Nokia 2.1 kopen

9 uit 10 beoordeling

De Nokia 2.1 is een goedkope Android Go smartphone met een 5.5 inch HD scherm. De smartphone wordt aangedreven door de quad-core Snapdragon 425 chipset en 1GB RAM. Met deze budgettopper maak je foto’s met de 8 MP camera aan de achterzijde of met de 5 MP selfiecamera aan de voorzijde. De smartphone heeft 8GB opslagruimte voor al je bestanden.

Merk:

5,5 inch 1 GB RAM 8 GB opslag 4000 mAh

Beschrijving

Waar Nokia jaren geleden de markt van mobiele telefoons domineerde heeft het de afgelopen moeite gehad om overeind te blijven. De mobiele tak werd verkocht, vervolgens niet meer gebruikt en na enkele jaren afwezigheid is Nokia weer terug als nooit tevoren. Onder leiding van HMD Global, eveneens een Fins bedrijf, timmers Nokia weer hard aan de weg om de markt over te nemen. Met concurrentie van Apple, Samsung en Huawei is dit echter verre van makkelijk. Om als nieuwkomer stand te kunnen houden heeft Nokia inmiddels een redelijk uniek aanbod ontwikkeld waar Android fans wereldwijd van houden.

De Nokia 2.1 is één van de laatste toevoegingen aan het assortiment van Nokia. De smartphone is in juni 2018 tegelijk met de 3.1 en 5.1 aan de wereld getoond. De 2.1 is de goedkoopste versie van de Nokia telefoons dat gezien wordt als het ware budgetmodel voor 2018. Het is de opvolger van de populaire Nokia 2 uit 2017. De smartphone is voorzien van een dun ontwerp met afgeronde hoeken zodat het goed in de hand ligt.

Design

Wat betreft het uiterlijk is dit een klassieke smartphone met 16:9 scherm en de iets dikkere randen aan de onder- en bovenkant van het scherm. Deze ruimtes worden bij de Nokia 2.1 gebruikt voor de speakers en boven het display is ook de frontcamera te vinden. Een opvallend details is de gekleurde band die over de zijkant loopt en ook de buttons hebben deze kleur. Aan de achterzijde komen deze kleuren weer terug in het logo met daarboven de ruimte voor de camera en LED flitser. De behuizing is gemaakt van aluminium met een kunststof achterzijde. De afmetingen zijn 153.6 x 77.6 x 9.7 mm bij een gewicht van 174 gram.

Display

De smartphone heeft een 5,5 inch HD display dat 0,5 inch groter is dan het display van de originele Nokia 2. De HD resolutie komt neer op 720 x 1280 pixels. Voor de pixeldichtheid komt dit neer op 267 ppi. Het glas van het display is afkomstig van Corning Gorilla Glass maar het is niet bekend om welke versie het gaat. Dit type glas kan tegen een stootje kan en is beschermd tegen krassen en barsten.

Hardware

De Nokia 2.1 draait op de quad-core Snapdragon 425 processor. Deze budgetprocessor is door Qualcomm ontwikkeld en heeft een maximale kloksnelheid van 1,4 GHz. De processor krijgt ondersteuning van een Adreno 308 GPU en 1GB RAM. Intern heeft de smartphone een opslagruimte van 8GB wat uit te breiden is met een microSD kaart tot maximaal 128GB. Dat is waarschijnlijk ook nodig gezien de kleine opslagruimte. De Nokia 2.1 draait op het Android 8.1 besturingssysteem met Android Go. Dit is een variant van Android waarbij updates voor software en beveiliging snel beschikbaar zijn. De batterij heeft verder een indrukwekkende capaciteit van 4000 mAh.

Camera

Als echte budgettelefoon is het logisch dat je er niet bijzonder veel van mag verwachten maar het goede nieuws is er dat er gewoon twee camera’s aanwezig zijn. De Nokia 2.1 heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde dat over autofocus, touch focus, geo-tagging en een LED flitser beschikt. De tweede camera is aan de voorkant te vinden, welke een 5 megapixel sensor heeft. Met de hoofdcamera kun je video’s opnemen in HD kwaliteit.

Kopen

De Nokia 2.1 kopen is mogelijk in de kleuren Blue/Copper, Blue/Silver en Grey/Silver. De smartphone is als los toestel te koop maar met abonnement is meest gekozen optie. De adviesprijs van de Nokia 3.1 in Nederland is €99,- voor een los toestel. De Nokia 2.1 met abonnement kopen is zonder bijbetaling mogelijk bij meerdere providers. De Nokia 2.1 abonnementen zijn op deze pagina te vinden.

Video