Nokia 3 kopen

8 uit 10 beoordeling

De Nokia 3 is gemaakt van polycarbonaat materiaal op een aluminum frame. De smartphone heeft een 5 inch HD display met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 294 ppi wat tegenwoordig niet veel is. Het glas dat gebruikt is wordt aangeleverd door Corning Gorilla Glass en is krasbestendig. De smartphone draait op een stockversie van Android 7.0 Nougat.

Merk:

5,0 inch 2 GB RAM 16 GB opslag 2650 mAh

Beschrijving

AFMETINGEN 143.4 x 71.4 x 8.5 mm
GEWICHT – gram
BESTURINGSSYSTEEM Android 7.0 Nougat
DISPLAY 5.0 inch, 720 x 1280 pixels (294 ppi)
PROCESSOR Mediatek MT6737
RAM 2GB
OPSLAGRUIMTE 16GB
APP STORE Google Play Store
CAMERA 8 megapixel, f/2.0, (autofocus, LED flitser)
FRONT CAMERA 8 megapixel, f/2.0
BATTERIJ Li-Ion 2650 mAh batterij

HMD Global is het bedrijf dat Nokia nieuw leven ingeblazen heeft. De Nokia 3 is één van de nieuwe Nokia modellen, de mobiele telefoonfabrikant dat ooit furore maakt met een lange reeks betrouwbare toestellen. De Nokia 3 is gemaakt van polycarbonaat materiaal op een aluminium frame. De smartphone heeft een 5 inch HD display met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 294 ppi wat tegenwoordig niet veel is. Het glas dat gebruikt is wordt aangeleverd door Corning Gorilla Glass en is krasbestendig. De smartphone draait op een stockversie van Android 7.0 Nougat.

Hardware

Aangedreven door een quad-core MediaTek processor en 2 GB RAM is een smartphone dat onder de categorie budgettelefoons valt. De specificaties zijn niet het beste uit de markt maar dat kun je ook niet verwachten van een telefoon uit deze prijsklasse. Voor de opslag van bestanden, foto’s en video’s is er 16GB opslagruimte beschikbaar. Er is een microSD kaartslot aanwezig waarmee de opslagruimte uitgebreid kan worden. De energie is afkomstig uit een 2650 mAh batterij.

Camera

Voor en achter beschikt de smartphone over een 8 megapixel camera. Aan de achterkant heeft de camera een LED flitser en is het uitgerust met diverse features zoals autofocus, gezichtsherkenning en touch to focus. Video’s worden opgenomen in 1080p kwaliteit.

Kopen

De Nokia 3 is te koop in de kleuren Black, Silver, Brown, Blue. De Nederlandse adviesprijs van de smartphone is €139,-. Met deze adviesverkoopprijs valt de Nokia smartphone in het budgetsegment. De nieuwe Nokia 3 is via Mobielkopen.net met abonnement beschikbaar maar eveneens als los toestel. De Nokia 3 kopen met abonnement is een afbetaling waarbij de smartphone in gedeeltes terugbetaald wordt aan de verkoper. Het maandelijkse tarief bestaat uit de belbundel en de kosten voor de smartphone. De Nokia 3 abonnementen zijn op deze pagina te vinden net als de prijzen voor een losse telefoon.