Nokia 3.1 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Nokia 3.1 is een goedkope Android One smartphone met een 5.2 inch HD+ scherm. De smartphone wordt aangedreven door een octa-core MediaTek chipset en 2GB RAM. Met deze budgettopper maak je foto’s met de 13 MP camera aan de achterkant of met de 8 MP camera aan de voorkant. Met 16GB opslagruimte heb je bovendien voldoende plek om deze foto’s op te slaan.

Merk:

5,2 inch 2 GB RAM 16 GB opslag 2990 mAh

Beschrijving

Nokia heeft met het Finse HMD Global een wederopstanding doorgemaakt. Na vele jaren is het Finse bedrijf weer terug op de markt van smartphones. Het nieuwe Nokia staat weer op de kaart als een kwalitatieve en betrouwbare producent van mobiele telefoons. In 2018 heeft het bedrijf al enkele smartphones op de markt gebracht en dit is nu uitgebreid met een aantal nieuwe modellen, waaronder de Nokia 3.1.

De Nokia 3.1 is de opvolger van de originele Nokia 3. Als de naam je dit niet liet vermoeden dan valt het aan de specificaties wel op dat het om een upgrade gaat. De goedkope smartphone zit qua prijs aan de onderkant van de markt, waarbij het samen met de Nokia 2.1 in de budgetcategorie geplaatst is. Het toestel is in juni 2018 door Nokia op de markt gebracht onder de Nokia 3.1 naam maar verkopers noemen het toestel ook wel Nokia 3 (2018) om aan te geven dat het om een nieuwe versie gaat. De Nokia 3.1 is het toestel waar de ogen van Nokia op gericht zijn. De voorganger was immers de best verkochte smartphone van het bedrijf.

Design

Het ontwerp van de Nokia 3.1 heeft alles weg van de eerdere modellen die onder de nieuwe Nokia naam uitgebracht zijn. Het is een kenmerkende Nokia smartphone dat de uitstraling van nieuwe generatie meer dan ooit naar voren brengt. Wat dit model namelijk nog steeds heeft zijn de wat dikkere randen aan de boven- en onderkant van het display. Voor de Nokia 3.1 heeft het bedrijf niet gekozen voor de klassieke 16:9 beeldverhouding wat in het ontwerp terug te zien is. De nieuwe 18:9 beeldverhouding maakt het toestel wat langer dan normaal. Boven dit display is een speaker aanwezig met aan de linkerzijde de frontcamera. Aan de achterzijde van de smartphone is de enkele camera met LED flitser in het midden geplaatst met daaronder het Nokia logo. De Nokia 3.1 heeft een polycarbonaat behuizing met aan de zijkanten scherp geslepen aluminium voor meer sterkte. De totale afmetingen van de telefoon zijn 146.3 x 68.7 x 8.7 mm bij een gewicht van 138.3 gram.

Display

Met het HD display wordt alles scherp weergegeven maar het is eerlijk gezegd niet het allerbeste scherm dat in een smartphone te vinden is. Dat is echter ook niet mogelijk in deze prijsklasse. Het display van de Nokia 3.1 meet maar liefst 5.2 inch met een resolutie van 720 x 1440 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 310 ppi. Het glas dat in het display gebruikt is komt van Corning Gorilla Glass maar het is niet duidelijk om welke versie het gaat. Desalniettemin betekent dit dat het glas tegen een stootje kan en beschermd is tegen krassen en barsten.

Hardware

De Nokia 3.1 draait op de octa-core Mediatek MT6750 chipset. Dit is een efficiënte chipset dat door niet door Nokia zelf geproduceerd wordt maar door een bekende chipfabrikant. Voor de prestaties betekent dit een verbetering van 50% op de vorige generatie. De Nokia 3.1 beschikt verder over 2GB RAM en 16GB opslagruimte voor de opslag van alle bestanden die je lokaal op je smartphone wilt bewaren. Op de achterzijde van de smartphone is te lezen dat het om een Android One smartphone gaat. Dit betekent dat het toestel software-updates snel binnenhaalt gedurende de eerste twee jaar en beveiligingsupdates gedurende drie jaar. Met de 2990 mAh batterij heb je veel tijd om de smartphone te gebruiken voordat de batterij leeg is. In combinatie met de efficiënte chipset en de batterijbesparende versie van Android loopt de batterij in ieder geval niet snel leeg. De spreektijd van deze smartphone ligt op ongeveer 18 uur terwijl je 84 uur muziek kunt afspelen.

Camera

Met de nieuwe 13 megapixel camera maak je foto’s in een uitstekende kwaliteit. Het is natuurlijk niet de allerbeste camera die vergelijkbaar is met de camera in topmodellen zoals de Nokia 8 Sirocco maar toch is dit een goede camera. Met behulp van een feature zoals autofocus wordt je bovendien geholpen om betere foto’s te maken. De hoofdcamera heeft een diafragma van f/2.0 en beschikt over een LED-flitser. Video’s worden met de camera opgenomen in HD kwaliteit. De 8 megapixel frontcamera zorgt ervoor dat ook selfies in de beste kwaliteit geschoten worden met meer details op de achter- en voorgrond.

Kopen

De Nokia 3.1 kopen is mogelijk in de kleuren Blue/Copper, Black/Chrome en White/Iron. De smartphone is als los toestel te koop maar met abonnement is meest gekozen optie. De adviesprijs van de Nokia 3.1 in Nederland is €139,- voor een los toestel. De Nokia 3.1 met abonnement kopen is zonder bijbetaling mogelijk bij meerdere providers. De Nokia 3.1 abonnementen zijn op deze pagina te vinden.

Video