Plus is €399,-. Als je Nokia 7 Plus wilt kopen dan ben je op Mobielkopen.net aan het juiste adres; wij vergelijken alle prijzen en abonnementen van de Nokia 7 Plus.

Video